Høgli og Santander jubler

Semifinalen sikret efter forlænget spilletid

Otte ændringer siden sidst
Ståle og trænerteamet havde ændret på otte pladser i forhold til 6-2-sejren over AaB, og det gav bl.a. start-debut til Keita, som debuterede så sent som i søndags. Det betød til gengæld, at Kvist måtte vente med sit 300 kamp-jubilæum indtil han blev indskiftet i 2. halvleg - men han fik det, og stort tillykke med det!

Vi kunne have fået en drømmestart allerede i første minut, da Bashkim slog et hjørne til bageste stolpe, hvor Zanka kom glidende, men desværre ikke fik sendt bolden ind i den tomme ende af Randers-buret. Der skulle dog komme flere gode muligheder, men desværre manglede den sidste skarphed før pausen.

Efter 10 minutter dundrede Santander et frispark afsted fra midten af Randers’ banehalvdel, som Kalle Johnsson måtte give hjørne på, og på det efterfølgende hjørne måtte keeperen ud i en flot énhånds-redning for at forhindre et hovedstød fra Corner i at finde vej til netmaskerne.

Remmer havde også flere gode indlæg, som med lidt held havde givet ham assister, men forsvarerne fik hver gang afværget. Bashkim var også lige ved at komme på skudhold efter en stærk fremlægning fra den veloplagte Toutouh i venstre side.

Chancer nok til halvlegsføring
Fra midten af halvlegen begyndte vores høje pres at aftage lidt, og gæsterne kom efterhånden bedre med, men det var stadig os, der skabte chancerne. Ti minutter før pausen kombinerede Toutouh og Santander lynhurtigt og spillede Corner fri til skud, men en forsvarer fik rettet afslutningen af, så den gik til hjørne.

Først fire minutter før pausen fik Kaminski for alvor sved på panden, da Høgli ville blokere et Amini-skud fra kanten af feltet, men i stedet skruede bolden i en lumsk bue over keeperen. Heldigvis tog den ydersiden af stolpen, og to af den slags baglænsmål her i foråret må også være nok, tak…

2. halvleg var kun få minutter gammel, da Toutouh tæt under mål løftede bolden på overliggeren efter et Remmer-hjørne, og igen var Zanka uheldig med ikke at få træf på returbolden. Minuttet efter var Bashkim tæt på at score fra midten af deres halvdel, da Kalle Johnsson ikke fik clearet godt nok, da han var en tur uden for feltet. Men der stod stadig 0-0 på måltavlen, da vi nærmede os en times spil.

Santander gennembrød muren
Men så fik vi en gylden mulighed, da Marxen fældede Santander lige uden for feltet. Paraguyaeren tog sig selv af frisparket og hamrede det stenhårdt gennem Randers-muren og i nettet til en forløsende og yderst fortjent føring.

Men trods indskiftninger af profiler som Nicolai, Kusk og Kvist slap vi gæsterne for meget ind i kampen, og ti minutter før tid var det uhyggeligt tæt på udligningen efter et hjørne. Kusk var til gengæld tæt på at øge i den anden ende, men Johnsson parerede godt, og så pressede Randers ellers på i slutminutterne.

Da Randers inde i overtiden kombinerede kvikt i feltet og fandt en fri Kasper Junker, lignede hans afslutning noget, Kaminski ville tage sig af, men ak… for tredje gang i år rettede vi bolden af, så den strøg i netmaskerne, og igen var Erik Johansson den uheldige.

"Unødvendig" forlægning
Unødvendigt var nok det ord, der først faldt for, men det ændrede ikke på, at holdene skulle ud i forlægning. Det kunne Corner til gengæld have ændret på i det fjerde overtidsminut, da han stærkt vristede sig fri på en god Delaney-fremlægning, men måtte se en fremragende parade fra Johnsson forhindre et sejrsmål fra hans fod.

Forlængningen blev nervøs og lidt rodet fra begge sider, og de første 15 minutter forløb uden chancer til nogen af holdene. Sidste halvleg var også jævnbyrdig, men randrusianerne havde de største muligheder. Først da Kasper Junker fik headet tæt under mål, men Kaminski reddede godt, og siden fik Kallesøe også en skudchance, men da var Zanka hurtigt nede og blokere skuddet.

Zanka matchvinder i dramatisk afslutning
Men med fire minutter igen havde vi marginalerne på vores side, da Zanka ved fjerneste stolpe kom højest på et hjørne og headede bolden mod mål - det lignede piece of cake for  Johnsson at plukke den, men på en eller anden måde sneg den sig ind mellem hans handsker og overliggeren.

Randers nåede at få bolden i nettet i den anden ende, men det blev under stor dramatik annulleret for offside, hvilket bl.a. kostede en bortvisning til assistenttræner Thomas Thomasberg.

Med sejren er vi nu klar til de to semifinaler mod Brøndby IF, der spilles den 6. henholdsvis 20. april.