Spillerne forlader banen

Kampreferat: PSV ramte dagen - det gjorde vi ikke

Kulissen fejlede ikke noget med enorm opbakning fra ca. 30.000 FCK-fans, men vi kunne ikke leve op til den flotte indsats i det første opgør, hvorimod PSV spillede en af sæsonens bedste kampe og vandt både klart og fortjent.

I forhold til kampen i Eindhoven startede Kalle Johnsson og Kevin Diks i stedet for sygemeldte Kamil Grabara og skadede Victor Kristiansen, og desuden var Rasmus Falk tvivlsom og måtte trække sig fra opvarmningen, og i stedet startede Roony Bardghji.

PSV ændrede også på tre pladser, Boscagli i centerforsvaret, højre kanten Doan og forwarden Zahavi startede i stedet for Obispo, Maudeke og Veerman.

Sidste uge tog vi PSV lidt på sengen med vores tilgang til kampen, og de havde læst på lektien og kom denne gang blæsende på den måde, vi havde forventet, de ville gøre dernede. De bragte fra start masser af energi og et højt og aggressivt pres, så det stod hurtigt klart, at vi ville få et helt andet kampbillede i dag.

FCK-fans i Parken

Tidlig PSV-scoring
Vi havde svært ved at spille os ud af deres pres og mistede bolden alt for hurtigt, inden vi kom op på deres halvdel, og vi havde ikke haft en aktion i deres felt, da de scorede allerede efter ti minutter.

Götze spillede bolden ind midt i feltet, hvor Zahavi firsttimede fra nært hold, og Kalle Johnsson kunne ikke forhindre, at bolden smuttede under ham og i mål.

Kalle Johnsson

Et tidligt mål var ærgerligt, men ingen katastrofe. Vi formåede bare ikke at få gang i det spil, som gjorde ondt på dem i den første kamp, for selv om vi henne omkring midten af halvlegen var kommet mere på bolden, havde vi stadig svært ved at komme op og blive farlige i deres felt. De gav heller ikke selv noget væk denne gang, men blev heller ikke presset til det.

Tæt på 3-0 før pausen
Efter en periode, som egentlig var ganske jævnbyrdig og gav lidt optimisme i vores lejr, så slog PSV til igen syv minutter før pausen.

Gakpo sendte Philipp Max til baglinjen, og hans hårde, præcise tværpasning lå mellem forsvaret og Kalle, så Götze bare skulle sætte indersiden på tæt under mål. Og det gjorde han selvfølgelig - enkelt og effektivt eksekveret af de to tyskere.

Det kunne også være blevet 3-0 to minutter senere, da Gakpo ramte overliggeren efter et nyt opspil i vores højre side, og så havde det været svært at holde liv i håbet, men med 0-2 virkede det ikke umuligt.

Pep Biel skulle måske også have haft straffe i halvlegens sidste minut, da han fik et skub i ryggen på baglinjen i deres felt, men dommer Wallace lod det passere - og der er jo ikke VAR i Conference League.

Pep Biel

Taktisk justering efter pausen
Efter pausen kom Khocholava og Elias Jelert ind for Bøving og Ankersen, og vi gik over til at spille med tre stoppere, Vavro til højre, Khocholava i midten og Boile til venstre, og Isak gik ned som 6’er i stedet for Stage.

De første 4-5 minutter blev præget af nogle hårde tacklinger og hidsige gemytter, der bl.a. kostede Vavro et gult kort efter en voldsom tackling af Gakpo, som tvang hollænderen ud af kampen lidt efter.

Diks gik også til stålet i duellerne med sine landsmænd og trak allerede før pausen et gult kort.

Denis Vavro

Vores taktiske rokeringer så ud til at hjælpe på vores spil, og vi kom stadig med god gejst og energi, men havde stadig svært ved at komme op i deres felt og blive farlige. Det blev dog til en fin mulighed, da Stage med hælen spillede den fremstormende Diks i PSV-feltet, men Roony fik ikke rent træf på hans tværpasning og skød forbi.

Vi jagtede reduceringen
PSV var tættere på, da indskiftede Veerman slog et giftigt fladt indlæg fra højre, men Kalle dykkede godt ned for næsen af Zahavi og sikrede sig bolden.

Efter en times tid spillede Pep Biel Stage flot fri i venstre side, men inde i feltet fik han ikke prikket bolden forbi Boscagli, der løb afsted med den, mens Stage forgæves appellerede for et straffe, som dommeren ikke gav, og som VAR næppe heller havde givet.

Jens Stage

Men angrebet holdt liv i håbet, og opbakningen fra de ca. 30.000 FCK-fans var stadig helt enorm.

Et par minutter senere trak Roony ind i feltet fra højre, men skød forbi mål i en situation, hvor chancen nok var blevet større, hvis han havde spillet Lerager eller Diks.

Efter 72 minutter tordnede Vavro et langskud tæt forbi, men nærmere kom vi desværre ikke. Viljen var der, men PSV var bare for stor en mundfuld i aften, og da vi tog hul på det sidste kvarter, sad man også med en fornemmelse af, at selv om vi reducerede, så havde de et ekstra gear.

Roony Bardghji

PSV fordoblede føringen
Et kvarter før tid byttede vi en 16-årig for en 16-årig, da Noah Donovan Sahsah fik debut og afløste Roony, men han nåede ikke rigtig at vise de store kvaliteter på bolden, som han har vist på sidste sæsons U17-mestre og siden på U19-holdet.

Noah Donovan Sahsah

Trætheden begyndte at melde sig hos flere af vores, og da vi samtidig var nødt til at holde folk fremme i jagten på en reducering, så blev der mere plads bagude, og det udnyttede PSV effektivt 11 minutter før tid. Doan spillede Zahavi helt fri foran mål, og dermed punkterede de kampen definitivt.

Andri Baldursson og Emil Højlund fik de sidste minutter for Pep Biel og Stage, og de hollandske sejrscifre blev et mål større i tillægstiden, da indskiftede Madueke øgede til 4-0 på et skud, som Kalle havde handskerne på, men ikke kunne forhindre i at gå i mål.

En lidt for stor sejr, vil nogen måske mene, men i sidste ende betyder det ikke så meget, om det blev 2-0 eller 4-0. Vi tabte, og vi tabte desværre også klart og fortjent.

Emil Højlund

PSV: Vi spillede en topkamp, mens de manglede flere spillere
Men PSV ramte virkelig også dagen på en måde, som de ikke har gjort længe – hvis man skal tro Philipp Max, da han efter kampen blev spurgt, om det var deres bedste kamp i sæsonen.

”Ja, måske. Vi spillede også gode kampe i starten af sæsonen, men vi var meget fokuserede, og jeg er meget stolt at holdet. Det er ikke normalt at komme her efter 4-4 hjemme og spille sådan en kamp her foran 30.000, men vi spillede virkelig en topkamp og fortjente pladsen i kvartfinalen.”

Hans træner, Roger Schmidt, var også afdæmpet og nøgtern i sin glæde over sejren og præstationen.

”Vi var meget fokuserede, taktisk kloge og spillede god fodbold, og vi scorede på de rigtige tidspunkter. Og de mistede flere af deres spillere, og så blev det også lidt nemmere for os. Især Falk er en vigtig spiller for dem, så det var til vores fordel, at han ikke var med.”