Nederlag i Farum på ærgerligt selvmål

Kim Christensen fik chancen mellem stængerne, da Johan Wiland på kampdagen måtte melde fra på grund af rygproblemer, og efter en lang række solide indgreb i kampen blev han ufrivilligt krediteret for den ene scoring, der sent i kampen sikrede nordsjællænderne alle tre point.

Mens mestrene er dækket godt ind på keeperpladsen, så var der et andet spørgsmål, man ikke havde at behøvet at få besvaret i dag – nemlig hvem der skulle afløse Stadsgaard eller Margreitter, hvis de gik i stykker. Men det fik vi, og det skulle Delaney.

Den triste baggrund var, at Kris allerede efter 17 minutter stødte hovedet sammen med FCN’s Ticinovic, og samtidig faldt han lidt skævt ned på anklen. Så selv om han kom tilbage efter 4-5 minutter med en forbinding om hovedet, holdt han kun en halv snes minutter mere, inden han måtte udgå. I stedet kom Amankwaa ind på venstrekanten, mens Delaney ”lavede en William” og fik lov at prøve kræfter med stopper-pladsen.

Uheldet og rokeringerne satte naturligvis sit præg på rytmen i løvernes spil, som indtil da havde været ganske pænt og velorganiseret. Man var dog ikke kommet frem til egentlige chancer, bortset fra et Bolaños-forsøg i kampens indledning, som ikke voldte David Jensen problemer, men det så fornuftigt ud.

Udskiftning slog lidt af rytmen i stykker
Hjemmeholdet var heller ikke specielt farlige i feltet, selv om det brændte på et par gange, især i den periode, hvor løverne spillede 10 mod 11. Ticinovic var således ved at overrumple Kim med et smart chip i et kontrastød, men den rutinerede reserve fik viftet bolden over overliggeren. Samme Ticinovic måtte i øvrigt også udgå senere på grund af efterveer fra sammenstødet med Kris.

Kort før pausen havde Uffe Bech også et velplaceret hovedstød med retning mod det ene målhjørne, som dog ikke var hårdt nok til at overrumple Kim, og Vingaard nåede også at sende et giftigt hug afsted, der strøg lige uden om den ene stolpe.

I slutningen af de tre minutters tillægstid fik Bolaños affyret et kompetent hug, som tvang David Jensen til en TV-redning, og Amankwaa sluttede halvlegen af med en fin skudchance fra kanten af feltet, men bolden gik forbi mål.

God FCK-start på 2. halvleg med bud efter 1-0

Københavnerne sluttede således 1. halvleg bedst og kom også rigtig godt ud til 2. halvleg, hvor man angreb ivrigt og direkte og fik skabt en række gode muligheder for at åbne scoringen. Bolaños testede David Jensen med et lumsk studsende skud fra ca 25 meter, og kort efter sendte han efter et kontraløb i højre side et fint indlæg ind i pandebrasken på Cornelius, som desværre headede tæt forbi fjerneste stolpe.

Efter 56 minutter bragte Bola sig godt fri i højre side af feltet efter en ekvilibristisk fodfinte, men der var ingen med fremme da han sendte en flad tværpasning på tværs foran FCN-målet. Og inden der var rundet en time fik Corner endnu en hovedstødsmulighed, men headede ned i græsset, hvorefter en forsvarer kunne afværge.

Herefter kom hjemmeholdet igen mere med i kampen, men uden for alvor at komme frem til det helt store nede foran en meget sikker Kim Christensen. Til gengæld fik TK en udmærket chance i den anden ende efter at have spillet 1-2 med Bola uden for feltet, men igen reddede David Jensen. Kort efter blev Bola selv spillet godt fri i feltet af  Amankwaa, men heller ikke denne gang lykkedes det at overliste David Jensen.

Det er desværre set før her i foråret, at løverne skal bruge rigtig mange chancer for at score – og nordsjællænderne har heller ikke ligefrem sprudlet i offensiven, men efter 72 minutter havde de marginalerne med sig, da det gjaldt.

Uheldigt selvmål afgjorde kampen
Kim Christensen havde netop haft en stor redning på en god chance til Stokholm, men det efterfølgende hjørne blev ikke clearet ordentligt, og så kunne Nordstrand med hovedet snitte et skud fra Andreas Maxsø forbi Kim og på stolpen – hvorfra bolden ramte keeperen i ryggen og sneg sig over stregen, inden han fik fat på den igen…

Ståle bragte straks Braaten ind for Claudemir og mod slutningen kom Adi også ind for Lars Jacobsen, så det næsten lignede en 2-4-4-formation. Men trods et vist pres mod de godt forsvarende nordsjællændere lykkedes det aldrig at komme frem til de chancer, der måske kunne have reddet et enkelt point med hjem, og derfor måtte man indkassere forårets tredje nederlag.

Holdet: 1 Kim Christensen – 2 Lars Jacobsen (anf.) (86.: 12 Fanendo Adi), 4 Kris Stadsgaard (37.: 32 Danny Amankwaa), 15 Georg Margreitter, 3 Pierre Bengtsson – 30 Christian Bolaños, 6 Claudemir (78.: 22 Daniel Braaten), 16 Thomas Kristensen, 8 Thomas Delaney – 11 Andreas Cornelius, 9 Igor Vetokele

Ikke benyttet: 31 Jakob Busk, 25 Christoffer Remmer, 34 Mads Aaquist og 35 Mikkel Wohlgemuth