Cody Gakpo og Eran Zaravi

PSV siden sidst

Ligesom vi, så vandt PSV i søndags 1-0 på udebane, hvor modstanderen var Utrecht, der inden runden lå nr. 6. Konkurrenterne fra Ajax vandt også, på et mål i sidste minut, så de fører stadig Eredivisie to point foran PSV.

Israeleren Eran Zahavi scorede målet efter 53 minutter, og han var den ene af to ændringer i startopstillingen i forhold til vores kamp. Den anden var den japanske højre kant, Ritsu Doan, der ligsom Zahavi kom ind i pausen i torsdags og var med til at gøre en forskel. De startede i stedet for Veerman og Madueke, så PSV-holdet i søndags var:

Drommel – Marco Júnior, Teze, Obispo (61.: Boscagli), Max (85.: Vinicius) – Gutièrrez, Sangaré – Doan, Götze (46.: Veerman), Gakpo - Zahavi (79.: Vertessen)

Franske Olivier Boscagli, der spillede de seneste kampe inden i torsdags, var tilbage efter sygdom, men indledte på bænken, inden han afløste Obispo.

Sagt efter kampen i torsdags
”Har du haft så mærkelig en kamp før?”

Sådan lød det første spørgsmål til PSV-træner Roger Schmidt på pressekonferencen efter vores kamp i torsdags.

”Ja! For nogle år siden spillede vi for eksempel 4-4 mod Roma, da jeg var i Leverkusen.”

Det var en Champions League-gruppekamp i 2015, hvor Leverkusen førte 2-0 efter 20 minutter, kom bagud 2-4, men fik 4-4 på to mål i de sidste seks minutter.

Schmidt kunne også have nævnt en kamp fra hans tid i kinesiske Beijing Guoan, hvor de i september 2017 var bagud 1-3 mod Yanbian Funde ved pausen i en ligakamp – men kom foran 4-3 i 2. halvleg, inden udeholdet udlignede til 4-4 i sidste minut.

Så helt uvant er han ikke med, at hans hold lukker mange mål ind på hjemmebane. Det skete også så sent som i september sidste år, hvor PSV tabte 0-4 hjemme til Feyenoord efter bl.a. to mål i de sidste fem minutter.

Roger Schmidt
PSV-træner Roger Schmidt. Foto: Soccrates Images via Getty Images

"Nemt at analysere"
Om vores kamp sagde Roger Schmidt blandt andet også:

”Kampen er meget nem at analysere. I 1. halvleg var vi tydeligvis ikke med og fokuserede ikke på vores gameplan. Vi troede, vi kunne nøjes med 80%, men det kan man ikke på det niveau, så det var nemt at sige, hvad der manglede.”

Hvad var gameplanen, blev han spurgt.

”At spille som vi altid gør med gode kombinationer og flow i angrebet, finde hinanden mellem kæderne, angribe feltet, tage gode positioner i genpres, når vi tabte bolden.”

”Men vi stod forkert, når vi tabte bolden og ikke kunne vinde den hurtigt tilbage, og så havde de gode omstillinger. Og når vi havde bolden, var vi ikke ”connected” og skarpe, vi sprintede ikke, og man kan ikke presse uden virkelig at ville vinde duellerne. Du kan ikke vinde noget i joggingtempo, så det var en god lærestreg, at vi blev mindet om det.”

”Så vi vidste, at vi ville være ude af turneringen, hvis vi ikke gik ud og viste noget andet efter pausen. Men vi reagerede positivt i 2. halvleg og viste god mentalitet, vi fik flere spillere med frem, mere intensitet, flere i boksen, fandt mellemrummene og stoppede deres kontraangreb med bedre presspil.”

”Desværre lukkede vi et nemt mål ind og brændte straffe, så alt i alt er 4-4 et godt resultat, og vi er stadig med i turneringen.”

”Et godt resultat?” spurgte de hollandske journalister undrende.

”Når du er nede 1-3 ved pausen, brænder straffe og nærmest laver selvmål, så er 4-4 et godt resultat,” konstaterede Schmidt.

Udebanemål tæller ikke dobbelt
Denne gang er det ikke til vores fordel, at UEFA har afskaffet reglen om, at udebanemål tæller dobbelt ved pointlighed - ellers kunne vi gå videre med uafgjort op til 3-3.