Sikker sejr kørt hjem efter pausen

Fem nye i startopstillingen
Der var fem nye ansigter i startopstillingen, da Byens Hold løb på banen til pokalopgøret mod Regionens Hold – som Slagelse kalder sig nu, hvor de er blevet til FC Vestsjælland. Især Mikael Antonssons comeback var imødeset med stor spænding, idet det var hans første optræden efter den skade, han pådrog sig i en træningskamp mod Bristol Rovers i juli og de efterfølgende problemer med hjertet. Men Anton spillede bogstaveligt talt med hjertet i dag og gjorde et solidt indtryk i centerforsvaret ved siden af Ulrik Laursen.

Set i forhold til de seneste FCK-kampe må man dog nok sige, at der var tale om en temmelig stilfærdig indledning på kampen. Der manglede tempo og fantasi, og hjemmeholdets kompakte 4-5-1-formation havde ikke de store problemer med at holde gæsterne fra fadet. Første gang man noterede en slags afslutning på blokken var efter et lille kvarters tid, da Sionko forsøgte sig fra 40 meter (ja, fyrre meter), da FCV-keeperen Kenneth Jørgensen havde været en tur uden for feltet og efterladt tom kasse. Men bolden gik et stykke ved siden af.

Minuttet efter fik tjekken et bedre tilbud, da han var blevet hægtet lige uden for straffesparksfeltet, men han sendte frisparket direkte i den røde mur af vestsjællændere.

Tam 1. halvleg
Efterhånden gik det op for hjemmeholdet, at københavnerne var til at tale med denne eftermiddag, og i det 20. minut udnyttede de at midtbanen tabte markeringerne, og Thomas Mikkelsen fik sendt et godt langskud af sted fra distancen, og bolden pev lige uden om den ene stolpe.

Midt i halvlegen så man Pospech forrest i en hurtig FCK-kontra efter et hjørne til hjemmeholdet, men afleveringen lå for langt fra ham, og keeper Jørgensen nåede ud til den. Kort efter fik FC Vestsjælland igen sendt et godt langskud af sted fra kanten af feltet, men denne gang var en af deres egne uheldige med at blokere skuddet.

Det var netop på hurtige kontraløb at gæsterne viste størst farlighed, og efter en halv times tid var Ailton meget tæt på at åbne scoringen efter en 3-mod-2-situation, hvor han fik prikket bolden forbi Kenneth Jørgensen, men også lige forbi den ene stolpe. Anders Torpegaard nåede at få en god skudchance kort inden pausen, men halvlegen sluttede målløs efter en tam og uinspireret halvleg af de københavnske storfavoritter.

Et gear op efter pausen
Der kom dog gået helt anderledes til værks efter pausen, hvor der også var rokeret om på midtbanen, så Hutch kom ud på sin sædvanlige venstrekant, mens Sionko gik over i højre, og Kvist kom ind centralt med Hjalte.

Allerede efter et par minutter kom Sionko til baglinien og fandt Ailton inde foran, men hans afslutning blev blokeret og strøg lige over mål. Det blev hurtigt mere og mere tydeligt, at gæsterne var oppe i et andet gear nu, som hjemmeholdet ikke kunne følge med i, og efter en halv snes minutter kom den logiske scoring da også. Junior lagde en bold godt til rette for Kvist, der med en flad, kontrolleret inderside placerede bolden i netmaskerne.

Det punkterede kampen, og da Junior siden øgede på et straffe, som Kenneth Jørgensen begik mod Ailton, så var sagen afgjort. Thomas Kristensen havde i mellemtiden afløst Hjalte Nørregaard, og Mads Laudrup fik sæsondebut, da han afløste Sionko, der havde slået skulderen.

Ingen tvivl om udfaldet
Otte minutter før tid havde hjemmeholdet deres eneste reelle chance for at komme tilbage, da de pludselig kom igennem i en 2-mod-1-situation, men Kristian Uths afslutning voldte ikke problemer for Jesper Christiansen. Men de var efterhånden helt tappet for kræfter, mens gæsterne professionelt var begyndt at spare lidt på sine. Dog ikke mere end at Ailton kunne øge til 3-0 med seks minutter igen, da han lidt tilfældigt styrede et skud fra Kvist i netmaskerne. Der var dog intet tilfældigt over hans anden scoring, som faldt få minutter før slutfløjtet – han fik bolden fra Junior og fra kanten af feltet lobbede han den elegant og præcist over Kenneth Jørgensen og ind under overliggeren.

4-0 og dermed et væsentligt nemmere avancement til næste runde i forhold til sidst Byens Hold gæstede Slagelse Stadion og måtte ud i både forlængning og straffespark for at hive den samlede sejr hjem.