Vi forventer i dag at blive flere i Parken end til vores tre seneste Viborg-hjemmekampe tilsammen, hvor der i alt var 30.350:

• 15.197 den 3. oktober 2021 (1-1)
  • 7.368 den 29. november 2016 (4-0)
  • 7.785 den 22. november 2015 (0-0)

Vi har spillet 25 hjemmekampe mod Viborg, og tre gange har vi haft over 20.000 tilskuere - og det er 18-20 år siden:

• 25.015 den 4. december 2005 i runde 20 (3-1)
  • 24.288 den 28. marts 2004 i runde 23 (0-1)
  • 21.768 den 18. maj 2003 i runde 28 (2-3)

Alle tre kampe var - som i dag - søndagskampe med kampstart kl. 15.00.

Vores øvrige 22 hjemmekampe mod Viborg fordeler sig med 11 kampe med mellem 10.000 og 20.000, og 11 kampe med under 10.000.

Vi skal dog kun tilbage til november 2015 og november 2016 for at finde tilskuertal i Parken mod Viborg på mellem 7.000 og 8.000 tilskuere.

Vores bedst besøgte Viborgkamp i dec. 2005 var også Peter Møllers sidste Superligakamp i Parken. Foto: Birger Vogelius

Viborg-truppen
Viborg har udtaget 20 spillere til kampen og har bl.a. Anton Gaaei og Daniel Anyembe med igen. Se hele truppen her.

Mål og målscorere mod Viborg
Vi har scoret 101 mål i 50 kampe mod Viborg - altså et gennemsnit på næsten præcis to mål pr. kamp.

I vores nuværende trup er det dog kun Peter Ankersen, Viktor Claesson og Denis Vavro, som har scoret mod Viborg. Ankersen har i øvrigt været på banen i vores seneste syv kampe mod Viborg.

Det er i år 30 år siden, vi scorede vores hidtil eneste hattrick mod Viborg - det lavede Kim Mikkelsen i 7-2-sejren i Viborg den 28. november 1993.

Ankersen scorede mod Viborg i november 2016, og Gregus blev dobbelt målscorer 4-0-sejren. Foto: Getty Images

Træner-pointsnit
Roy Hodgson og Jess Thorup, som blev mestre med FCK i deres eneste hele sæson som cheftrænere, har begge det laveste pointsnit mod Viborg af alle FCK-trænere: 1,33 efter begge at have vundet en, spillet en uafgjort og tabt en. (Hodgsons tre kampe var i sæsonen 00/01, mens Thorups var fordelt med to i 21/22 og en i denne 22/23-sæson)

Straffespark
Vores seneste straffespark mod Viborg var i 2014, hvor Thomas Kristensen scorede til 2-0 i Viborg i 85. minut, efter Nicolai Jørgensen bragte os foran fire minutter tidligere.

I Parken fik vi senest straffe mod Viborg i august 2005, hvor Lars Jacobsen bragte os foran 1-0 efter en times tid. Viborgs Thomas Frandsen udlignede på straffe fem minutter før tid, men minuttet efter scorede Peter Ijeh sejrsmålet.

Her scorer Lars Jacobsen i august 2005 vores seneste straffe i Parken mod Viborg. Foto: Birger Vogelius