William Kvist

Kvist: Vi vidste, at vi gik i gang med en stor opgave

Efter en hektisk uge og et ærgerligt nederlag søndag havde truppen tirsdag en dag med hvile og behandling. Derfor var der også lidt luft til at se tilbage.

”Det har selvfølgelig været en hæsblæsende tid for mange af os, og vi havde selvfølgelig håbet på et bedre resultat søndag,” siger William Kvist, der er midlertidig sportslig leder efter farvellet til Ståle Solbakken for halvanden uge siden.

”Jeg synes dog, at vi er landet på fødderne, og vi har fået talt godt om det videre arbejde. Truppen står virkelig sammen, og alle er klar over, at tingene ikke kommer af sig selv, men kun via benhårdt arbejde og sammenhold.”

”Det har været godt at opleve, at spillerne holder hovederne højt, for det er ikke let at være FCK-spiller, når resultaterne er som de har været. Vi er i gang med en stor opgave, hvor vi skal vende en længere periode med en nedadgående kurve til igen at komme tilbage til det F.C. København, vi kender på banen med et dominerende og stærkt udtryk.”

”Tallene og udtrykket har talt et tydeligt sprog over en længere periode. Pointsnittet i Superligaen i 2020 kender mange, men vi ser også tilbage på tre sæsoner, der kun har givet en titel. Den frekvens skal op, og samlet set er pointsnittet i de seneste tre sæsoner ikke som det skal være i FCK. Over en relativt lang periode har vi både tabt uforholdsmæssigt mange hjemmekampe og vundet alt for sjældent ude,” siger William Kvist og fortsætter:

”Derfor var det nødvendigt og ansvarligt at agere som ambitiøs ledelse, selvom det havde været lettere at lade være og bare blive ved med at håbe på en forbedring. Bestyrelsen var udmærket klar over, at det ville efterlade et tomrum på den korte bane og skabe stor røre blandt fans og medier. Men det sig vel også siger lidt om nødvendigheden, når konklusionen alligevel blev, at tiden nu var inde til at søge ny energi og ny inspiration. Ikke for at skabe en kortvarig opblomstring, men for at komme tilbage som det dominerende hold i Danmark og Norden på en måde, der er langtidsholdbar.”

”Vores ambition er stadig at vinde mesterskabet hvert år og spille med de bedste i verden i de europæiske gruppespil og helst Champions League. Det skal en klub som FCK have som ambition, og det mener vi også er realistisk,” siger William Kvist, der nu har været helt tæt på holdet i godt ti dage:

”Vi synes, at vi har en enormt stærk spillertrup, og jeg tror, at de fleste kan se meget mere kvalitet og potentiale i de spillere, end vi har formået at kanalisere ud i kampene gennem en periode. Den kvalitet og det potentiale er det nu vores opgave at få foldet ud i kampene, og når det lykkes, så kommer pointene også,” siger Kvist, der giver denne opdatering på klubbens søgen efter ny træner og sportslig struktur:

”Vi har ikke sat en deadline på en ny træner eller et nyt sportsligt setup, men vi er i fuld gang med arbejdet og er meget fortrøstningsfulde omkring det. Vi har selvfølgelig selv haft en god liste med kandidater at arbejde ud fra, men en klub som FCK får også mange interessante henvendelser, når sådan noget sker, da det er et meget attraktivt job. Vi kommer ikke til at forhaste os, for det er vigtigere at ramme rigtigt end at ramme hurtigt.”

Næste opgave for holdet er på søndag, hvor AGF er modstanderen i Aarhus kl. 18.