Kinesiske modstandere til Løverne

Onsdagens modstander er FC Vaslui

Det tredje og sidste opgør ved årets Copa Del Sol er mod rumænske FC Vaslui, og onsdagens modstandere er stadig ubesejrede – først fik de 2-2 mod Tromsø IL og lørdag aften vandt de 1-0 over Molde FK.

Af Jan Eliassen
FC Vaslui er fra den rumænske by Vaslui i den østlige del af landet, og er den eneste af byens fodboldklubber der spiller i den bedste nationale liga.

Klubben er meget ny, for det er blot 11 år siden af klubben blev stiftet. Det tog til gengæld ikke længe for FC Vaslui at komme i den bedste række, for der har de været siden 2005 – og FC Vaslui er i dag en af de absolut bedste fodboldklubber i Rumænien.

FC Vaslui har vundet medaljer i de tre seneste sæsoner, og specielt i sidste sæson var de tæt på at vinde klubbens første sæt guldmedaljer. De endte dog sæsonen som nummer to med 70 point, blot et point efter de regerende mestre fra CFR Cluj.

FC Vaslui i denne sæson
Den rumænske liga er i lighed med Superligaen stadig på vinterferie. De nåede at spille 19 runder inden ferien ramte, og turneringen føres af F.C. Københavns konkurrenter fra efterårets UEFA Europa League, Steuau Bucuresti. De er 10 point foran Astra Giurgiu på 2. pladsen samt 12 point foran FC Vaslui på 3. pladsen – en placering som FC Vaslui dog må dele med Pandurii Târgu Jiu.

FC Vaslui har i sæsonens 19 kampe vundet 10 kampe, spillet fem kampe uafgjort samt tabt fire kampe. Målscoren er 30-18, og deres farligste spiller i den rumænske liga har været Marius Niculae (11 træffere).

FC Vaslui fik takket være sidste sæsons sølvmedaljer muligheden for at komme i UEFA Champions League, men et samlet 2-5 nederlag til tyrkiske Fenerbahçe satte en stopper for det forsøg – og deres efterfølgende forsøg på at komme i gruppespillet i Europa League blev bremset af et samlet 2-4 nederlag til italienske Inter.

F.C. København mod rumænske hold
F.C. København har i løbet af de seneste par år flere gange mødt rumænske modstandere. I efteråret 2009 var F.C. København i gruppe i UEFA Europa League med CFR Cluj, og de to opgør endte i begge tilfælde med en hjemmesejr. Først tabte Løverne med 0-2 i Rumænien, men ca. 2½ måned senere sikrede Martin Vingaard og Dame N’Doye en tilsvarende 2-0 sejr. Med sejren over CFR Cluj bragte F.C. København sig selv i den situation, at de med en sejr i den sidste gruppekamp ville være i 16-delsfinalerne. Det lykkedes da N’Doye (2) og Grønkjær sikrede F.C. København en 3-0 sejr på udebane over Sparta Prag.

I efteråret 2012 var F.C. København så igen i gruppe med et rumænsk hold. Det fik desværre ikke helt så godt som i kampene mod CFR Cluj, for udekampen mod Steuau Bucuresti blev tabt 0-1, og i gruppens sidste kamp fik Byens Hold kun 1-1 mod rumænerne, og dermed var det Steuau Bucuresti og Stuttgart der gik videre fra gruppen.

Vises kampen i TV?
Kampen mod FC Vaslui spilles onsdag aften kl. 1900. Den vises ikke direkte på TV3 Sport1, men vil blive vist forskudt i løbet af aftenen.