Jubel efter scoring

Sidste nyt før FCK-Lincoln Red Imps

Taget køres af kl. 16
Som nogen måske har bemærket, er der tag på Parken i øjeblikket for at skåne banen for regnvejret, men det bliver kørt af torsdag kl. 16, så kampen spilles altså under åben himmel.

Portene åbner kl. 19, dvs to timer før kickoff, dog ikke til D-tribunen og Øvre A, som ikke er i brug til denne kamp.

Selv om vi nok højst bliver lige så mange som til Midtjylland-kampen, så opfordrer vi alligevel til at komme i god tid og i hvert fald ikke vente til allersidst. Vi vil i øvrigt gerne benytte lejligheden til at takke for, at I fulgte opfordringerne til Midtjylland-kampen, så vi undgik trængselsproblemer.

FCK-fans uden for Parken
Foto: Raluca Strøe, FCK.DK

Conference League-udsmykning
I aften vil du opleve, at Parken er udsmykket med UEFA Conference League-bannere mv, ligesom vi kender det fra gruppespil i Champions League og Europa League. I kvalifikationsrunderne til Conference League har stadion "lignet sig selv", men nu kommer det grønne look ind, som dominerer i Conference League-designet.

Der er dog fortsat ikke VAR i Conference League-gruppespillet.

Har du den nye UEFA-app?
UEFA har lavet en særlig app, UEFA Europa Special, med masser af content om både Conference League og Europa League.

>> Download fra App Store og Google Play fra uefa.com

Har du i øvrigt bemærket, at startopstillingerne til europæiske kampe kommer en halv time tidligere end i 3F Superliga? UEFA frigiver dem nemlig normalt halvanden time før kickoff på deres hjemmeside - og i den nye Europa app - og så sidder vi klar til også at dele vores egen start-11 grafik på vores sociale medier.

I 3F Superliga offentliggøres de normalt først en time før kickoff på superliga.dk, men ofte kan vi dele vores lidt hurtigere, når vi har sikret os, at de to hold allerede har udvekslet startopstillinger i omklædningsrummene.

UEFA Europa Special app

 

Jonas på vej i Top 3
Jonas Wind har scoret otte gange i Europa og er kun en enkelt europæisk scoring fra Top 3 over alle tiders FCK-målscorere i Europa. Listen toppes af N'Doye (21) og Santin (12) med Andreas Cornelius og Todi Jónsson på en delt 3. plads.

Jonas Wind laver en Panenka


(Artiklen fortsætter under billedet)

unibet ANNONCE | 18+ | STOPSPILLET.DK | SELVUDLUK VIA ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT

Korte facts

Lincoln Red Imps har før mødt et dansk hold i Europa, da de i 2015 tabte 0-2 hjemme og 0-1 ude til FC Midtjylland. Den første kamp var samtidig Jess Thorups debut som cheftræner hos midtjyderne. Fire nuværende Lincoln-spillere var med dengang, Lee Casciaro, Joseph Chipolina og Liam Walker i begge kampe, og Roy Chipolina i den første kamp.

En række Lincoln-spillere har været i Parken før, da Gibraltar tabte 0-6 til Danmark den 15. november 2019: Kyle Goldwin, Joseph Chipolina, John Sergeant, Lee Casciaro, Liam Walker, Roy Chipolina og Ethan Britto var alle i startopstillingen. Et par måneder før vandt Danmark også 6-0 i Gibraltar.

Robert Skov
Robert Skov scorer sit andet mål for Danmark i 6-0-sejren i Parken, mens John Sergeant ser til. Foto: Boris Streubel, UEFA/Getty Images

 

Ukrainske dommere
Dommer: Kateryna Monzul
Linjedommere: Maryna Striletska og Svitlana Grushko
Fjerdedommer: Yaroslav Kozyk

Der er ikke VAR i Conference League-gruppespillet.

40-årige Kateryna Monzul fra Kharkiv er uddannet arkitekt og har dømt internationalt siden 2005. Hun har erfaring fra mange EM-, VM- og OL-kampe i kvindefodbold, og i 2016 blev hun den første kvindelige dommer i den ukrainske herreliga. I november 2020 dømte hun San Marino og Gibraltar i Nations League, som var den første herrelandskamp, der blev ledet af et kvindeligt dommerteam.

Det er første gang, vi har kvindelig dommer og dommertrio til en officiel kamp, men Frida Klarlund dømte to reservekampe i foråret mod henholdsvis Brøndby IF og FC Nordsjælland.

Vi har tre gange før haft ukrainske dommere: ude mod Sivasspor i august, hjemme mod HJK i 2014 og ude mod Djurgårdens IF i 2002.

Kateryna  Monzul
Monzul i aktion i OL-semifinalen mellem USA og Canada. Foto: Alex Livesey, FIFA/Getty Images


Kort, karantæner og skader
Ingen af holdene har karantæner.

Zeca og Stage fik advarsler i vores første gruppekamp. Der skal tre advarsler til at udløse en spilledags karantæne, medmindre to af dem falder i samme kamp og medfører udvisning.

På skadelisten har vi Rasmus Falk, Andri Baldursson og Kamil Wilczek.

TV
Hvis du ikke er på tribunerne i Parken, kan du se kampen på TV2 Sport X og TV2 Play med pakken Favorit + Sport.