Carlos Zeca og William Bøving

Kampreferat: Arbejdet gjort mere end bare færdigt

Der var tomt og meget stille på Central Stadion denne lune torsdag aften i Kazan, hvor man følte sig hensat til de alt for mange coronakampe for tomme tribuner.

Med et forspring fra Parken på 4-1 burde returkampen være en formssag, men arbejdet skulle stadig gøres færdigt, og vi valgte en ganske overbevisende måde at gøre det på.

Første chance i første minut
Der var kun spillet 25 sekunder, da Iashin kiksede en clearing af et Diks-indlæg, mens keeper Bushma flagrede bag ham i ingenmandsland, så Stage havde næsten tomt mål, men headede bolden over.

Jens Stage


Vi satte et højt tempo fra kampens start og dominerede klart de første 10-15 minutter, hvor vi dog ikke kom til flere store muligheder.

Kampens første udskiftning faldt efter et kvarters tid, da en af kampboldene tabte pusten og måtte opgive at fortsætte. Helt så galt gik det ikke for Torpedo, men de havde generelt svært ved at følge med i vores spil.

For en stund mistede vi dog lidt tempo og sikkerhed i boldomgangen, så Torpedo kom lidt mere på bolden, men Grabara var ikke i nærheden af overarbejdsbetaling denne aften.

Wilczek-mål af Diks
Midt i 1. halvleg smed Torpedo en af mange bolde væk omkring midten, og Stage drev bolden frem i venstre side og fremtvang hjørne. Bengtsson servede, Nelsson flugtede, Wilczek gik op i duel med keeperen og en forsvarer, men ingen af dem rørte bolden, og i stedet lavede Diks et Wilczek-mål med et tap-in fra en halv meters afstand.

Kevin Diks


Hollænderen havde både før og efter scoringen oceaner af plads ude i højre side, hvor han ofte blev sendt af sted, og netop en sådan aktion førte via Jens Stage til en stor chance til Pep Biel, men han sendte bolden tæt forbi mål.

Lidt efter den halve time sendte spanieren bolden i kassen, men flaget var allerede på vej op for offside på Bengtsson, da han fik bolden ude i venstre side og slog det ellers fine indlæg.

Pep Biel


Resten af halvlegen – næsten - sad vi tungt på spillet, men i de sidste minutter kom de op og fik slået et par indlæg og hjørnespark, men bedst som det begyndte at ligne en chance, endte det i en offside.

Fortsat stor dominans efter pausen
Ankersen, Wind og Højlund kom på banen fra 2. halvlegs start i stedet for Diks, Falk og Wilczek, og vi fortsatte med at styre begivenhederne.

Efter få minutter var et fladt Ankersen-indlæg lige ved at nå en fri Jens Stage, men Bushma var først på bolden, og lidt efter afværgede han også et udmærket Nelsson-hovedstød på hjørne.

Victor Nelsson


I det næste kvarters tid kørte vi stort set konstant bolden rundt i egne rækker uden at bruge unødige kræfter. Vi havde et par halve chancer, men midt i halvlegen begyndte der at ske ting og sager.

Ankersen samlede en dårlig belarusisk clearing op uden for feltet, og med en følt venstre spillede han Bøving, der midt i feltet kastede sig og behersket flugtede bolden ind til sit første seniormål i FCK-trøjen.

Jubel efter scoring


Hvis ikke kampen var afgjort allerede, så var den i hvert fald nu, men det klassiske spørgsmål handler jo altid om sejrens størrelse, og her virkede Bøvings smukke scoring som en god igangsætter - med lidt hjælp af Torpedo-spillerne, som ikke altid havde sigtekornet skruet helt rigtigt på.

Blot halvandet minut senere fik en friløber på en forfærdelig Torpedo-pasning, og elegant rundede han Bushma og sparkede bolden i nettet.

Jubel efter scoring


Vi kunne mageligt have stillet os tilfredse med 3-0, men når de nu blev ved med at servere brugbare oplæg, så var det jo bare om at slå til. Et kvarter før tid blev et af mange gode Bengtsson-indlæg headet ud i feltet, hvor Bøving resolut klappede til bolden med venstre, om ramte den ikke et par forsvarere, før den smuttede under Bushma til 4-0?

Bøving blev herefter afløst af Hákon Arnar Haraldsson, som dermed fik sin officielle FCK-debut, og han fejrede et fint indhop med også at få kampens eneste gule kort, da han bankede en bold i nettet, efter at der var fløjtet frispark på Nelsson i en luftduel efter hjørne.

Hákon Arnar Haraldsson


Seks minutter før tid kom Torpedos første og eneste chance i hele kampen, da Habovda blev spillet fri efter en kontra, men han sendte det gode tilbud himmelhøjt over mål, hvilket udløste et tigerspring af raseri fra oplæggeren, Kliannio, der blev snydt for en assist,

Grabara var til gengæld tæt på en assist, da han med et langt, præcist udspark spillede Jonas Wind helt fri i tillægstiden, men Bushma fik fat i hans forsøg på at chippe bolden ind. I stedet fik Højlund fornøjelsen af at lukke og slukke, da han fik en lang fremlægning fra Bengtsson og køligt udplacerede Bushma.

5-0 og fire kasser af de to U19-topscorere fra sidste sæson, der ligesom resten af holdet leverede en bundsolid indsats og gjorde arbejdet mere end færdigt.

Rasmus Højlund