Old Boys videre i pokalen

Præcist som forudsagt var det en svær opgave der ventede FCK Old Boys i 1/8-finalen mod Slagelse i går, så derfor var det sammenhold, der var dagens tema i oplægget til kampen, og netop sammenholdet blev sat på en alvorlig prøve til sidste fløjt.

FCK Old Boys fik den bedst tænkelige start med et mål i kampens første angreb. Efter et indlæg fra Kim Svendsen på højrekanten var det Thomas Møberg, der med et velplaceret hovedstød bragte FCK Old Boys foran 1-0. En chokstart der tydeligt rystede gæsterne men uden at hjemmeholdet var i nærheden af at udnytte situationen. Tværtimod for allerede efter 10 minutter fik Slagelse bragt balance i regnskabet efter at en fejlaflevering på FCK'ernes egen banehalvdel dygtigt blev straffet med udligning til følge.

Det gav Slagelse selvtilliden tilbage og i en lang periode, var det Slagelse, der var spilstyrende med højt presspil og gode kombinationer på hjemmeholdets banehalvdel.

Mod slutningen af første halvleg kom FCK Old Boys længere frem på banen, men det udnyttede Slagelse til gengæld med 2 hurtige scoringer og en halvlegsføring på 3-1 til følge. Frustrerende udvikling for hjemmeholdet, så det var nu, at sammenholdet for alvor skulle testes.

2. halvleg startede som det kunne forventes med FCK Old Boys i en aggressiv satsning på et hurtigt reduceringsmål og Slagelse lurende på at lukke kampen med en afgørende kontrascoring. En satsning der tidligt blev endnu mere offensiv hvor den traditionelle 4-4-2 blev afløst af en 3-4-3. Det blev ved lige ved og næsten i form af en Slagelse-redning på (over ?) stregen og et annulleret mål af Brian Kaus, indtil dommeren annoncerede, at der var 5 minutter tilbage + tillægstid. På et tidspunkt hvor de fleste uden for banen var ved at miste troen på succes, var der heldigvis 11 spillere på banen, der gav alt for holdet. Kort efter fik Kaus reduceret på en friløber, og 2 minutter før tid faldt udligningen på en halvflugter fra Piotr Haren. Med adrenalinen pumpende i kroppen var der fortsat kun én vej, og det var frem, og Slagelseforsvaret nåede ikke at organisere sig igen, før Kaus fik serveret en friløber af Kim Svendsen og tog et koldblodigt træk uden om målmanden, der ikke havde andre muligheder tilbage end nødbremsen med rødt kort til følge. Slagelse havde ikke travlt med at skifte målmand, men ventetiden kunne ikke ryste Martin Johansen, der sikkert placerede straffesparket fladt i målmandens venstre side og en dramatisk 4-3 sejr var en kendsgerning efter yderligere 30 sekunder.

Det var (sammen)holdets triumf i en klassisk pokalfight, hvor der blev taget ansvar til det sidste. Hvis der er nogen, der går rundt med en fordom om, at Old Boys fodbold er hyggebold med masser af tid til overvejelse, om man nu skal drible den ene eller den anden, vej, så var de ikke på Peter Bangs Vej i går, hvor alle 26 spillere konstant balancerede på kanten af det røde felt . . .men på den gode måde.

I kvartfinalen møder FCK Old Boys Birkerød hjemme, og Birkerød er lige som Slagelse placeret som nr. 2 men i den anden af de 2 bedste SBU-rækker efter Lyngby, så der er lagt op til endnu et pokaldrama. Kamptidspunktet er endnu ikke fastlagt men vil hurtigst muligt blive offentliggjort her på hjemmesiden.

Der skal i øvrigt findes en ny vinder af DBU's pokalturnering 2006, idet de forsvarende pokalvindere fra Lyngby tabte deres 1/8-finale mod AB.