F.C. København i gruppe B

Masser af hæder til F.C. København

Mandag aften blev DBU’s prisshow, Dansk Fodbold Award 2007, afholdt for andet år i Cirkusbygningen. F.C. København kunne efter showet bryste sig med to priser til to markante skikkelser hos de danske mestre. Samme dag kårede Spillerforeningen Årets Hold, hvor Byens hold ligeledes var godt repræsenteret.

 

F.C. København var ved mandagens show nomineret i fire kategorier: Årets SAS Ligaspiller, Årets Træner, Årets Mål og Årets Fan. De danske mestre tog priserne i kategorierne Årets SAS Ligaspiller og Årets Træner.

 

Årets SAS Ligaspiller gik velfortjent til Jesper Grønkjær, der har været en fantastisk spiller for F.C. København siden hjemkomsten fra Stuttgart. Jesper har ikke kun på banen formået at køre rundt med modstanderens forsvar, men også uden for banen, har kantspilleren vist som en uhyre sympatisk person, der sætter holdet over ham selv. Et stort tillykke til Jesper med prisen.

 

Grønkjær var dog ikke langsom til at uddele roser:

 

- Jeg er stolt over at modtage denne pris. Men det var aldrig sket hvis jeg ikke var kommet til en klub, hvor alt fungerer optimalt både i truppen og i kulisserne. F.C. København har gjort det utrolig let for mig at komme hjem, og jeg vil gerne takke mine holdkammerater, trænerteamet og alle andre i klubben.

 

Ståle Solbakken har siden han overtog trænerposten hos Løverne præsteret to danske mesterskaber, kvalifikation til UEFA Champions League, kvalifikation til UEFA Cuppens gruppespil, en pokalfinale og to Royal League-finaler, hvor den ene blev vundet. Dermed taler resultaterne for sig selv, og til trods for at F.C. København har en utrolig stærk spillertrup, så er det langt fra en let opgave, at få det hele til at fungere som en enhed. Historiebøgerne her i F.C. København bekræfter denne tese, og derfor skal der også lyde et stort tillykke til Ståle med den velfortjente hæder.

 

I søndags ønskede Ståle, at hans spillere skulle have mere kredit, men det skal vores cheftræner så sandelig også. Og som Ståle selv sagde:

 

- Trænerjobbet er et teamwork, og derfor deler jeg prisen med hele holdet bag holdet. Især Peter (Nielsen, red.) vil jeg gerne takke - du betyder meget for mig, sagde Ståle Solbakken efter han havde fået overrakt statuetten.

 

Spillerforeningen kårede Årets Hold
Mandag kårede Spillerforeningen Året Hold, som kunne bestå at såvel spillere fra de hjemlige ligaer samt danskere i udenlandske ligaer. F.C. København kunne glæde sig over at Jesper Christiansen, Morten Nordstrand og Jesper Grønkjær blev kåret til holdet, der er valgt at alle spillere, og dermed er spillernes egen hæder til hinanden. Et stort tillykke til de tre spillere!