Morten Bisgaard

Morten Bisgaard ny U19 Player Development Coach

Morten Bisgaard bliver fra årsskiftet Player Development Coach på F.C. Københavns U19-hold.

Han afløser Jonas Rothausen, der som led i en trænerrokade tidligere på efteråret blev udpeget som U15-cheftræner, men først tiltræder nu, hvor hans afløser er fundet.

Sune Smith-Nielsen: Dygtig og taktisk kompetent træner
"Morten er en meget dygtig og taktisk kompetent træner, som vi har fulgt gennem længere tid, og han har flere gange udfordret vores hold med Vejles U17-hold. Vi er rigtig glade for, at vi nu kan bruge hans erfaring og kompetencer på vores U19-hold," siger udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen.

"I efteråret lavede vi en større trænerrokade i Talentafdelingen, da Hjalte blev assistenttræner for Neestrup, og selv om vi er glade for og stolte over, at vi kunne besætte mange positioner med interne folk, så er det også vigtigt en gang imellem at få nye impulser udefra, og det får vi med Morten Bisgaard."

"Det er selvfølgelig et plus, at Morten har en fortid som F.C. København-spiller og blandt andet spillede sammen med PC og Hjalte, men han er først og fremmest valgt, fordi han har lige netop den profil, vi har ledt efter til at supplere Alfred Johansson og den øvrige U19-stab."

Morten Bisgaard: Et meget attraktivt job
Morten Bisgaard ser frem til vende tilbage til F.C. København, hvor han spillede som aktiv fra 2001-04.

”Da Sune ringede og sagde, at der var en stilling i U19-trænerstaben, så var jeg ikke meget i tvivl,” siger Morten Bisgaard.

”Det er et meget attraktivt job, og jeg kender selvfølgelig klubben godt. Jeg har flere gange mødt Alfred som modstander, og jeg ser ham som en meget dygtig træner. FCK har mange dygtige spillere, og det gør det nemmere at spille flot fodbold, men jeg kunne også se, at det var et godt trænet hold, som Alfred stod i spidsen for.”

”Jeg har dog været utroligt glad for at være i Vejle, som jeg kommer til at savne. Det er en god klub med mange gode mennesker, og det har været et fedt sted at være for mig de sidste fem år, heraf de seneste to et halvt år som U17-cheftræner. Men den her mulighed var simpelthen for spændende og for attraktiv.”

Fedt at være tilbage
”Det er også fedt at være tilbage i F.C. København, hvor jeg havde tre rigtigt gode år som spiller fra 2001-04. Der var da også nedture, men jeg husker det mest for opturene.”

”F.C. København er den største klub i Norden, og der er sket meget i Talentafdelingen, siden jeg var i klubben. Der er et stort setup, som er større end i mange divisionsklubber, så derfor er det en meget attraktiv stilling for mig."

"Frem for alt så ligger FCK’s spillestil på ungdomsniveau tæt op ad den måde, jeg også ser fodbold på, det vil sige at være dominerende på bolden, vinde boldene tilbage så hurtigt som muligt og være dygtige til at have svar på alle spilsituationer.”

”Så jeg glæder mig til at nørde fodbold med Alfred og hele trænerstaben og ser frem til at have et øget fokus på den enkelte spillers udvikling."

"Jeg har mødt FCK flere gange, og selv om Sune siger, at vi har voldt FCK problemer, så er det vist de eneste, jeg aldrig har slået som cheftræner, selv om vi har været tæt på. Men - if you can’t beat them, join them,” smiler Morten Bisgaard.
 

FAKTA OM BISGAARD

48-årige Morten Bisgaard spillede 98 kampe for F.C. København fra 2001-04 og vandt to mesterskaber og en pokaltitel. Som aktiv spillede han også for Randers Freja, OB, Viborg FF, Udinese og Derby County samt 8 A-landskampe for Danmark.

Morten stoppede som aktiv i 2009 og tog siden en bachelor i journalistik på Syddansk Universitet, hvor han blandt andet var i praktik på TV2 Sporten. Han begyndte desuden at træne børnefodbold i OB og blev siden U19-træner i Oure og har også stået for fodboldlinjen på Hjemly Idrætsefterskole.

Siden februar 2018 har han været tilknyttet Vejle Boldklub, først som analytiker og assistenttræner for A-holdet, og fra sommeren 2020 som cheftræner for U17-holdet. Sidste år afsluttede han PRO-licensuddannelsen med topkarakter, i øvrigt sammen med Hjalte Nørregaard.

I år har Morten Bisgaard desuden udgivet bogen Mønsterbrydere, som er første bind af tre bøger om dansk fodboldtaktiks historie helt tilbage fra fodbolden kom til Danmark i 1870'erne.

 

Morten Bisgaard med DM-trofæet efter hans sidste FCK-kamp i maj 2004.