Old boys imponerer

Med henblik på torsdagens semifinale i DBU’s landspokalturnering, tyder det på, at formen hos FCK Old Boys topper på det rette tidspunkt, senest med 2 gange 3-1 og hermed 4 sejre på stribe.

Først var det Sundby, det gik ud over i en morgendyst med kampstart kl. 8:45. Det er ikke altid, at man som old boys spiller i prime time, men set fra den positive side, så kan man få noget ud af dagen sådan en lørdag, hvor morgenavisen ankommer, samtidig med at man tager til fodbold.

Det kan ikke udelukkes, at kamptidspunktet spillede en rolle, men i hvert fald, var det en noget uinspireret forestilling, der blev afgjort med 2 sene scoringer af FCK Old Boys, efter at Sundby forinden havde haft de bedste muligheder for at komme på 2-1.

FCK Old Boys' mål blev scoret af Dennis Jacobsen, Claus Bregenborg og Thomas Møberg, sidstnævnte med en kandidat til årets mål på langskud. FCK Old Boys' Man of the match blev delt mellem Lønstrup og målmand Peter Wittwer. Sidstnævnte satte sig i respekt hos holdkammeraterne med at sætte en lillefinger på plads, der var røget af led, og derefter holde hjemmeholdet inde i kampen med 2 store redninger.

Næste kamp var mod rækkens tophold Vanløse, så der skulle en anderledes engageret indsats til, hvis der skulle points med hjem. Situationen var den, at Vanløse med en sejr på dagen kunne sikre sig førstepladsen definitivt, og den fornøjelse skulle værterne ikke have med FCK Old Boys som passive tilskuere.

Målsætningen til trods var det alligevel Vanløse, der startede bedst og med lidt held havde scoret i kampens første minutter. Herefter fulgte det sædvanlige slag om midtbanen og uden at have vundet det slag, var det FCK Old Boys, der kom på 1-0, efter at kampens første gennemførte angreb bragte Kaus i fri skudposition i feltet og med et tørt hug bragte gæsterne på 1-0 efter en godt set aflevering fra Kim Svendsen. Resten af første halvleg forløb uden de store aktioner i de to felter, men det var med rimelig tilfredshed, at FCK Old Boys kunne gå til pausen med en 1-0 føring.

I 2. halvleg fik FCK Old Boys flyttet spillet længere frem på Vanløses banehalvdel men det var Vanløse, der fik udlignet efter et hjørnespark, hvor dommeren pludselig skulle sætte sig selv i fokus med ved at dømme et straffe, som ikke en gang Vanløsespillerne appellerede for. Trods modgangen var det fortsat FCK Old Boys, der stod for det mest sammenhængende spil, men der skulle en lille genialitet fra Michael Johansen til atter at bringe FCK Old Boys i spidsen. På et kontraangreb førte Michael bolden frem i venstre side og registrerede, at Vanløses målmand ventede en aflevering mod midten, men i stedet for at aflevere, sparkede Michael bolden direkte i nettet fra 25 meters afstand. Som i kampen mod Sundby måtte Peter Wittwer sætte lillefingeren på plads efterfulgt af et par klasseredninger, så det var rent deja vue, da Kaus afsluttede målscoringen med et langskud til 3-1. FCK Old Boys Man of the match blev Peter Decko efter en assist og en stor arbejdsindsats på den centrale midtbane.

Flot og fortjent sejr over topholdet, men efterfølgende har Vanløse alligevel sikret sig førstepladsen, så et stort tillykke fra FCK Old Boys med et fortjent mesterskab. FCK Old Boys har hentet 5 points mod Vanløse i årets turnering, men Vanløse har været mest stabile på et højt niveau.

Nu gælder det så semifinalen mod Fyns suverænt bedste Old Boys hold OKS, der møder frem med 18 sejre og én uafgjort i 19 turneringskampe. Bemærkelsesværdigt er det, at 10 af sejrene er vundet med ét mål, så det vidner om god moral og styrke, når det gælder sidst i kampen. Det er således et meget sejrsvant hold FCK Old Boys byder velkommen til i torsdagens kamp, der bliver spillet kl. 19:00 på kunstgræsbanen på Peter Bangs Vej. Der er fri entré og et pokaldrama i vente, så der er al mulig grund til at lægge vejen forbi på torsdag. AGF bliver det andet finalehold, men det er endnu ikke afgjort, om finalen skal spilles i København/Odense eller i Århus.