Ørestad Cuppen: Nederlag i Herfølge

Københavnerne var tilbage i Herfølge blot en uge efter klubbens flotte 2-0 sejr i superligaen. Denne gang drejede det sig om den tredje kamp i årets Ørestad turnering for klubbernes andethold. F.C København benyttede lejligheden til at give en del reserver kamptræning og havde samtidig kig på en ny spiller, Igor Vujanovic, der er på prøve i klubben. Herfølge mødte op med et meget mere erfarent hold med bl.a. Torben Christiansen, Chris Hermansen, Bo Henriksen og Thomas Abel på banen.

Det lå klart fra starten at Herfølge ønskede at få hævn efter sidste uges superliganederlag og spillerne gik til den med mange hårde og kontante tacklinger på den glatte bane. Indenfor de første 20 minutter fik hjemmeholdet 2 gule kort og var hele tiden med til at bryde FCKs lovende spil på midtbanen hvor Christian Poulsen havde en meget central rolle. Oppe foran havde Mads Westh og Andreas Mortensen det svært med de høje Herfølgeforsvarere, og første halvleg udviklede sig til at være en kamp om midtbanedominans med få målchancer. Herfølge kom tættest på med et par hurtige kontraangreb.

Igor Vujanovic - der ligner Todi Jónsson i størrelse og løbestil - spillede rigtig godt de første 30 minutter på højreflanken. 3 gange kom han ned til baglinien og kæmpede for hver eneste bold i sit område. Det var klart kommunikationsvanskeligheder men Igor imponerede i starten af kampen med et par intelligente løbeture og godt defensivarbejde. Desværre viste det sig at han ikke var i stand til at beholde det høje niveau i anden halvleg og et kvarter før tid blev han udskiftet med den eneste spiller tilbage på bænken - ass. træner Carsten V. Jensen! Igor virkede træt og det var tydeligt at se at han manglede kamptræning, men i den første fase af kampen vist han gode takter. I de næste par dage skal klubbens ledelse beslutte om han skal tilbydes en kontrakt i klubben.

Chris Hermansen scorede for Herfølge midt i anden halvleg. Den anden halvleg var igen præget af meget hårdt spil og Herfølge fik en mand udvist et kvarter før tid. FCK viste god moral i det sidste 15 minutter og mod slutning af kampen lagde de mere pres på Herfølges mål. Den bedste chance kom fra en ellers anonym Andreas Mortensen der bankede en løs bold på overliggeren 10 minutter før tid. Bo Svensson havde en god kamp i forsvaret og Mads Westh kæmpede sig flot gennem hele kampen til trods for en hård behandling af Herfølges forsvar.

Herfølge - F.C. København 1-0 (0-0)
tilskuere 27 (inklusive de 12 på bænken!)
Man of the match: Mads Westh