Søndagstræningen rykket til kl. 12
Selv om vi ikke kom i den forlængede spilletid, som vi jagtede til det sidste, så blev det en sen hjemkomst fra Silkeborg, og søndagens træning er derfor først kl. 12 i dag og ikke som normalt kl. 11.

Syv ændringer i Silkeborg
Mens Silkeborg-træner Kent Nielsen startede med samme hold, så ændrede vi syv spillere i forhold til den første kamp i Parken. Det samme gjorde vi i onsdags i forhold til den foregående AGF-hjemmekamp, men det var dog ikke de samme syv, som startede inde igen i går.

Blandt andet fordi vi ændrede formationen og spillede med tre stoppere, Vavro, Diks og Boilesen, mens Jelert og Sørensen lå som wingbacks med Falk og Lerager på den centrale midt og så det mere sædvanlige tre-mands-angreb, som denne gang bestod af Elyounoussi, Cornelius og Froholdt.

FCK-fans i Silkeborg
Spillerne går på banen i Silkeborg. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Kent Nielsen: Vi slap OK fra det
"Vi kunne godt se, da FCK lagde deres startopstilling op, at det ville blive en dag med meget direkte spil, det vil sige meget fysik, meget duelspil, meget andenboldsspil, og der var også meget indlægsspil kunne vi jo også godt se ud af den startopstilling," sagde Kent Nielsen til klubbens hjemmeside.

"Det er jo noget af det, der ikke falder mest i vores smag, men jeg må rose spillerne for virkelig at tage fra, og jeg synes, at vi faktisk slap OK fra det. Men jeg er lidt ærgerlig over, at vi kom bagud 0-2, for der var meget uro omkring vores straffesparksfelt i 1. halvleg, men så mange chancer synes jeg heller ikke de havde i 1. halvleg."

"Men vi havde det held, der skulle til mod Danmarks bedste fodboldhold og også noget dygtighed, og det er det, pokalfodbold kan," sagde han efter også at have rost sine spillere for at komme bedre med i 2. halvleg med flere gode omstillinger og altså også det vigtige reduceringsmål til 1-2.

Jubel efter scoring
Mens alt endnu så fint og lovende ud - Christian Sørensen har øget til 2-0. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Froholdts første fra start
17-årige Victor Froholdt startede inde for første gang og fik også fuld spilletid. Tidligere har han fået to indhop, hvor han scorede begge gange: først et debutantmål i 9-0-sejren over Lyseng og siden med 4-2-målet i 94. minut, da vi slog Randers den 5. november.

Froholdt indledte på venstre kant i Neestrups 3-4-3-formation, og den løbestærke energispiller blev midt i 2. halvleg trukket over som højre wingback, da Elias Jelert udgik. På U19 bliver Froholdt normalt brugt som 8'er eller kantspiller.

Victor Froholdt
En tidlig Froholdt-aktion i kampen, der førte til et af vores mange hjørnespark. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Færre tilskuere igen
Der var 4.620 tilskuere på JYSK Park, hvoraf ca. 800 var FCK-fans, og de seneste kampe, vi har spillet var der 6-7.000. Men det afspejler nok den lavere interesse, der også var for det første pokalopgør i Parken med kun 14.290 på tribunerne i onsdags. Pokalkampe på kolde december-aftener er næppe det, der lokker flest fans af huse.

FCK-fans
Der var god opbakning fra FCK-fansene i årets sidste udekamp. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

To offside-mål på to minutter
Det hører til sjældenhederne, at vi får underkendt to mål på to minutter for offside, men heldigvis viste TV-billederne, at kendelserne var korrekte, selv om der ikke var VAR til at tjekke dem nærmere.

Silkeborg-FCK

Der var heller ikke offside ved Silkeborgs mål, for Anders Klynge var stadig på egen banehalvdel, da Alexander Lind slog afleveringen til ham.