Marginalerne manglede

Delaney i startopstillingen - og Jesper Christiansen 200 kamps-jubilar
Med et øje på tirsdagens vigtige hjemmekamp mod APOEL havde Ståle Solbakken inden kampen bebudet visse spareforanstaltninger i forhold til de to seneste kampe, men det blev kun til en enkelt ændring, som til gengæld fik mange til at spærre øjnene op. Ikke fordi Jesper Grønkjær fik en pause, men fordi hans afløser var Thomas Delaney, som dermed fik sin første SAS Liga-kamp fra start her blot et par uger før han runder 18 år. I anden ende af erfaringsskalaen finder man bl.a. Jesper Christiansen, der inden kampen blev hyldet for at runde sin kamp nr. 200 for Byens Hold.

AGF kom til hovedstaden fyldt med selvtillid 10 point i de første 4 kampe, der havde sendt dem til tops i tabellen - og den placering havde de ikke tænkt sig at give fra sig uden kamp. De tegnede sig også for kampens første farlige afslutning, da Jeremiah White efter få minutter sparkede lige Jesper Christiansens ene stolpe.

I den modsatte ende var Ailton lige fra start helt oppe i det høje gear, mens hans oppassere omvendt virkede ret overgearede i flere situationer, hvor den vævre boldkunstner gang på gang måtte ned og bide i græsset. Først White, så Lucena, og da Dan Thomassen gentog ”kunststykket” - og der stadig var spillet mindre end seks minutter – så trak Claus Bo klogeligt gult.

Ailton fik hård medfart
Det bidrog til at løverne ikke rigtigt fik gang i pasningsspillet i de første 10-15 minutter, hvor Ailton også måtte en tur ud til sidelinien og ømme sig, mens N’Doye for en sikkerheds skyld blev sendt ud og varme op. Heldigvis kunne brasilianeren fortsætte, men blot for at blive slagtet af Kasper Povlsen, der også måtte stå skoleret og se det gule kort.

Efterhånden havde hjemmeholdet fået bedre greb om spillet og lagde et stigende tryk mod AGF-forsvaret, der blev ramt af endnu en trist skade hos en midterforsvarer, da Dan Thomassen måtte udgå efter en snes minutter og blev erstattet af Jens Gjesing.

Santin var også godt oppe i gear og drev flere gange gæk med sine modstandere, dog uden at få de frispark ud af nærkampene, som han mente sig berettiget til. Han og Ailton fik skabt en del situationer i AGF-feltet, men man kom ikke frem til de helt åbne muligheder.

Graulund bragte AGF i front
Det samme kunne man sige om modstanderne, i hvert fald indtil uret rundede 33 minutter, for da fik Graulund en fin stikning i dybden fra Jakob Poulsen i venstre side – om end mistænkeligt nær offside – og fra spids vinkel fyrede han bolden fladt ind ved den fjerneste stolpe til århusiansk føring.

Det var noget, der fyrede ekstra op under de medrejsende GF-fans, der ikke var sene til at beregne stillingen og proklamere, at deres helte stadig lå nummer 1. Samtidig kunne de se Nando være ganske tæt på at øge med en kompetent afslutning, som Jesper Christiansen dog tog sig af.

Mod slutningen var det til gengæld centimeter fra at blive 1-1. Først strøg et godt Pospech-indlæg lige akkurat hen over hovedet på Santin inde foran, og kort efter stjal Hutchinson bolden fra Gjesing og kom helt alene igennem med Steffen Rasmussen. Desværre sendte canadieren bolden lige forbi stolpen, så han og kammeraterne måtte gå til pause bagud 0-1 efter en god, tempofyldt halvleg med meget fysisk spil og ikke ret mange chancer i felterne.

Endnu et stort tilbud blev misbrugt
Mestrene kunne have fået en drømmestart på 2. halvleg, da Hutchinson efter få minutter sled sig godt forbi Frederik Krabbe i venstre side, og da Steffen Rasmussen gik ud i ham, lagde han bolden perfekt til rette for Santin midt i feltet, men brasilianeren fik kun prikket til det kæmpe tilbud, så bolden trillede forbi AGF-målet.

Kort efter indkasserede Zanka en advarsel for at nedlægge Jeremiah White, og det var faktisk københavneres første kort i denne SAS Liga-sæson.

10 minutter inde i halvlegen kom Jesper Grønkjær ind for Thomas Delaney, der havde gjort det fornuftigt nok, men som ligesom resten af holdet havde svært ved rigtigt at få spillet til at køre. Det blev umiddelbart ikke bedre, og AGF kunne i stedet fornøje sine medrejsende fans med at køre bolden sikkert og fornuftigt rundt i rækkerne, så hjemmeholdet måtte løbe meget og jagte den. I forvejen var det også i dag som om, at flere af spillerne virkede lidt tunge i benene, hvilket er lidt bekymrende med tanke på at sæsonen først lige er ved at komme i gang.

Københavnsk tryk mod slutningen
Det blev bedre, da Ståle foretog en dobbeltudskiftning midt i halvlegen og sendte Vingaard og N’Doye ind for Pospech og Ailton og samtidig gik over til at spille med kun tre mand nede bagved, mens Vingaard lå som hængende angriber bag Santin og N’Doye.

De to nye gav mere energi og tempo til det offensive spil, som dog ikke havde nemme betingelser mod et mere og mere kompakt AGF-hold, der efterhånden havde opgivet kontraløbene og fornuftigt nok blot koncentrerede sig om at holde føringen. En enkelt chance blev det dog til, da Graulund fik en bold i dybden fra Jakob Poulsen og trak uden om Jesper Christiansen, der var gået langt ud i feltet, men fra spids vinkel ramte ham sidenettet i stedet for det tomme mål.

I den anden ende var der bestemt også muligheder. N’Doye headede et indlæg ned til Santin, men tæt under mål fik han ikke afsluttet ordentligt. Kvist kom godt fri i højre side, men indlægget lå for tæt på keeperen. Grønkjær trak sig godt fri i venstre side og fyrede af, men lige over mål. Ikke 100 %-chancer, men udmærkede angreb, der på en ”god dag” havde givet mål.

N'Doye-scoring underkendt
Men det var og blev ikke en ”god dag”, og de berømte marginaler var bestemt heller ikke med mestrene, da N’Doye fire minutter før tid styrede et Hutch-hovedstød i netmaskerne – for blot at se linievogteren stå med flaget oppe. Men eftersom der ”hang” en AGF’er ude i højre side, burde flaget være blevet nede…

Kampen var dog ikke slut endnu – lidt inde i overtiden brød Hutchinson godt igennem i højre side og fandt Santin, men han fik ikke banket ordentligt til den, og den endte i Steffen Rasmussens handsker.

Nej, det var bare én af de dage… men retfærdigvis skal det nævnes, at det ikke kun var københavnsk uheld og uskarphed, men også århusiansk fight, disciplin og kløgt, der i sidste ende afgjorde kampen til jydernes fordel.

Næste lørdag går turen til Herning, men de kommende dage har Byens Hold blikket stift rettet mod tirsdagens uhyre vigtige opgør mod APOEL FC i PARKEN.