Orri Óskarsson

Mandagsmøde mellem guld- og sølvvinderne

Forårets første Superliga-hjemmekamp spilles mandag kl. 19, når FC Nordsjælland kommer til Parken.

Begge indledte foråret med en sejr, og et blik på den tætte tabeltop fortæller alt om, hvor meget der er på spil for begge hold.

Brøndby og FC Midtjylland spiller udekampe søndag eftermiddag mod henholdsvis OB og AGF, inden vi afslutter 19. spillerunde med en mandagskamp. Sådan en har vi ikke haft, siden 8. maj 2023, hvor vi også mødte Nordsjælland og tabte 2-3 i Farum.

Det er faktisk 10. gang, vi spiller mandagskamp mod Nordsjælland, hvilket er flest af alle vores modstandere. Fem sejre, to uafgjorte og to nederlag lyder statistikken i de ni foregående.

Men ser man på en anden statistik, er det helt tæt: i de seneste seks opgør, hvor Jacob Neestrup har stået i spidsen for løverne, har vi vundet to, tabt to og spillet to uafgjort (inklusive sidste sæsons to pokalsemifinaler).

Nordsjælland indledte sæsonen stærkt og lå nummer et efter seks runder, hvor de vandt fem gange, men siden har de kun vundet tre (over Viborg, Vejle og Lyngby) og røg allerede i efteråret ud af Top 3.

Med en sejr på mandag er de dog kun tre point efter løverne, så medaljerne er fortsat inden for rækkevidde. Senere på foråret kan nordsjællænderne også spille sig i pokalfinalen, hvis de slår AGF i de to semifinaler.

Vinter-transfervinduet bød en enkelt ny spiller, den amerikanske angriber Milan Iloski, og til gengæld har FC Nordsjælland udlejet Mohamed Diomande til Rangers FC.

Iloski fik spilletid allerede i en træningskamp i efteråret, men tiltrådte først 1. januar. Han var med på Nordsjællands træningslejr i USA, hvor han scorede i en af kampene, men han var ikke med i forårspremieren mod Lyngby, som Nordsjælland vandt 3-2.

Ud over tilgangen af Iloski er Oliver Antman og Mads Kristian Hansen klar igen efter lange skadeperioder.

Martin Frese udligner til 2-2
Martin Frese er FCN-topscorer i Superligakampe mod FCK med 4 mål. Foto: Getty Images


FCK-status
Truppen har træningsfri i dag, og træner lørdag kl. 11 på Nummer 10. Søndagens træning er lukket for fans og medier.

Nicolai Boilesen spillede forårets første kampminutter i tirsdagens testkamp mod FC Helsingør, og allerede i søndags vendte Birger Meling også tilbage og fik også 45 minutter i tirsdags.

Derimod er det endnu uvist, om Elias Jelert og Lukas Lerager bliver klar til på mandag, efter de udgik af træningen sidste fredag med skader.

Over 30.000 har sikret sig plads i Parken mandag aften, hvor Nedre Sektion 12 samt Familietribunen er udsolgt, og C-tribunen også tæt på. Du kan stadig finde gode pladser i Parken her på billet.fck.dk.

Det bliver en uge med to hverdagskampe, for allerede fredag aften spiller vi i Herning, hvorefter der er fem dage til returkampen mod Manchester City.

Desuden spiller U19 Youth League-kamp på tirsdag den 27. februar, kl. 16.30 ude mod MSK Zilina.

Boile back in business i tirsdags. Foto: Gaston Szerman, FCK Media