Ståle Solbakken
Falk og Bashkim
Dame N'Doye
Denis Vavro
Træning i Kuopio
Stadion i Kuopio

Ståle: Det afgøres over 180 minutter

Traditionen tro var der et kort pressemøde, inden spillerne her til aften trænede på Savon Sanomat Areena i Kuopio. Et lille, hyggeligt stadion med en hovedtribune på den ene langside, ståpladser på den modsatte, græsvolde bag det ene mål og ståpladser (og udebaneafsnit) bag det andet plads. Alt i alt er der plads til lidt under 5.000 tilskuere - så mange kommer der næppe, men der kommer i hvert fald 50 af vores fans plus de medrejsende sponsorer.

"Vi er okay forberedte efter træningslejren, selv om vi måtte hente nye angribere ind lidt sent på grund af salget af Santander og skaderne til Pieros og Jonas Wind. Men defensivt ser vi godt ud, og der er også flere muligheder på midtbanen, men vi vil selvfølgelig være længere fremme til returkampen om en uge, når vi også har Fischer og Kvist tilbage fra ferie," sagde Ståle til en lille håndfuld finske journalister.

"Vi har selvfølgelig studeret KuPS nøje, både live og på video, og det er et interessant hold med et mix af forskellige færdigheder, som kan gøre det svært for mange hold," sagde Ståle, men journalisterne ville også gerne høre hans bud på, hvem han anså som de farligste på holdet:

"Karjalainen, selvfølgelig, han er topscorer og en god afslutter, og han har gode relationer med Purje, som er godt til at spille mellem kæderne. Også Niskanen - altså ikke skiløberen - som også er en god spiller med et godt tempo og en god acceleration, som vi skal være opmærksomme på," lød analysen, hvor Ståle hentydede til Iivo Niskanen, der bl.a. vandt OL-guld i år på 50 km langrend. Den reference var der næppe mange danske trænere, der lige havde hevet frem...

"Først og fremmest skal vi dog koncentrere os vores eget spil, og vi skal kunne håndtere de perioder, hvor KuPS vil dominere. Jeg så dem fx mod topholdet HJK for nylig, hvor de var uheldige med ikke at vinde, så vi har respekt for dem. Det bliver også vores første rigtige kamp i sæsonen, mens de er midt i turneringen, så som altid skal vi huske, at det afgøres over 180 minutter."

Kuopio har kunstgræs på deres stadion, og ikke den nyeste generation, men noget der mere minder om Nordsjællands tidligere bane med granulat mellem de kunstige græsstrå.

"Det er lidt uvante omgivelser, men det skal ikke være nogen undskyldning. Vi er i en god tilstand og klar til kamp, og hvis vi kan finde det spil, vi har arbejdet på under træningslejren og også viste i lange perioder af træningskampene, så skal vi nok få et godt resultat med hjem," vurderede Carlos Zeca.

Du kan følge kampen torsdag aften fra kl. 17.55 på 6'eren.

>> Læs også: Russiske dommere i Kuopio

>> Få gratis tryk på vores nye hjemmebanetrøje