Mohamed Daramy

Kampreferat: Hvis vi kan fortsætte sådan...

Med den niende Superligasejr i træk erobrede vi førstepladsen fra FC Nordsjælland - nu skal vi bare vinde ni mere, så har vi også genvundet mesterskabet.

Mindre kan nok også gøre det, men tager vi en sejr mere i Randers 2. påskedag, så slår vi vores egen rekord for antal Superligasejre i træk. Men nu skal det hverken handle om Randers eller rekorder, men om en forrygende topkamp i Parken foran over 30.000 tilskuere, hvor vi fik kamp til stregen af et stærkt FC Nordsjælland-hold, der især før pausen gjorde livet surt for løverne.

De to hold
Peter Ankersen og Christian Sørensen startede på backerne i stedet for karantæneramte Diks og Jelert. I forhold til Viborgkampen for to uger siden startede Roony desuden i stedet for Diogo. FCN ændrede på en enkelt plads, idet Walid Faghir startede i stedet for skadede Emiliano Marcondes.

Gæsterne gav bolden op i 1. halvleg og ville måske teste Ankersen ved straks at slå en lang bold over mod hans side, men hvis han var lidt rusten, bankede han det af med en resolut kropstackling af fremstormende Frese og erobrede bolden. Da var der bare spillet fem sekunder, og Ankersen havde stemplet ind med den første af mange stærke aktioner i hans FCK-kamp nr. 247 - den første kamp fra start siden pokalkampen i Hobro 19. oktober.

Peter Ankersen

Store chancer tidligt i kampen
I det 4. minut erobrede Ankersen igen en bold fra Frese, denne gang højt på deres halvdel, og slog siden et perfekt, fladt indlæg til forreste stolpe, hvor Haraldsson styrede bolden mod mål med en hæl-inderside – men desværre lige i hovedet på Andreas Hansen, hvorfra bolden gik til hjørne.

Det headede Khocholava på overliggeren – og så var vi ligesom i gang!

Hákon Arnar Haraldsson

Lidt over 30.000 tilskuere skabte igen en forrygende kulisse om topbraget, og det varede ikke længe, før gæsterne svarede igen med en pænt stor chance i det 10. minut. De spillede sig kvikt op gennem vores kæder, og da Khocholava kiksede en tackling på Nuamah slap han fri til skud, men afsluttede lige på Grabara.

Kamil Grabara

I 13. minut stjal Daramy bolden fra Mads Bidstrup på midten, men blev straks flået ned med et trøjeriv, hvilket Kehlet tilsyneladende ikke bemærkede, så spillet fortsatte.

Frem mod midten af halvlegen var nordsjællænderne mest på bolden uden at nogen af holdene kom til chancer, men i 22. minut fik Diomande en stor chance på et godt indlæg fra Nuamah-indlæg, men headede bolden et stykke forbi.

Kort før den halve time var vi tæt på i den anden ende, da Lerager vandt en luftduel med to-tre modstandere og headede et Sørensen-hjørne ned mod den ene stolpe, hvor Daramy kom først på bolden, men keeper Hansen stod igen hvor han skulle og blokerede.

Ti minutter før pausen fik Haraldsson en advarsel for at tackle Nuamah ud over sidelinjen, da han ville starte en kontra, og et par minutter efter ville nordsjællænderne gerne have islændingen i bad, da han lavede et hårdt frispark på Bidstrup midt på banen, men Kehlet så godt placeret og vurderede ikke, at kortet skulle op af lommen.

FCN foran
I 38. minut slog Kian Hansen en lang bold frem ad banen, som aldrig nogensinde måtte ende med en scoring, men det vidste gæsterne ikke, så Diomande tog et godt løb mellem Ankersen og Vavro og fangede Grabara på mellemhånd ved at heade bolden i en blød bue i nettet.

Vi virkede lidt shaky efter den scoring midt i en periode, hvor vi ellers sad godt på spillet, og i 44. minut var det ikke langt fra, at Frese fordoblede føringen, da han lidt uden for feltet skruede bolden tæt forbi fjerneste stolpe.

Vi slap dog med skrækken og nåede endda i tillægstiden at sætte et rigtig flot angreb op, hvor Haraldsson fornemt spillede Claesson fri til skud i feltet, men igen sad bolden lige på keeperen.

Viktor Claesson

Energisk start på 2. halvleg
Efter pausen kom Valdemar Lund ind for Khocholava, der midt i 1. halvleg var til behandling efter en tackling og desuden havde fået et gult kort, og Valde satte sig hurtigt igennem med et par gode indgreb.

Og vi kom generelt godt og energisk ud til halvlegen og skabte i 50. minut en stor chance efter en Sørensen-dødbold, hvor Roony sendte en nedfaldsbold tæt forbi FCN-målet.

Roony Bardghji

Vi lagde et godt pres på dem i denne periode, men efter en times spil var de alligevel tættest på at score efter en kontra, hvor Nuamah skød tæt forbi.

Smukt opspil bag Mo's udligning
Minuttet efter svarede vi igen med et nærgående fladt skud fra Roony, og i 62. minut var der gevinst efter et virkelig smukt opspil. Lund gik med frem og fandt Claesson uden for deres felt, han vendte rundt, trak ind i feltet og lagde med hælen bolden tilbage til Daramy, der tog et kort træk og bankede bolden ind i det lange hjørne til 1-1!

Lidt efter, da Falk havde afløst Clem, var Daramy på spil igen med et flot raid op langs midteraksen, men blev sparket hårdt ned af Frese. Kehlet lod dog fordelsreglen gælde, selv om vi ikke fik noget særligt ud af det, men Frese fik sin advarsel i næste stilstop.

Vi havde stadig godt fat i kampen med aggressivt og optimistisk spil, og tyve minutter før tid skabte vi igen et par muligheder, først til Roony fra spids vinkel, og siden et Lerager-hovedstød, som han ikke fik kraft nok i.

Ankersens arbejdsraseri bag sejrsmålet
Selv om vi dominerede, lurede gæsterne hele tiden på kontraer, men Grabara blev aldrig sat på prøver, og i 82. minut kom det, der viste sig at blive afgørelsen. Det begyndte med, at Ankersen langt nede på vores halvdel opsnappede et langt udspark fra Andreas Hansen, og selv om han efterhånden så lidt mør ud, tog han et raid op langs højre kanten og fik bolden fra Diogo, der netop havde afløst Roony ude på kanten.

Ankersens indlæg blev ikke clearet ordentligt af Villadsen, og Diogo firsttimede bolden i nettet. Efter kampen krediterede dommerne dog målet til Claesson, da bolden strejfede ham på vejen, men mandag formiddag ændrede DBU det til Diogo - for siden at ændre tilbage til Claesson igen, så han definitivt får målet.

Diogo Gonçalves

Chancer til det tredje - og fjerde mål
I 87. og 88. minut burde vi have lukket kampen på to store kontrachancer, hvor Daramy begge gange førte bolden frem og spillede først Diogo fri, men Hansen fik med lidt besvær fat i hans afslutning, og siden Haraldsson, som skød tæt forbi mål.

Det blev derfor unødigt spændende i de fire minutters tillægstid, men Grabara måtte kun i aktion en enkelt gang for at bokse et hjørne væk, og ellers var de ikke i nærheden af at stjæle et point i tillægstiden, ligesom sidst de var i Parken.

Endnu et vigtigt skridt mod titelforsvaret, ikke mindst takket være den stærke 2. halvleg, hvor indhopperne fra bænken igen gjorde en stor forskel - og nu kan vi for første gang i sæsonen nyde udsigten fra toppen af tabellen. Det har været svært at nå derop, efter vores dårlige sæsonstart, og det bliver også svært at fastholde pladsen - men vi har tilkæmpet os det udgangspunkt, vi drømte om for et halvt år siden!