Noah Donovan Sahsah og Emil Højlund
Noah Donovan Sahsah og Emil Højlund efter kampen mod PSV i Parken.

Sahsah og Højlund efter debut i Parken: En oplevelse man aldrig vil glemme

Mens kampen mod PSV nok ryger i glemmebogen hos de fleste FCK'ere, så vil 16-årige Noah Donovan Sahsah og 17-årige Emil Højlund huske den for altid. De to unge talenter kom nemlig begge på banen til henholdsvis debut og hjemmebane-debut.

Fra U19-kamp på KB til UEFA-kamp i Parken
"Det var helt surrealistisk pludselig at spille foran 30.000 mennesker, når man bare to dage inden spillede en U19-kamp ude på KBs kunstbaner på Peter Bangs Vej. Det var vildt at få at vide, man skulle gøre sig klar, og så komme på banen i den kulisse. Selvom det ikke blev til en sejr, så er det en oplevelse, man aldrig vil glemme," siger Noah Donovan Sahsah.

Sahsah, der har spillet i KB siden han var seks år gammel, kom ind til sin debut, da han afløste Roony Bardghji i det 75. minut af opgøret i Parken.

Noah Donovan Sahsah
Noah Donovan Sahsah i sin debut (Foto: Getty Images)

Højlund med indhop både ude og hjemme
Emil Højlund fik både de sidste fem minutter af det første opgør i Holland i sidste uge, og kom endnu engang på banen i returkampen, denne gang til sin hjemmebanedebut, da han i det 82. minut afløste Jens Stage.

"Det har været fantastisk først at få spilletid mod PSV på udebane, men især også at få lov at spille i Parken for første gang og mærke den opbakning fra alle FCK-fans. Det var så fedt! Jeg ærgrer mig stadig over min chance i den første kamp, men det hele er simpelthen gået så hurtigt. Holdet har taget godt imod os, og det er kæmpestort selvfølgelig," siger Emil Højlund, der spillede i trøjenummer 45 - samme nummer som hans to år ældre storebror Rasmus Højlund debuterede i for halvandet år siden.

Samme trøjenummer som storebror
"Det har ikke været helt tilfældigt faktisk. Jeg har også altid spillet med nummer 45 på ryggen i min barndomsklub, og så tror jeg, at vores materialemænd syntes det var lidt fedt, hvis jeg spillede i samme nummer som storebror. Og Rasmus er selvfølgelig også glad på mine vegne," forklarer Emil Højlund.

Emil Højlund
Emil Højlund i sin hjemmebane-debut (Foto: Getty Images)

Emil forlængede ligesom sin tvillingebror Oscar kort før jul kontrakten med FCK til udgangen af 2024 og har iøvrigt fået sin fodboldopdragelse i vores samarbejdsklub Hørsholm-Usserød Idrætsklub.

"Det giver masser af blod på tanden, og man får endnu større lyst til at arbejde hårdt og klø på. Vi har meget at lære stadig selvfølgelig, men forhåbentlig er der meget mere i vente," lyder det fra Noah Donovan Sahsah, der iøvrigt har marokkanske rødder.

Travle teenagere
De to har bestemt ikke ligget på den lade side i ugen der er gået. Tværtimod!

"Det har været nogle travle dage med kampe torsdag, lørdag, tirsdag og torsdag igen. Men man kan bruge det til rigtig meget fremadrettet. Nu har man prøvet det pres og det høje tempo, og det lærer man af. Så det betyder meget for vores udvikling i det daglige også, og det er fedt vi er sammen om det, så vi har nogen at dele det hele med," siger Emil Højlund.

Det tætte kampprogram fortsatte for de to offensive talenter, der fredag morgen rejste til Portugal og stødte til FCKs U17-hold, der spiller med i den internationale turnering Algarve Cup i de kommende dage - og de var begge allerede i kamp fredag eftermiddag igen.

>> Læs om U17-turneringen i Portugal her

I næste uge skal de sammen med Oscar Højlund afsted med det danske U17-landshold, der kæmper om en plads ved EM-slutrunden.

Sahsah og Højlund fik iøvrigt også spilletid sammen på træningslejren i Portugal i februar, hvor de stod bag et mål i sejren over islandske Breidablik - takket være assist af Sahsah og scoring af Højlund.