Cornelius ends goal wait in Lions victory

Så kom vi på sporet igen!

AaB tidligt foran
I forhold til OB-kampen for to uger siden var Delaney tilbage efter karantæne, og han indtog sin vante plads på den centrale midtbane, mens Amartey gik ned i midterforsvaret i stedet for Antonsson, der måtte tage plads på bænken. Her har den stærke ghaneser optrådt flere gange, siden han kom fra Djurgården, senest i hjemmekampen mod Newtown i juli, hvor både Zanka og Antonsson havde karantæne.

Løverne kunne have fået en drømmestart i det andet minut, da Nicolai løb godt til bageste stolpe på et Ludwig-hjørne, og hans hovedstød studsede i græsset og passerede navnebror Nicolai Larsen, men desværre lige over mål.

I stedet bragte AaB sig foran efter ti minutter, da Stephan Andersen tabte et indlæg fra Dalsgaard ned på sin ene støvle, hvorfra bolden gik ud til Thomas Enevoldsen, der takkede for tilbuddet og sparkede bolden i det tomme bur - til AaB's blot anden Superliga-scoring i Telia Parken siden 2008!

Corners første scoring siden skaden
Det slog hjemmeholdet lidt ud af stilen, og gæsterne dominerede de næste 5-6 minutter, inden Corner bragte balance i regnskabet i det 18. minut, da han kraftfuldt headede et Ludwig-hjørne i netmaskerne.

Så vendte kampen igen, og Nicolai havde kort efter et nærgående forsøg tæt forbi. Corner var også tæt på at nå frem til endnu et Ludwig-hjørne, og kort før den halve time var han på spil igen, da Kusk spillede ham i højre side, men han fik ikke ordentlig træf med højrefoden.

Siden kom kampen ind et jævnbyrdigt dødvande de næste 7-8 minutter, hvor det meste foregik mellem felterne, men desværre var det nordjyderne, der brød dødvandet med en scoring til 2-1. Spalvis blev spillet fri i højre side af feltet og trak forbi den tacklende Zanka, passerede også Stephan og lagde køligt bolden fladt i det tomme mål.

Unægtelig en dukkert for københavnerne, der jagtede den første sejr i fem kampe, og som kort efter også måtte se Santander blive båret fra banen med en flænge i hovedet efter et hændeligt sammenstød med Kenneth Emil Petersens støvleknopper. Ind kom Benjamin Verbic og viste straks lovende takter, men alligevel var det tæt på at Enevoldsen havde sendt AaB til pausen med endnu en scoring, da han afsluttede en kontra fra spids vinkel, men denne gang uden at ramme målet.

Flot comeback efter pausen
Set med neutrale briller var det sikkert en udmærket 1. halvleg, men nede 1-2 var der ikke med at juble over for de hvidklædte. Men det kom der hurtigt!

Der var bare spillet fire minutter, da Verbic erobrede en bold midt på AaB’s halvdel, og Nicolai førte den ned mod AaB-feltet og lagde den til rette for den fremstormende Kasper Kusk, der med venstrefoden firsttimede bolden ind ved den ene stolpe.

Et kvarters dominans gav bonus igen i det 61. minut, da Ludwig sendte Verbic til baglinien, og på hans millimeterpræcise indlæg sendte Nicolai bolden op i det lange hjørne med et smukt hovedstød!

Minuttet efter tillod Corner sig at brænde en stor chance, da han på kanten af offside blev spillet helt fri af Nicolai, men AaB-keeper Nicolai Larsen fik lige præcis afværget til hjørne.

4-2 og færdigt arbejde
Med 20 minutter igen faldt afgørelsen på drengenes imponerende comeback, da Kasper Pedersen var uheldig og rette et Delaney-indlæg af, så den gik ind til 4-2. Og Nedre C “hyldede” den uheldige selvmålsskytte med at synge “32, 32, 32…” ned mod ham og hans rygnummer, mens vi andre sad og spekulerede over, hvornår vi sidst har kunnet "slappe" af det sidste kvarters tid af en FCK-kamp...

Med en smule koncentration og koldblodighed kunne det endda også være blevet til en femte scoring, men ikke et ondt ord herfra om den samlede 4-2-sejr, hvor løverne - trods modgang før pausen - kom tilbage på sejrskurs med en blanding af godt spil, høj moral og effektiv chanceudnyttelse.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 22 Peter Ankersen (46.: 20 Christoffer Remmer), 25 Mathias Zanka Jørgensen, 18 Daniel Amartey, 3 Ludwig Augustinsson – 17 Kasper Kusk, 6 William Kvist, 8 Thomas Delaney (anf.), 10 Nicolai Jørgensen (87.: 24 Youssef Toutouh) – 19 Federico Santander (42.: 7 Benjamin Verbic), 11 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 28 Thomas Kaminski, 2 Tom Høgli, 15 Mikael Antonsson, 36 Brandur Hendriksson