Ståle: Effektiviteten til forskel

Ståle: Effektiviteten til forskel

 

 

4-0 over topholdet og guldfavoritterne fra AaB er en historie, der giver genlyd i fodbold-Danmark, og det var da også F.C. Københavns største sejr i sæsonen, mens AaB i 2. spillerunde indkasserede en endnu større øretæve med 0-5 i Randers.

Alt tyder dog på, at nordjyderne alligevel sikrer sig guldmedaljerne, måske allerede på torsdag hjemme mod Brøndby. Sidste år kunne F.C. København i øvrigt have sikret sig guldet i pinsen mod netop AaB, men efter et 1-2-nederlag måtte man vente et par dage, indtil man mødte netop Brøndby.

Cheftræner Ståle Solbakken var dog ikke enig i, at aftenens sejr var en helt usædvanlig præstation af Byens Hold:

- Det er klart, at når vi møder nr. 1 i ligaen, så er det en god historie, at vi vinder 4-0. Men vi skaber faktisk færre chancer end i mange andre af forårets kampe, jeg talte en 6-7 stykker, men til gengæld er vi særdeles effektive og laver 4 mål. Tidligere har vi skulle bruge 10 chancer for at score ét mål, og det er forskellen på den her og mange af de andre kampe. Og så står vi helt fejlfrit i forsvaret og giver ikke en eneste chance væk i 90 minutter, analyserede en glad, men nøgtern Ståle Solbakken efter kampen i den tætpakkede Mixed Zone i spillertunnellen.

Der var dog ingen tvivl om, at Ståle var glad for sejren, spillet og de 3 point:

- Naturligvis er jeg mægtig glad for sejren, men én kamp er ikke noget bevis i sig selv. Det har været et forsømt forår for os, hvor vi må erkende at vi ikke har været effektive nok. Jeg har heller ikke fået de nye tilstrækkeligt integreret på holdet, og det gik måske lidt for hurtigt og nemt for os i træningskampene. En del spillere har også siddet uden for i kortere eller længere perioder, og i nogle kampe har vi desuden været decideret uheldige - uden at det dog skal være undskyldninger. Men det er først her på det sidste, at dem, der har siddet uden for, er ved at være tilbage i fulde omdrejninger, tilføjede Ståle og tænkte blandt andet på Marcus Allbäck, der løb og tacklede og fightede som i sin ungdoms vår.

Det var overraskende, at Mikael Antonsson blev taget ud allerede i pausen, selv om han havde pådraget sig et gult kort. Det var da heller ikke frygten for endnu et kort, der var begrundelsen for at give Ulrik Laursen comeback til 2. halvleg:

- Nej. Anton havde vejrtrækningsproblemer i 1. halvleg, fordi han har nogle problemer med hjerterytmen, der betyder, at han af og til har svært ved at få pulsen ned, fortalte Ståle. Fysisk træner Anders Storskov uddybede efterfølgende for FCK.DK.

- Der er ikke noget nyt i det, og Anton skal rutinemæssige undersøges for det i næste uge af en hjertespecialist – i øvrigt den samme, der opererede Ståle i sin tid. Måske skal der et operativt indgreb til, hvor man går ind via lysken, men det har han prøvet før, beroliger Storskov.

Ulrik Laursen spillede i øvrigt en fejlfri 2. halvleg ved siden af Gravgaard, som han kun har spillet sammen med ved to tidligere lejligheder i foråret - hjemme mod Horsens og ude mod Viborg. Netop Viborg er løvernes næste modstander allerede på torsdag kl. 18.30 i PARKEN.


Michael Silberbauer: Dejligt at se den gå ind

- Det er en bold som kommer ind over, og Gravgaard får snittet bolden. Jeg ser at målmanden går lidt frem, og så tager jeg chancen og skyder hårdt på mål. Det var dejligt at se den gå ind.


Ailton Almeida: Rigtig god kamp

- Vi spiller en rigtig god kamp mod AaB og fortjener at vinde. Det var også rigtigt dejligt at score i dag. Min fejring af målet? Det var "Kænguruen", en intern joke fra når vi spiller gris...


Jesper Christiansen: Fornøjelse at stå i dag

- Det var en fornøjelse at stå på mål i dag. Vi arbejder benhårdt over hele banen. Vi sidder på dem fra start til slut og giver slet intet væk. Vi viser virkelig den vilje, som der der skal til for at vinde.


Michael Gravgaard: Ikke vores bedste kamp

- Jeg synes egentlig ikke, vi spiller meget bedre end mange andre kampe i foråret, vi har haft flere kampe med total kontrol og spildominans. Forskellen er bare, at vi scorer målene i dag.