Rúnar Alex Rúnarsson

Rúnarsson ny FCK-keeper

Den islandske landsholdsmålmand, Rúnar Alex Rúnarsson, skifter til F.C. København på en fri transfer på en aftale til sommeren 2027. Han får trøje nummer 31.

Rúnar Alex Rúnarsson har spillet 27 A-landskampe for Island og har tidligere optrådt i Superligaen for FC Nordsjælland, inden han skiftede til fransk og siden engelsk fodbold.

PC: Sikrer god konkurrence og kvalitet
”Vi har haft et mål om at styrke os på målmandspositionen efter Theo Sander blev skadet," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Rúnar har stor erfaring fra store ligaer og landsholdet, så vi er sikre på, at han kan sikre en god konkurrencesituation og kvalitet i målmandsteamet."

Rúnarsson: Klar til at give den gas med det samme
Rúnar Alex Rúnarsson skiftede i 2018 til Dijon i Frankrig, inden Arsenal købte ham i 2020. Herfra har han været udlejet til blandt andet belgisk og tyrkisk fodbold og senest til Cardiff i The Championship.

”Jeg er meget glad for, at skiftet til FCK er gået i orden," siger Rúnar Alex Rúnarsson.

"Jeg kender klubben, byen og ligaen rigtigt godt og ved, at det er en stor klub, jeg kommer til. Jeg ser meget frem til at blive en del af truppen og samarbejdet i målmandsteamet og med Kim Christensen, hvor jeg vil gøre alt for at hjælpe og presse de andre keepere."

"Nu er jeg landet i Portugal og er klar til at give den gas på banen med det samme,” siger Rúnarsson.

Jacob Neestrup og Rúnar Alex Rúnarsson
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Neestrup: En teknisk dygtig målmand
”Alex er en teknisk dygtig målmand, der både kan bidrage defensivt og offensivt," siger cheftræner Jacob Neestrup.

"Vi har et rigtigt godt kendskab til ham og ser ham som en vigtig brik i forhold til, at vi har de nødvendige muligheder på den position også. Nu glæder vi os til at få ham ind i gruppen og ud på banen,” siger Jacob Neestrup.

Alle i F.C. København byder Rúnar velkommen til klubben og byen.