Andrija Pavlović forsøger sig imod AaB
Andrija Pavlović afslutter

Pointdeling efter to forskellige halvlege

Det er altid ærgerligt, når man smider point i dommerens tillægstid, men måske skal løverne i stedet være glade for, at udligningen ikke faldt tidligere, for så kunne det godt have endt med det første Superliga-hjemmenederlag i 50 kampe.

Det blev nemlig, ligesom i Zilina i onsdags, en kamp, hvor holdene dominerede hver sin halvleg. Forleden udnyttede vi en god 2. halvleg til at score tre gange, og det kunne AaB også have gjort. Nu er det københavnske facit en sejr og en uafgjort efter de to første kampe, og det er resultatmæssigt ikke dårligt. Men som Boilesen tørt konstaterede: Vi skal nok ikke blive ved med at spille en dårlig halvleg hver gang!

Mestrene kunne have fået en drømmestart efter bare halvandet minut, da Santander snittede et langt Robin-udspark videre til Pavlovic, der fra venstre side af feltet afsluttede meget tæt forbi den fjerneste stolpe.

I en god og aggressiv indledning på kampen var Kusk også nærgående, men måtte se sit glimrende skudforsøg blive rettet af til hjørne. Siden kom gæsterne dog mere med i kampen, men fik etableret noget særligt på vores banehalvdel før midt i halvlegen, hvor Robin måtte ud til et lumsk, indadskruet AaB-hjørne.

Men snart begyndte vi igen at skabe chancer, og omkring den halve time skulle der to stærke redninger fra AaB-keeper Nicolai Larsen til at forhindre først Pavlovic og siden Kusk i at komme på tavlen. Larsen tog sig også af et udmærket Matic-langskud, da serberen trak sig fri nogle meter uden for feltet og trykkede af, men seks minutter før pausen måtte han kapitulere.

Et Verbic-hjørne blev i første omgang clearet, men Kvist samlede op uden for feltet, overlod den til Kusk – hans indlæg blev rettet af, så Santander kunne opsnappe bolden i hjørnet af det lille målfelt og prikke den ind mellem benene på Nicolai Larsen.

Absolut fortjent efter en velgennemført 1. halvleg – som bare ikke var slut endnu… AaB etablerede et godt pres, som resulterede i en fin skudchance til Würtz uden for feltet, som dog blev rettet af til hjørne. Det endte med en stor skudchance til Kasper Pedersen, som dog hamrede bolden over mål.

Begge hold gik nok til pause med en udmærket følelse. Vi, fordi vi havde skabt gode chancer og scoret, og AaB, fordi de nåede at vise, at de kunne presse os og også komme til noget.

Efter pausen genfandt vi imidlertid aldrig de gode takter fra 1. halvleg, hvorimod AaB bare blev bedre og bedre. De var mere aggressive, hurtigere i bevægelserne og skabte efterhånden også flere og flere chancer.

Kort før der var spillet en time, havde Robin først en stærk fodparade, da Jannik Pohl blev spillet fri i feltet, og kort efter kombinerede AaB alt for let i vores venstre side, og Risgård sparkede bolden tæt forbi den ene stolpe.

Ståle sendte Sotiriou og Thomsen (debutant) på banen i stedet for Santander og Kusk, og lidt efter også Bengtsson for Høgli, men i dag fik indskifterne ikke den ønskede effekt. Ikke at de skal bebrejdes for det, for hele holdet var inde i en periode, hvor der ikke var ret meget, der lykkedes – altså bortset fra Robin, der var hvor han skulle være, og desværre fik lejlighed til at vise det lidt for ofte.

Vi mistede generelt bolden for hurtigt, når vi fik den, så der kom aldrig rytme i vores spil, og vi spillede os stort set ikke til noget nede i AaB-feltet. Med et kvarter igen blev kampen lidt rodet i en periode med mange spilstop på grund af skader. Okore måtte behandles i to omgange og til sidst udskiftes efter at have slået hovedet, og med små ti minutter igen måtte Lüftner også en tur i græsset efter at have knaldet hovedet sammen med Pohl.

Heldigvis kunne han fortsætte, så vi ikke skulle slutte ti mod elleve, og på dette tidspunkt havde kampen været i et dødvande i 10-15 minutter, hvor AaB-trykket var aftaget, og det lignede at vi kunne køre en smal sejr hjem.

Men nej – AaB havde stadig kræfter i behold, og i det 87. minut måtte Robin hive endnu en fantastisk én-hånds-refleksredning frem på en kæmpe chance, da Pohl afsluttede midt i FCK-feltet. Der blev på grund af udskiftninger og spilstop lagt hele seks minutter til, og da halvdelen var gået, så det egentlig fornuftigt nok ud.

Men så fik AaB frispark lidt inde på vores halvdel, og selv om de fik lov at stjæle lige lovlig mange meter, burde dødbolden have været clearet – i stedet endte den for fødderne af indskiftede Jakob Blåbjerg, der ekspederede den forbi Robin til 1-1.

Jannik Pohl nåede endda at sparke en kæmpe chance lige over mål, inden det var slut – så alt i alt kan københavnerne nok være bedst tilfredse med pointdelingen!