Mesterligt i PARKEN

Et point nok til AaB-guld, da FCM tabte i Esbjerg
Ståle Solbakken mønstrede samme 11 til start som i torsdagens 2-1-sejr mod FC Nordsjælland, mens AaB måtte se bort fra den karantæneramte Michael Jakobsen. Hjemmeholdet lagde energisk ud i den festlige lydkulisse, der lugtede lidt af gamle dage med over 23.000 på lægterne og en flot tifo, der bød aktørerne velkommen på banen. Mange havde også taget turen fra Aalborg og kunne kort før kick off konstatere, at guldmedaljerne kunne komme med hjem i tilfælde af uafgjort, eftersom FC Midtjylland tabte 2-3 i Esbjerg.

Men sådan skulle det ikke gå, og det fik man en pejling på allerede i kampens første 5 minutter. Hjemmeholdet lagde energisk ud med højt pres og jagtede bolden konstant, og Claus Bo Larsen lagde den internationale linie ved at tillade et par saftige herretacklinger. Libor fik dog sæsonrekorden for den tidligste FCK-advarsel, da han efter 8 minutter så gult for ikke straks at stille til skoleret og mundtlig påtale hos Claus Bo efter en hård tackling.

AaB fik en frisparks-mulighed lige uden for feltet efter en halv snes minutter, men Lasse Nilsson sparkede ukoncentreret i muren og i de følgende 10 minutters tid fik nordjyderne arbejdet sig udmærket ind i kampen. Men hjemmeholdet var stadig et skridt foran og efter en snes minutter sendte den superenergiske Allbäck med et hurtigt indkast Nordstrand fri ned langs højrekanten, men han fik desværre ikke bolden på tværs til Hutchinson i tide.

Silbers venstrefod lynede, da mestrene tog teten
Med et sandt arbejdsraseri blev nordjyderne efterhånden presset mere og mere tilbage, men det sortklædte tophold holdt kun stand til der var spillet 34 minutter. Et William Kvist-hjørne susede gennem det tætpakkede straffesparksfelt, hvor Gravgaard kun fik snittet den, så den endte hos Silberbauer i modsatte. Han tog lige et træk og fyrede af med venstrebenet, og via Kenneth Stenilds handsker strøg den - med marginalerne på den rigtige side - op i nettaget til københavnsk føring.

Det fyrede yderligere op under det veloplagte hjemmepublikum, som resten af halvlegen kunne se deres helte blive ved med at jagte hver eneste bold og ikke give AaB noget som helst plads på det saftiggrønne græstæppe.

I pausen kom Ulrik Laursen på banen i stedet for Mikael Antonsson efter at have siddet uden for i fire kampe, og han fortsatte hvor Anton slap med resolut og påpasseligt forsvarsspil sammen med Pospech, Gravgaard og Wendt, der sammen med Jesper Christiansen stod for en fuldstændig fejlfri præstation i aften.

2-0 som taget ud af "Fodboldens ABC"
AaB kom ellers bedre med efter pausen, men der var stadig tomt på blokken ud for ”AaB-chancer”. I stedet foldede hjemmeholdet sig ud med en scoring til 2-0, der var som taget ud af den berømte ”Fodboldens ABC”: Laursen sparkede fra bagkæden fladt op til Hutch, der straks spillede Wendt ude på kanten – han sendte den fluks videre til Nordstrand, der med endnu en førstegangs-aflevering løftede den over Danny Califf til Hutch, der var løbet fri i feltet og køligt udplacerede Stenild til 2-0.

Så gjaldede ” Vi er mestrene...” ellers lystigt fra B- og C-tribunen i klar forventning om, at teksten har gyldighed mindst en spillerunde endnu. Og det blev slået helt fast i det 67. minut, da Claus Bo Larsen - på liniedommer Bill René Hansens foranledning - forærede Hutch et straffespark, selv om Steve Olfers tydeligvis hev ham i trøjen lige uden for det kriminelle felt. Heldigvis havde det dog lige så lidt betydning for det samlede udfald, som det straffe Hucth blev snydt for i torsdags i Farum... Morten Nordstrand eksekverede sikkert fra 11 meter-pletten til venstre for Stenild, der tog chancen og gik til højre.

Byens Hold op på 2. pladsen inden de sidste 3 runder
Først med 12 minutter igen fik guldkandidaterne deres første hjørne i kampen, men stadig uden at afslutte inden for målrammen. Hamréns tropper skal dog roses for at blive ved og ved, men hjemmeholdet var ganske enkelt for stærke i aften. Det blev 4-0 fem minutter før tid, da indskiftede Ailton first-timede et indlæg fra Pospech fladt i nettet ved nærmeste stolpe, og med lidt held kunne brasilianeren have øget i overtiden. Det havde dog været for meget at forlange, og man kan diskutere om 4-0 er et retvisende billede af en chancefordeling, der hed 7-0 i københavnsk favør.

Under alle omstændigheder en forløsende sejr for de endnu regerende mestre, der dermed erobrede 2. pladsen fra FC Midtjylland, mens aalborgenserne må udsætte guldfesten mindst til på torsdag, hvor Brøndby gæster Limfjordsbyen.