Orri Óskarsson

Det spidser til i toppen

Silkeborg er med 20 point op til tredjepladsen for længst ude af medalje-kapløbet, mens F.C. København er fire point fra førstepladsen.

FC Nordsjælland kan overtage vores andenplads allerede fredag aften, når de skal til Aarhus, men vi kan genrobre den med en sejr søndag eftermiddag, og så er der ekstra pres på FC Midtjylland og Brøndby, som bagefter mødes i Herning.

Superligatabel


Silkeborg bidrog til spændingen ved i mandags at slå FC Midtjylland 3-0 - og dermed vinde sin første Superligasejr i 15 kampe – og det glædede naturligvis alle F.C. Københavnere. Men nu skal vi selv over på Jysk Park og prøve kræfter med et formstærkt Silkeborg-hold, som givetvis gerne vil holde ”momentum” inden pokalfinalen mod AGF på torsdag i Parken.

På søndag er det kun to uger vi mødte dem senest og vandt 2-0 i Parken på mål af Denis Vavro og Jordan Larsson og samtidig holdt gæsterne nede på meget få chancer. Ellers tabte vi jo vores to tidligere hjemmekampe til dem i denne sæson, men resultatmæssigt er det gået ganske fint på deres kunstgræsbane i Silkeborg.

Vi har spillet der syv gange og kun tabt en enkelt (1-3 i april 2022), og de seneste tre kampe har vi vundet 3-0, 2-1 (pokalen) og 3-0.

To karantæner
Både Rasmus Falk og Pelle Mattsson har karantæne, og begge er centralt midtbanespillere, som har. været faste startere hele sæsonen for deres hold.

Selv om man aldrig har lyst til at undvære Rasmus Falk, så har vi trods alt været nødt til det på det seneste, hvor han var skadet. I hans fravær spillede vi - med William Clem på den centrale midt - 2-2 i Herning og vandt over Silkeborg og senest AGF, hvor Falk fik comeback det sidste kvarter og fik den advarsel, der sender ham i karantæne.

Silkeborg har undværet Pelle Mattsson to gange i Superliga-sæsonen og spillede begge gange uafgjort på hjemmebane: 0-0 mod OB i 13. runde samt 2-2 mod AGF i 23. runde, hvor han også havde karantæne efter i alt fire advarsler, alle til seks strafpoint.

Siden fik han advarsler (også til seks strafpoint) mod os i Parken og i mandags mod FC Midtjylland og nåede derfor næste karantænegrænse på 36 point.

>> Find pladser til FCM-hjemmekampen 16. maj