Sejr nummer 4 på 10 dage ...

Lørdag eftermiddag var F.C. København taget til Slagelse for at møde FC Vestsjælland i 3. runde af DBU’s Landspokalturnering – eller Ekstra Bladet Cuppen, som den hedder i dag.

Af Jan Eliassen

Der var mødt omkring et par tusinde tilskuere frem til opgøret for at se om FC Vestsjælland kunne følge op på sejren over FCK/KB i 2. division Øst, og dermed også besejre 1. holdet i pokalturneringen, men det kunne de ikke ...

F.C. København startede stille og roligt, og det kombineret med en lidt svær bane, gjorde at FC Vestsjælland var ganske godtr med i 1. halvleg, men de måtte også erkende, at der i Løvernes bur var placeret Danmarks bedste målmand, og Jesper Christiansen tog sig stille og roligt af alt hvad hjemmeholdet havde at byde på, og da F.C. Københavns offensiv heller ikke lynede, så stod den 0-0 da spillerne gik til pause.

Straks fra 2. halvlegs start kom der mere tempo over F.C. Københavns spil, og da William Kvist gjorde det til 1-0, så var den kamp forbi. Kort efter blev Ailton Almeida fældet, Junior scorede til 2-0, og så kunne Ailton slutte dagen som dobbelt målscorer, da han scorede kampens sidste to mål, og dermed sørgede for at F.C. København med en 4-0 sejr også er med i 4. runde af pokalturneringen.

Efter kampen sagde Ståle Solbakken til FCK.DK:

- Vi starter kampen med en del unødvendige boldtab. Banen var svær at spille hurtigt på, og de dumme boldtab førte så til en del kontraer til FC Vestsjælland, der vel gør det godt i 1. halvleg. I løbet af kampen bliver vi gradvist bedre, og da vi kommer på 1-0 dør kampen, og resten af kampen er der stor forskel på de to hold.

Ståle Solbakken havde også ros til Jesper Christiansen i målet:

- Jesper Christiansen gør det godt i dag, og han har en professionel attitude. Han er klar fra start, er super koncentreret, er sikker ved alle dødbolde – og er bare super professionel og spiller en god kamp.

Det var en tilfreds træner der kunne slutte dagen med at konstatere, at det efter tre hårde kampe på syv dage, var det godt med en lidt stille dag på kontoret.

Så alt i alt en rigtig god lørdag i det vestsjællandske, og dagen blev kun endnu bedre af også FCK/KB’s U19-ynglinge vandt, og det samme gjorde både dame- og herreholdboldholdet mod henholdsvis Slagelse og GOG Svendborg.