Truppen ankommer til lufthavnen i Kazan

Programmet for to dage i Kazan

Truppen er nu indkvarteret på hotellet i russiske Kazan efter en stille og rolig flyvetur fra Københavns Lufthavn på tre en halv time i et chartret fly.

Kontrollen med pas og visum gik rimeligt hurtigt og holdt sig inden for tidsplanen, og dermed blev vores bange anelser gjort til skamme. Trods en stor, tålmodig og beundringsværdig indsats fra vores faste rejsepartner, Nyhavn Rejser, var det en tung proces at få russisk visum hjemme i Danmark.

Forrige tirsdag blev en aftale aflyst med en halv times varsel, så ca. 45 personer måtte vende om. I fredags lykkedes det så, men ikke uden store forsinkelser, hvor nogle spillere og stabsmedlemmer måtte vente i op til tre timer på at få papirerne i orden.

Men heldigvis gik det altså smertefrit i dag, og efter en bustur på ca. en halv time var frokosten klar kl. 14.00 på Hotel Ramada by Wyndham i det centrale Kazan. (Der er en tidsforskel på en time, men vi holder os for en nemheds skyld til danske tider i artiklen.)

Kl. 18.00 træner truppen i de tilladte 60 minutter, jf. UEFA-reglerne, på Tsentralnyi Stadion, som kun ligger godt en kilometer fra hotellet. Aftensmaden er klar på hotellet kl. 20.15.

Torsdags-træning hos Rubin Kazan
Torsdag formiddag er der også en let træning, hvor vi har fået lov til at låne Rubin Kazans træningsanlæg, som ligger i byens nordlige ende. Det er en bustur på en lille halv times tid, hvor vi krydser den ca. 3.500 km lange Volgaflod, som snor sig gennem store dele af det enorme Rusland.

Herefter står den som sædvanlig på frokost og hvile på hotellet, og senere på eftermiddagen et pre-match meal og et kort taktikmøde, inden vi kører over til stadion ved 17.30-tiden, og kickoff er kl. 19.00.

Der må slet ikke komme tilskuere til kampen, men det holder næppe lokalbefolkningen søvnløs, og vi forventer heller ikke den store interesse for de lokale russiske medier.

De lokale Kazan-fans glæder sig nok mere over, at de lokale helte fra Rubinklubben fik en god sæsonstart i den russiske Premier League, da de slog Spartak Moskva 1-0 i lørdags foran 14.400 tilskuere på byens store stadion, Ak Bars Arena, men vi altså spiller på det gamle og sikkert noget nedslidte Tsentralnyi Stadion.

Hjemme natten til fredag
Efter kampen er det direkte ud i bus til lufthavnen, hvor vi så hurtigt som muligt sætter kursen mod København, og ifølge planen sætter flyet hjulene på landingsbanen ca. 2.45. Herefter venter en Covid-19-test, inden vi kan forlade lufthavnen, så det bliver sent, inden alle er hjemme i seng. Derfor træner truppen også først fredag eftermiddag på Nummer 10, hvor forberedelserne til næste opgave venter - udekamp i Odense søndag kl. 18.00. Med over tusinde FCK-fans på tribunen!

Rasmus Falk tjekker at papirerne er i orden
Falk tjekker at rejsepapirerne er i orden. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

 

Spillerne ankommer til Hotel Ramada by Wyndham i Kazan
Spillerne ankommer til hotellet i Kazan i det nye rejsetøj fra adidas Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

 
 

Hotellet i Kazan
Spillerne er indkvarteret på enkeltværelser af denne type. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK