Klar til fjerde finale i træk

Hele 5.281 tilskuere var denne kolde og regnvåde aprilaften mødt op på det lille, men forholdsvis nye Bredbånd Nord Arena i Hjørring, hvor der til lejligheden var opstillet et par mobiltribuner bag de to mål. I den ene ende havde ca. 150 FCK-fans taget plads, og de kunne allerede under opvarmningen studere to tidligere FCK-keepere i aktion - Jesper Christiansen samt Karim Zaza, der er målmandstræner i Vendsyssel.

De to hold hilser på hinanden

Det blev dog Stephan Andersen, der først måtte i aktion, da hjemmeholdet lagde frisk fra land og efter bare 8 minutter fik det, der skulle vise sig at blive deres største chance i hele kampen. Tiago blev sendt afsted i højre side, og han spurtede ned i feltet og afsluttede fladt mod det lange hjørne, men Stephan fik foden på, så bolden strøg tæt forbi den fjerneste stolpe.

Et mål her kunne godt have givet et anderledes kampforløb, for vi ramte aldrig rigtig vores niveau i det offensive spil. I mange situationer så man godt, at der var klasseforskel, men hjemmeholdet var gode til at begrænse afstanden - bare ikke i det 20. minut, for der lynede vi med en flot scoring på noget nær vores første afslutning.

Kusk fandt Santander i feltet, og med ryggen til mål lagde han bolden fint til rette for Gregus et par meter uden for feltet, og med et præcist venstrebens-hug sparkede han bolden mod det ene målhjørne - og selv om Jesper Christiansen fik handskerne på, kunne han ikke forhindre bolden i at gå ind via indersiden af trekantsammenføjningen.

Gregus jubler over sin smukke scoring

En smuk detalje af den slovakiske midtbanespiller, der nu har scoret i alle tre turneringer denne sæson. Men der gik nok lidt for meget cruise control i den, og i hvert fald noterede vi ikke ret mange offensive aktioner i de næste 20 minutter.

Men mod slutningen af halvlegen kom der lidt mere fart over feltet, og Youssef havde fin aktion, hvor han snød 2-3 mand i feltet, men måtte se Jesper C. nå ned og snuppe bolden, inden han fik afsluttet.

Jesper Christiansen redder for næsen af Youssef Toutouh

Og i halvlegens overtid måtte Corner se et hovedstød blokeret på selve målstregen efter et hjørne fra højre, så alt i alt kunne man ikke indvende noget mod den københavnske ét-måls-føring ved pausen.

Vendsyssel var dog langt fra slået og kom fint ud til 2. halvleg og ville stadig spille med. Det blev dog ved tilløb til chancer uden at de rigtig fik afsluttet, og derfor sad man med en fornemmelse af, at vi stadig havde ganske godt styr på kampen.

Gregus fik gult kort midt i halvlegen for et frispark midt på deres banehalvdel, og det var faktisk vores første kort overhovedet i dette års pokalturnering.

Få minutter efter fik Ankersen også et, da han begik et professionelt frispark for at bremse en Vendsyssel-omstilling, men så ville hjemmeholdet åbenbart også være med i kortlegen. Det blev dyrt for Bjarke Jacobsen, der fik direkte rødt for en grov stempling på Verbic, som dog kunne rejse og spille videre efter lige at have sundet sig lidt.

Direkte rødt til VFF's Bjarke Jacobsen

Med en mand i undertal og kræfter, der i forvejen var ved at ebbe lidt ud, blev det svært for nordjyderne - i hvert fald dem i de hvide trøjer. Det blev nemlig Kasper Kusk, som definitivt afgjorde kampen med godt et kvarter igen. Ankersen sendte en bold frem i højre side, og Kusk prikkede den fra en forsvarer og sparkede bolden fladt ind ved den ene opstander fra kanten af feltet.

Kusks 2-0-mål punkterede definitivt kampen

Siden kom Vendsyssel aldrig rigtig med i kampen igen, men de kan se tilbage på en fin indsats, hvor de gjorde hvad de kunne, men bare måtte konstatere at det ikke var nok mod de forsvarende mestre og pokalvindere. Løverne er for fjerde år i træk til pokalfinalen, og nu henstår bare at se, om det bliver mod FC Midtjylland eller Brøndby!

Torsdag den 27. april 2017, kl. 19.00 på Bredbånd Nord Arena. DBU Pokalen, semifinale
VENDSYSSEL FF-F.C. KØBENHAVN 0-2 (0-1)
20.: 0-1 Jan Gregus
74.: 0-2 Kasper Kusk
5.281 tilskuere. Dommer: Michael Tykgaard

Advarsler: 64.: Jan Gregus, 69.: Peter Ankersen
Udvisning: 70.: Bjarke Jacobsen

1 Stephan Andersen – 22 Peter Ankersen (74.: 2 Tom Høgli), 25 Mathias Zanka (anf.), 5 Erik Johansson, 20 Nicolai Boilesen – 17 Kasper Kusk (85.: 32 Danny Amankwaa), 6 William Kvist, 16 Jan Gregus), 6 William Kvist, 24 Youssef Toutouh (56.: 7 Benjamin Verbic) – 19 Federico Santander, 11 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 31 Robin Olsen, 8 Uros Matic, 15 Mikael Antonsson, 23 Andrija Pavlovic