Pressen skrev

B.T.:

Sejren fik han ikke, men alligevel var Hans Backe rimeligt tilfreds efter FCKs 0-0 kamp mod Ajax Amsterdam. Backes hold fik især i anden halvleg vist, at det godt kan matche de mange unge Ajax-talenter.
»I UEFA Cup mener jeg ikke, man bør tænke på at holde nullet men på at hive sejren hjem på hjemmebane. Men alligevel er jeg rimeligt tilfreds. Vi kommer ganske enkelt til at stå for lavt forsvarsmæssigt i den sidste halve time af første halvleg. Og derfor er vi på hælene.

Vi kommer frem til nogle chancer. Heine er tæt på at score, og vi var farlige ved dødboldsituationer. Jeg mener, kampen er helt åben inden returmødet i Amsterdam.

Begge hold havde bolden i mål i opgøret, der lidt skuffende kun blev overværet af 20.000 tilskuere, men begge gange blev scoringerne annulleret.

En ting kan FCK glæde sig over før returmødet. Ajax må nemlig undvære den 18-årige stjerne Rafael van der Vaart, der fik sin tredje advarsel og dermed er spærret i returmødet.
»Det er et stort tab, men vi har kvalificerede reserver. 0-0 er et godt resultat, men det er også et farligt resultat. Og FCK er et godt hold, så jeg mener stadig, det her er en åben affære,« sagde Ajax-træner Co Adriaanse efter den halvkedelige kamp.

Ekstra Bladet:

I første halvleg har vi god boldbesiddelse, mens FCK bliver mere aggressive efter pausen, da deres wingbacks kommer længere frem. Men vi forsvarede os godt, og de producerede kun en enkelt stor chance, konstaterede hollænderen tilfreds.

Hans kollega Hans Backe var ked af, at hans hold lod sig trykke så langt tilbage på banen i første halvleg.

- Vi stresser og taber bolden alt for hurtigt. Morten Bisgaard og Carsten Fredgaard kommer ikke langt nok frem på kanterne, men efter pausen leverer vi en solid og professionel indsats. Vi ser også, at vi har muligheder på dødboldene, og derfor ser jeg lyst på muligheden for at kunne score et vigtigt mål i returkampen.

Tættest på i den slags situationer var luftstærke Thomas Røll, der fik en scoring underkendt, da han som en af fire spillere gik i luften på et frispark fra Fredgaard og headede bolden i kassen. Han havde armene på ryggen af en modspiller, men det lignede ikke en situation, der normalt ville give et frispark - til udeholdet.

- Jeg mener ikke, jeg laver noget, som er unormalt i luftdueller, sagde Thomas Røll, der ser frem til, at Ajax kommer længere frem på hjemmebane og dermed giver mere plads til hurtige kontrastød fra FCK-angriberne, der til den tid måske også tæller Todi Jónsson blandt kandidaterne.

Onside.dk:

Pæne muligheder til begge hold samt et annulleret mål i begge ender, var hovedingredienserne i kampen mellem FC København og Ajax i UEFA-Cuppens 2. runde

20.067 tilskurer havde fundet vej til Parken, hvor det var Ajax, der startede bedst med gode muligheder til Van Der Vaart og Ibrahimovic. Midt i halvlegen fik Wamberto et mål annulleret for en lidt tvivlsom off-side.

I anden halvleg kommer Heine Fernandez - Mr. Europa Cup på banen. Og det er ham der uden sammenligning får kampens absolut største chance.
Midt i halvlegen følger han op på en ripost og er helt alene med Ajax-keeperen, men skyder lige på den fremstormende målmand. En af den slags chancer der skal scores på.

Jyllands Posten:

20.067 tilskuere kunne se, at det ubesejrede tophold i den hollandske Æresdivision i store dele af kampen var teknisk og taktisk overlegent, men effektiviteten udeblev, og FC København er stadig med i spillet i fodbold-Europa.
Tusinder af fodboldfans kom for sent ind på grund af lange køer ved billetlugerne, og de missede dermed FCK's bedste minutter, som var de første ti. Herefter kunne de forsinkede fans se et boldsikkert hollandsk mandskab styre spillet over hele banen i resten af første halvleg, mens anden halvleg blev mere jævnbyrdig.

Inden kampen havde træner Hans Backe sagt, at FCK ikke skulle være bange for at styre og kontrollere spillet på hjemmebanen. Om det var frygt, der gjorde udslaget skal være usagt, men sikkert er det, at FCK bestemt ikke var spilstyrende.

Største chance tilfaldt derimod hjemmeholdet efter en lille halv times spil i anden halvleg. Niclas Jensen sendte et fladt skud af sted mod Ajax-keeper Fred Grim, der ikke kunne holde skuddet i sin favn. Europa-Cup måltyven Heine Fernandez, som afløste Carsten Fredgaard en time inde i kampen, forsøgte at nå riposten, men uden vanlig held.
Den store målmulighed tyve minutter før tid markerede et vendepunkt i kampen. FCK's spillere blev mere aggressive, fik mere spil op at køre og bevarede modsat den første time en del fornuft i angrebsopbygningen. Men det var for sent, og om 14 dage afgøres FC Københavns europæiske skæbne i returkampen i Amsterdam Arena.

Berlingske Tidende:

Dengang Europa Cup-kampe var til at hidse sig op over hver fjortende dag og om onsdagen, var det også tilladt at glæde sig over ærefulde danske nederlag eller ditto uafgjort mod store europæiske modstandere.
I dagens overbudsforretning af TV-fodbold stort set døgnet rundt, og med billetpriser på den forkerte side af de 200 kroner, skal der mere til. Selv et 0-0-resultat mod en af europæisk fodbolds notoriske billetsælgere, Ajax Amsterdam, er ikke til at glæde sig over. Selv danskere er blevet bedre vant.

På trods af hollændernes historiske dominans i europæisk forklædning, så FCK sit snit til at overrumple et internationalt urutineret og meget ungt Ajax-mandskab, der dog i modsætning til de tre seneste sæsoner, har lagt stærkt fra land i den hjemlige Æresdivision. På de kanter er Ajax indtil videre ubesejret og fører ligaen.
Men FC Københavns nyvundne selvtillid læner sig også op ad en måneds ubesejret indsats under træner Hans Backe.
I den sammenligning er både Ajax og FCK fortsat ubesejret. Og det kan hollænderne i sidste ende nok være mest tilfredse med. For skulle gårsdagens i lange perioder mere end almindelig kedelige forestilling have endt med andet og mere end 0-0, skulle måltavlen have tippet til danskernes side. Men sådan skulle det ikke gå.

På en aften, hvor FCK reelt havde chancen for at hæve et par øjenbryn ude i fodbold-Europa, formåede de danske mestre ikke at gøre arbejdet færdigt. 0-0 før returmødet i Amsterdam om 14 dage er langt fra en ønskeposition for FCK, men heller ingen umulig opgave at løfte.