Christian Sørensen

Revanchejagt i Randers

Søndag kl. 16 gælder det Randers FC på udebane i 14. runde af 3F Superliga. Et stadion, hvor vi led forårets første nederlag, da vi tabte 0-1 i april.

Det var ikke blot forårets første nederlag, men også Jacob Neestrups første til et dansk hold, efter at han overtog ansvaret i oktober 2022. Kampen var den anden i Mesterskabsspillet, og nederlaget kostede os midlertidigt den hårdt tilkæmpede førsteplads, som vi havde erobret ugen før med en sejr i Parken over FC Nordsjælland.

Randers havde kæmpet til det sidste for at bevare en plads i Top 6, og det lykkedes også, men de sluttede Mesterskabsspillet med fem nederlag i træk samt en uafgjort i Parken i sæsonafslutningen og endte på sjettepladsen.

Denne sæson
Randers' sejrsløse stime fortsatte i denne sæsons første fem kampe, hvor de blandt andet tabte 0-4 i Parken, præcis tre måneder inden kampen på søndag opgør. Men efter de første fem kampe har Randers kun tabt to af otte Superligakampe og er kravlet op på en ottendeplads.

Den seneste uge bød dog på to knebne nederlag, 1-2 til AGF i Aarhus i søndags og 0-1 til Brøndby i torsdagens 1/8-finale i Randers. Det var i øvrigt første gang i ti kampe, at Randers gik fra banen uden at score.

Cheftræner Rasmus Bertelsen skiftede fem spillere i forhold til Superligakampen i Aarhus, bl.a. den skadede anfører Björn Kopplin, men tre af de andre (Bundgaard, Björkengren og Kallesøe) kom dog ind i løbet af 2. halvleg.

Randers har nu to dage mindre end os til at forberede søndagens opgør, der har kickoff kl. 16 på Cepheus Park, og hvor vi ikke må have udefans som følge af en afgørelse fra Fodboldens Disciplinærkomite. Alle, der havde købt billet, har fået mail om, at billetudgiften refunderes, og ellers kan man kontakte kundeservice@fck.dk.

FCK's uge
Neestrups mandskab har haft siden tirsdag aften til at restituere og træne, og før FCM-pokalkampen sagde Neestrup, at David Khocholava og Elias Achouri blev sparet med henblik på at være klar til søndag. Han vurderede også, og at småskadede Mohamed Elyounoussi nok blev klar til søndag eller onsdag, hvor Manchester United kommer til Parken efterfulgt af et Derby søndagen efter.

Truppen havde træningsfri torsdag, men træner igen i dag og i morgen kl. 11. Skadesituationen vil fremgå, når vores trup offentliggøres lørdag eftermiddag.