Målløst i Farum, hvor Poulsen så rødt efter halv time

Ståle og trænerteamet havde valgt at stille med Christian Poulsen og Thomas Delaney på den centrale midtbane og Gíslason og Amankwaa på kanterne, mens både Nicolai Jørgensen og Corner var blevet klar til kamp og lå oppe foran. Allerede efter to minutter var løverne tæt på en drømmestart efter et fint opspil, hvor Tom Høgli smækkede et godt indlæg ind fra højre, som en umarkeret Nicolai headede lige over fra kanten af det lille felt.

Vingaard fik hjemmeholdets første mulighed efter 11 minutter, da han fik bolden i FCK-feltet og afsluttede fladt med venstre, og den sneg sig ikke langt forbi den fjerneste stolpe.

En strid og kold blæst på tværs af banen – og en tæt støvregn – gjorde ikke forholdene specielt gode på Farum Park, men der blev gået godt til den nede på banen, hvor det var tæt og intenst i duellerne, men med en lille fordel til gæsterne, der syntes at have ganske godt kontrol over begivenhederne.

Efter små 20 minutter fik Delaney en god skudchance lige uden for feltet, men måtte se skuddet rettet af til hjørne. Det sendte Pierre Bengtsson ind til fjerneste stolpe, hvor Corner sled sig fra af Maxsø og headede lige over mål fra nært hold.

Herefter dalede kvaliteten dog lidt i københavnernes opspil, hvor for mange bolde blev smidt væk, men det lignede dog et straffe efter 26 minutter, da Gíslason generobrede en bold og trak ind i feltet, hvor Pascal Gregor ramte ham, så han gik omkuld – men Mads-Kristoffer Kristoffersen stod lige foran situationen og vurderede nok, at det var hændeligt, og Gregor lignede da også en, der gjorde hvad han kunne for at undgå et benspænd. Men de er set dømt…

Til gengæld var der ikke megen tvivl i den anden ende nogle minutter senere, da Christian Poulsen fik direkte rødt kort! Han havde selv blokeret et skud lige uden FCK-feltet, hvor dommeren mente han tog armen til hjælp, men mens muren blev gjort klar, hamrede han en albue lige i brystet på Marcondes. Så da Lorentzen omsider kunne sparke frisparket – som var lige ved at snyde Stephan inde på stregen – var løverne allerede reduceret til 10 mand, og kort efter blev Gíslason derfor ofret til fordel for Amartey, og Amankwaa gik over på højre kanten, og Nicolai ned på venstre.

Kort efter tonsede Marcondes alt for voldsomt ind i Stephan i feltet og indkasserede korrekt gult, mens temperamentet kom i kog hos københavnerne, men det endte ”kun” med gule kort til Antonsson og Maxsø. Resten af halvlegen dominerede FCN, mens løverne prøvede at finde sig til rette med den nye formation, men nærmere end et Joshua John-langskud lige på Stephan kom hjemmeholdet ikke en scoring.

Løverne kom rigtig godt ud til 2. halvleg og trods undertal satte man sig tidligt på kampen, og Delaney havde et par udmærkede skudmuligheder i de første 5 minutter. Nicolai kom også frem til et udmærket hovedstød efter hjørne, men bolden endte lige i handskerne på David Jensen. Halvlegens første gode tilbud tilfaldt dog Marcondes i den anden ende, da han fik bolden af indskiftede Nordstrand, men sendte den et stykke over.

Gæsterne svarede godt igen med et nydeligt indlæg fra Corner i højre side, som Delaney ikke var langt fra at nå frem til, men bolden passerede til målspark. Skønt det ikke var en decideret hårdt spillet kamp, endte flere og flere af hjemmeholdets spillere i dommerens sorte bog efter at være gået hårdt til modstanderne, men måske var der også en smule frustration over at man ikke fik mere ud af at være 11 mod 10.

20 minutter før tid var Corner tæt på at overliste David Jensen med en lumsk flad afslutning, men keeperen nåede godt ned og parere til hjørne. Da Amankwaa lidt efter vandt en luftduel mod Ivan Runje begyndte man for alvor at tro på, at der kunne komme mere end et point med hjem fra Farum, og et kvarter før tid var det tæt på at Zanka havde pandet et Nico-frispark ind fra nært hold – men den gik lige over.

Først de sidste 10 minutter begyndte hjemmeholdet at overtage initiativet og komme mere frem på banen, men rigtig farligt blev det aldrig. Dertil stod FCK-defensiven for solidt og koncentreret og gav intet væk. Og så trak man rutineret tiden, når muligheden bød sig, fx også ved at sende Claudemir ind for Amankwaa fem minutter før tid, og de Ridder ind for Nicolai i overtiden.

Det sluttede derfor som det begyndte med 0-0 på måltavlen, og selv om man måtte spille 10 mod 11 i en time i Farum kan man godt ærgre sig over at det ikke blev til alle tre point, når man ser på de mange gode chancer, man skabte i 2. halvleg.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Pierre Bengtsson – 19 Rúrik Gíslason (35.: 18 Daniel Amartey), 29 Christian Poulsen, 8 Thomas Delaney (anf.), 32 Danny Amankwaa (86.: 6 Claudemir) – 10 Nicolai Jørgensen (91.: 22 Steve de Ridder9, 9 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 4 Pelle Nilsson, 17 Alexander Kacaniklic og 36 Brandur Olsen