AaB venter i Aalborg

Om søndagens modstandere fra OB

Status inden søndagens kamp mod OB er, at F.C. København ligger på en 3. plads i Superligaen med 31 point, otte færre end FC Midtjylland og seks point efter AaB, der dog har spillet deres kamp i 21. spillerunde. OB indtager 8. pladsen med 25 point, og fynboerne kan – under forudsætning af at resultaterne flasker sig, hoppe op på 5. pladsen.

De udvalgte OB-spillere
Fynboernes træner Troels Bech har disse spillere til kampen mod F.C. København: 1. Jesper Christiansen, 2. Espen Ruud, 5. Anders Møller Christensen, 7. Emil Larsen, 8. Martin Spelmann, 9. Rasmus Falk, 10. Darko Bodul, 11. Morten Skoubo, 14. Conor O’Brien, 15. Kasper Larsen, 16. Jacob Schoop, 18. Azer Busuladzic, 20. Jacob Barrett, 22. Ari Skulason, 26. Daniel Høegh, 27. Casper Radza, 29. Dusan Djuric, 30. Mustafa Abdellaoue.

Eneste nye i ovenstående trup, i forhold til sidst F.C. København mødte OB, er nummer 18 Azer Busuladzic, der er hentet i Vejle BK. Busuladzic er midtbanespillet, og spillede 16 kampe 1. division i efteråret 2013 og blev noteret for en enkelt scoring.

Esbjerg fB fik alle tre point mod OB
I sidste weekend mødte OB på udebane Esbjerg fB i den tidlige søndagskamp. Esbjergenserne var igennem opgøret farligst, og de kom også foran midt i 1. halvleg, da Jeppe Andersen midt i 1. halvleg scorede sit første Superliga for Esbjerg fB. Selvom begge klubber – primært Esbjerg fB – havde adskillige gode muligheder for at sende bolde i mål, så endte Jeppe Andersen med at blive matchvinder, da ingen andre formåede at få netmaskerne til at blafre.

FACTS om OBs Superligasæson
OB har scoret 30 Superligamål i denne sæson. De er fordelt på Mustafa 'Mos' Abdellaoue (6 mål), Emil Larsen (6 mål), Bashkim Kadrii (3 mål), Rasmus Falk (3 mål), Morten Skoubo (3 mål), Krisztián Vadócz (2 mål), Espen Ruud (2 mål), Ari Skúlason (1 mål), Jeppe Hansen (1 mål), Darko Bodul (1 mål), Daniel Høegh (1 mål), Martin Spelmann (1 mål).

Ingen klubber har lavet selvmål i kampe mod OB.

De 30 scorede mål er fordelt på 12 mål i 1. halvleg og 18 mål i 2. halvleg. Der er scoret 28 mål mod OB, fordelt på henholdsvis 12 og 16 før og efter pausen.

Deles de 90 minutter i seks gange 15 minutter, så har det sidste kvarter før pausen været farligst for OB, idet syv af de 28 mål er scoret for det 31. til det 45. minut.

OB's 25 point er hentet via seks sejre og syv uafgjorte (samt syv nederlag). 15 af OB's 25 point er hentet hjemme, hvor fynboerne har vundet fire kampe, spillet tre uafgjort og tabt to gange.

Straffespark, kort, selvmål og clean sheets
OB er ikke blevet tildelt nogle straffespark i denne Superligasæson. De har selv begået et enkelt. Det var i deres 5-1 sejr over SønderjyskE i oktober 2013. Henrik Hansen scorede mod Mads Toppel, men skulle der blive dømt straffe til F.C. København søndag aften, så vil Toppel ikke være i målet, da han netop er blevet idømt to spilledes karantæne for at have slået Michael Jakobsen fra Esbjerg fB.

Ingen spillere fra OB er blevet udvist i denne Superligasæson. OB har lavet et enkelt selvmål. Det blev sat ind af Daniel Høegh i starten af november i en udekamp mod AaB, og målet viste sig at blive kampens eneste scoring…

OB har i løbet af deres mange år i Superligaen holdt nullet lige præcis 200 gange. Blot tre af disse clean sheets har været i denne sæson. F.C. København er ligeledes noteret for tre clean sheets.