Roony Bardghji

Sidste nyt før FCK-FC Nordsjælland

Vigtige og praktiske infomationer
Som altid finder du en række informationer om kampen i Tilskuerinformation.

Vi minder især om, at koordinerede hop indtil videre ikke er tilladt på Sektion 12 - og om, at vi desværre ikke kan have Fan Village inden kampen.


”Start-11 streak”
Med Elias Jelert i karantæne er det kun Kamil Grabara, Lukas Lerager og Hákon Arnar Haraldsson, der kan starte inde for syvende gang af syv mulige i foråret.

Tager vi efteråret med, er Lerager startet i de seneste 17 kampe – og har fuld spilletid i dem alle, inklusive to pokalkampe over 120 minutter!

Kamil Grabara er startet i de seneste 13 kampe, også med fuld spilletid., mens Haraldsson er startet i de seneste syv.

Lukas Lerager
Lukas Lerager - fuld spilletid i vores seneste 17 kampe. Foto: Getty Images


Tidlige udskiftninger
Da Diogo for to uger siden udgik mod Viborg i 22. minut, var det anden gang i foråret, vi blev tvunget til en udskiftning i den første halve time. Den 5. marts udgik Christian Sørensen i 31. minut mod OB.

Det er samme antal som i efterårets 27 kampe i alle turneringer: Grabara udgik efter 8 minutter i Aalborg den 24. juli, og Khocholava efter 25 minutter hjemme mod Randers FC den 12. august. Desuden udgik Falk efter 38 minutter hjemme mod AGF den 2. oktober.
 

Korte facts
Vi har vundet otte Superligakampe i træk – kun to gange før har vi vundet ni i træk (nov. 2012-mar. 2013 samt okt.-dec. 2016).

FC Nordsjælland har været i Mesterskabsspillet fem gange før og vundet 24 % af i alt 50 kampe – hvilket er lavest af alle de hold, der har deltaget mindst to gange. Vi har i Mesterskabsspillet vundet 32 af 60 kampe, heraf tre (ud af i alt 10) mod FC Nordsjælland.

Vi har scoret i alle sæsonens Superligakampe, undtagen sæsonpremieren mod AC Horsens. FC Nordsjælland har fire gange forladt banen uden at score. Vi har ni clean sheet, og de har seks.

Vores målscore er 45-22, og FCN’s 38-20 - dvs +5 i vores favør. FCN har scoret tre af deres mål på hovedstød, mens vi har scoret syv. Til gengæld har de ikke indkasseret mål på hovedstød, mens vi har indkasseret fem.
 

Noah Sahsah kan få forårsdebut - og Superligadebut
Den 17-årige U19-kantspiller, Noah Sahsah, er i truppen for første gang i 2023, men trænede med førsteholdet i vinteropstarten og fik spilletid i fire træningskampe.

I efteråret sad han på bænken ude mod Brøndby og Hobro i oktober, og i november fik han et kvarters indhop i Thisted.

Han debuterede i foråret 2022, da han fik det sidste kvarter mod PSV i Parken, efter at han for første gang sad på bænken i opgøret i Eindhoven.

Noah Sahsah
Noah Sahsah i januar-testkampen mod Leverkusen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Dommerne
Dommer: Jakob Kehlet
Linjedommere: Victor Skytte & Amir Sabic
Fjerdedommer: Aydin Uslu
VAR & A-VAR: Jonas Hansen og Jesper Dahl
 

Kort og karantæner
Karantæne: Kevin Diks og Elias Jelert

Karantænefare FCK: Denis Vavro, Marko Stamenic og Viktor Claesson ved næste advarsel samt Valdemar Lund og Ísak Jóhannesson, hvis advarslen giver seks strafpoint

Karantænefare FCN: Oliver Villadsen ved næste advarsel, Ernest Nuamah hvis advarslen giver mindst fire strafpoint samt Mads Bidstrup, Mohammed Diomande og Jacob Steen Christensen, hvis advarslen giver seks strafpoint
 

TV
Du kan se kampen på TV3+ og Viaplay, der sender optakt fra kl. 17.00.

 

Kilder: fck.dk, nipserstat.dk, superstats.dk, OPTA/Statsperform