Rasmus Falk

Sådan sikrede vi vores 13 første mesterskaber

På søndag kan vi vinde vores 14. mesterskab på 30 sæsoner, og kun to gange før - i 2003 og 2004 - er mesterskabet først blevet sikret definitivt i sidste spillerunde.

Da vi senest vandt mesterskabet i 2019 - ved at slå Brøndby i Parken - kunne vi i øvrigt være blevet mestre mandagen inden, hvis FC Midtjylland ikke havde vundet i Farum. Men kun én gang har vi sikret titlen uden selv at spille - i 2010/11, hvor vi blev mestre ca. 10 minutter, inden vi løb på banen i Lyngby og vandt 2-1.

Her kan du se, hvornår de 13 titler definitivt er sikret:

• Sidste runde: 2 gange (2003 og 2004)
  • 1 runde tilbage: 4 gange (1993, 2001, 2006 og 2009)
  • 2 runder tilbage: 1 gang (2010)
  • 3 runder tilbage: 2 gange (2013, 2016 og 2019)
  • 4 runder tilbage: 2 gange (2007 og 2017)
  • 7 runder tilbage: 1 gang (2011)

Her kommer "guldsikringerne" i kronologisk rækkefølge:

Nr. 1: 13. juni 1993 Brøndby-FCK 2-3 (32. runde af 34 - 13. runde af 14 runder i slutspillet)
Det lignede længe en 2-2’er, og at mesterskabet først skulle placeres i sidste spillerunde, men så kombinerede Johansen-tvillingerne sig gennem de blå-gules bagkæde og sørgede for at få guldet med hjem fra Vestegnen i vores debutsæson.

Nr. 2: 10. juni 2001 FCK-Brøndby 3-1 (32. runde af 33)
Behøver vi sige mere end Zuma og saksespark? Efter otte års tørke førte Roy Hodgson løverne til det andet mesterskab for øjnene af 40.281 tilskuere!

Nr. 3: 22. juni 2003 FCK-AGF 4-1 (33. runde af 33)
Hjaltes overtidsscoring i Brøndby i næstsidste runde gav os en matchbold i guldkampen, for vi skulle vinde den sidste, hvis nu Brøndby vandt i Silkeborg. Det gjorde de dog ikke, men vi sluttede alligevel af med en sejr mod AGF.

Nr. 4: 29. maj 2004 Farum-FCK 2-4 (33. runde af 33)
En regulær gyser med en sen Elrio van Heerden-udligning mod AaB i næstsidste runde betød, at vi selv kunne afgøre det i Farum. Det krævede dog en sejr, da Brøndby hjemme slog AB, men det sørgede drengene også for, efter at Farum i 1. halvleg havde udlignet vores tidlige 2-0-føring.

Nr. 5: 7. maj 2006 OB-FCK 1-0 (32. runde af 33)
Det er den første og hidtil eneste gang, hvor vi er blevet mestre med et nederlag! Junior bragte tidligt OB foran, men da Brøndby samtidig tabte med 1-4 i Horsens, blev vi mestre alligevel.

Nr. 6: 9. maj 2007 Brøndby-FCK 0-1 (29. runde af 33)
Marcus Allbäcks fuldtræffer skabte et hul på 13 point til FC Midtjylland med fire runder igen, og så kunne vi igen fejre et mesterskab ude hos rivalerne.

Nr. 7: 24. maj 2009 Esbjerg-FCK 0-1 (32. runde af 33)
Et straffespark af Santin (begået mod ham selv) i første halvlegs sidste minut sikrede en smal og temmelig nervøs sejr i Esbjerg, hvor vi ikke havde vundet i fem år. Og da Brøndby samtidig tabte i Århus, var endnu et mesterskab en realitet.

Nr. 8: 5. maj 2010 FCK-HB Køge (31. runde af 33)
En 2-0-sejr i Brøndby i fjerdesidste runde gav os et forspring på 9 point med tre runder igen, og den første matchbold blev effektive smashet hjem med en 4-1-sejr over HB Køge.

Nr. 9: 21. april 2011 Lyngby-FCK 1-2 (26. runde af 33)
Allerede efter de første 11 runder førte vi med 10 point foran Midtjylland, så spænding blev der aldrig tale om, og guldet blev sikret Skærtorsdag, da der stadig manglede 7 runder. Og for første gang skete det endda uden at vi selv spillede, for lige inden vores kamp tabte OB hjemme til FC Nordsjælland, og så var der ikke mere at rafle om.

Nr. 10: 5. maj 2013 Brøndby-FCK 0-0 (30. runde af 33)
For tredje gang sikrede vi mesterskabet ude på Vestegnen, men nøglekampen det forår var 3-2-sejren i Farum i 27. spillerunde. Siden den vandt vi faktisk ikke i de sidste seks kampe, men det var stadig nok til det 10. mesterskab!

Nr. 11: 16. maj 2016 FCK-FC Nordsjælland 2-0 (30. runde af 33)
Så er vi oppe i nutiden, hvor de fleste nok har Santanders to fuldtræffere i erindring - og alt det andet dejlige, der førte til både mesterskab OG pokaltitel!

Nr. 12: 5. maj 2017 FC Nordsjælland-FCK 1-1 (32. runde af 36)
For andet år i træk vandt vi mesterskabet mod FC Nordsjælland - og snuppede senere på måneden igen The Double ved at vinde pokalfinalen!

Nr. 13: 5. maj 2019 FCK-Brøndby 3-2 (33. runde af 36)
I et dramatisk brag af en kam vandt vi sæsonens fjerde Derby ud af fire mulige på Rasmus Falks sejrsmål midt i 2. halvleg og sikrede dermed definitivt mesterskabet.