Arbejdssejr i Aalborg

Det begyndte rigtig godt, da Delaney efter få minutter headede løverne i front på et hjørnespark, men da Corner kort efter måtte udgå med en forstrækning i baglåret, var det lidt svært at holde humøret helt i top i aftenkulden. Nu ved vi endnu ikke hvor slemt det er, men i forvejen er Santander jo ude med en lignende skade og tvivlsom til på tirsdag. Men det ændrede dog ikke kampbilledet i aften, hvor vi fastholdt et markant spilovertag i lange perioder af 1. halvleg – og også spillede rigtig godt på det våde underlag, men blot manglede at tilspille os de helt store chancer. Men da Falk kort før pausen øgede, lignede det en tidlig afgørelse – indtil AaB på en lidt tilfældig bold fik reduceret i overtiden.

Hjemmeholdet kom bedst ud til 2. halvleg og fik lagt tryk på de første 10 minutters tid, men efterhånden arbejdede løverne sig tilbage i kampen og fik bedre kontrol. Men kønt blev det aldrig, hvis man ser bort fra et smukt Delaney-drøn, der prellede af på overliggeren… AaB forsøgte, og spændingen forblev intakt lige til det sidste, men de kom aldrig frem til det helt store. På hårdt arbejde og god energi fightede mestrene sig til endnu en sejr, og de tæller som bekendt lige så meget som skønspil og store sejre.

Chancer:

AaB: 23.: Risgaard afslutter lidt uden for feltet, og Robin kaster sig og redder til hjørne

FCK: 35.: Godt Delaney-hovedstød på Augustinsson-indlæg efter fint opspil - Nicolai Larsen refleksredder til hjørne

FCK: 43.: Chance til Pavlovic tæt under mål, men han får ikke ram på bolden, da han vil flugte

AaB: 53.: Kasper Risgård vender rundt i udkanten af feltet og har frit skud, men sparker et stykke forbi

FCK: 68.: Delaney hamrer bolden på underkanten af overliggeren fra 20-25 meters afstand

Kampstatistik (1. halvleg i parentes - 2. halvleg følger senere):

Boldbesiddelse   45% - 55% (37% - 63%)

Afslutninger  10-10  (5-7)

Skud på mål  2-4  (2-4)

Succesfulde afleveringer  73% - 80%  (80% - 88%)

Offside  0-3  (0-3)

Hjørnespark  5-5  (2-4)

Frispark begået  7-13   (3-2)

Indlæg  23-26  (6-17)

(Kilde: superliga.dk)

Fredag den 18. november 2016, kl. 20.15 på Nordjyske Arena. Alka Superligaen, 17. runde

AAB-F.C. KØBENHAVN 1-2 (1-2)

3.: 0-1 Thomas Delaney – header Augustinsson-hjørne ind

42.: 1-2 Rasmus Falk – tager et træk og sparker den fladt ind, efter Erik Johansson har snittet en lang Kvist-fremlægning ned til ham

45+1.: 1-2 Frederik Børsting – en clearing rammer uheldigt Kvist uden for feltet og går direkte ind til en helt Børsting i feltet, hvor han enkelt kan udplacere Robin

7.284 tilskuere. Dommer: Michael Tykgaard

Advarsler: 49.: Mathias Zanka, 52.: Jakob Ahlmann, 77.: Erik Johansson

F.C. København:

31 Robin Olsen – 22 Peter Ankersen, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 5 Erik Johansson, 3 Ludwig Augustinsson – 33 Rasmus Falk (89.: 26 Jores Okore), 6 William Kvist, 8 Thomas Delaney (anf.), 24 Youssef Toutouh (78.: 16 Jan Gregus) – 11 Andreas Cornelius (12.: 7 Benjamin Verbic), 23 Andrija Pavlovic

Ikke benyttet: 1 Stephan Andersen, 2 Tom Høgli, 15 Mikael Antonsson, 17 Kasper Kusk

AaB:

1 Nicolai Larsen – 31 Joakim Mæhle, 5 Markus Holgersson, 32 Kenneth Emil Pedersen, 3 Jakob Ahlmann – 17 Christian Bassogog (73.: 20 Marco Meilinger), 16 Magnus Christensen, 8 Rasmus Würtz (anf.), 21 Kasper Risgård, 25 Frederik Børsting - 7 Thomas Enevoldsen (61.: 9 Jannik Pohl),

Ikke benyttet: 22 Carsten Christensen, 2 Patrick Kristensen, 4 Jakob Blåbjerg, 14 Casper Sloth, 27 Oliver Abildgaard

Holdene:

FCK havde tre ændringer siden SønderjyskE-kampen: Rasmus Falk, William Kvist og Andrija Pavlovic startede i stedet for Kasper Kusk, Jan Gregus og den skadede Federico Santander.

AaB havde en enkelt ændring fra deres seneste kamp mod Esbjerg: Magnus Christensen startede i stedet for Casper Sloth.