Kommer sejr nr. 40 fredag aften?

F.C. KØBENHAVN vs AAB
F.C. København har mødt AaB 76 gange i Alka Superligaen, 39 kampe er vundet af F.C. København, 20 er endt uafgjort og 17 gange har AaB hjemtaget sejren. Målscoren i de 76 kampe lyder 128-83 i F.C. Københavns favør.

Ses der kun på udekampe i Superligaen mod AaB, lyder statistikken på 38 kampe, 17 FCK-sejre, 11 uafgjorte og 10 sejre til AaB. F.C. København har stadig overtaget i målscoren, dog med lidt mere beskedne 49-41.

Zoomes der ind på Superligakampe mellem F.C. København og AaB i november måned, er der spillet 11 kampe, F.C. København har vundet seks, tre er sluttet uden vinder og to gange har AaB vundet. Den seneste kamp mellem F.C. København og AaB i november måned, blev for øvrigt også spillet i Aalborg. Her bragte Andreas Cornelius F.C. København foran 1-0 i det 15. minut, Daniel Amartey fik rødt kort fem minutter før tid, men på trods af et sent AaB-pres holdt F.C. København forspringet til sidste fløjt.

SÆSONENS FØRSTE KAMP MOD AAB
20. august 2016, F.C. København 1-1 AaB
0-1 Christian Bassogog (23')
1-1 Andreas Cornelius (40')
Dommer: Anders Poulsen,  11.818 tilskuere i Telia Parken

F.C. KØBENHAVNS SÆSON
F.C. København gik ind til landskampspausen med en stensikker sejr over SønderjyskE, Cornelius, Toutouh og Delaney scorede tre mål på ni minutter i 1. halvleg, og i 2. halvleg lukkede Toutouh festen med sin anden scoring til slutresultatet 4-0. Sejren betød, at F.C. København naturligvis holdt fast i 1. pladsen, og samtidig bevarede afstanden på seks point ned til Brøndby IF på 2. pladsen. FC Midtjylland og Randers FC er begge ni point efter F.C. København på 3. og 4. pladsen.

F.C. Københavns 16 Superligakampe:
11 sejre: Lyngby BK (3-0), Esbjerg fB (4-0), FC Nordsjælland (4-0), FC Midtjylland (3-1), OB (2-0), AC Horsens (2-0), AGF (2-0), Silkeborg IF (2-0), OB (3-0), FC Midtjylland (3-1) og SønderjyskE (4-0).
5 uafgjorte: SønderjyskE (1-1), AaB (1-1), Brøndby IF (1-1), Randers FC (2-2) og Viborg FF (0-0).

F.C. Københavns 37 mål i Alka Superligaen fordelt på minuttal:
1. halvleg: 18 mål
1'-15' minut: 2 mål
16'-30' minut: 10 mål
31'-45' minut: 6 mål

2. halvleg: 19 mål
46'-60' minut: 4 mål
61'-75' minut: 8 mål
76'-90' minut: 7 mål

Fordeling på minuttal af de 7 mål der er scoret mod F.C. København i Alka Superligaen:
1. halvleg: 3 mål
1'-15' minut: 0 mål
16'-30' minut: 2 mål
31'-45' minut: 1 mål

2. halvleg: 4 mål
46'-60' minut: 1 mål
61'-75' minut: 2 mål
76'-90' minut: 1 mål

4 mål, Youssef Toutouh

De resterende ni mål er fordelt på fire FCK-spillere samt selvmål af Johan Dahlin (FC Midtjylland) og Frederik Tingager (OB).

AAB OG ALKA SUPERLIGAEN
Da der var spillet syv runder af denne Superligasæson, lå AaB side om side med F.C. København og Brøndby IF i toppen af ligaen, alle tre mandskaber var noteret for 15 point. Men det var tilbage i august måned, og ni spillerunder senere har AaB blot hentet yderligere fire point – og med 19 point på kontoen må de konstatere, at der er 19 point op til F.C. København og 13 point op til Brøndby IF. Samtidig er AaB blevet overhalet af en lang række konkurrenter, og inden fredagens kamp er AaB at finde på ligaens 8. plads.

AaB går ind til fredagens kamp med nederlag i fem af de seneste seks kampe. AaB fik for tre runder siden hevet en 1-1’er i land mod FC Nordsjælland, og ellers har AaB tabt 0-3 til Esbjerg fB, 0-2 til Brøndby IF, 0-2 til FC Midtjylland, 0-1 til SønderjyskE og 3-5 til Silkeborg IF.

TOP-4, AaB’s topscorerliste:
3 mål, Marco Meilinger
3 mål, Christian Bassogog
2 mål, Markus Holgersson
2 mål, Kasper Pedersen

AaB’s resterende seks mål er fordelt på seks spillere. AaB har ikke nydt godt af nogle selvmål i denne Superligasæson.

AaB’s 16 mål i Alka Superligaen fordelt på minuttal:
1. halvleg: 7 mål
1'-15' minut: 3 mål
16'-30' minut: 4 mål
31'-45' minut: 0 mål

2. halvleg: 9 mål
61'-75' minut: 4 mål
76'-90' minut: 4 mål

Fordeling på minuttal af de 23 mål der er scoret mod AaB i Alka Superligaen:
1. halvleg: 11 mål
1'-15' minut: 4 mål
31'-45' minut: 5 mål

2. halvleg: 12 mål
46'-60' minut: 6 mål
61'-75' minut: 1 mål