Kampreferat: Wid vs. FCK

Ariël Jacobs og trænerteamet havde på forhånd annonceret, at der ville blive en del spilletid til dem, der ikke var så meget i aktion i torsdags mod Shanghai, og det betød at der kun var genvalg til Remmer, Sigurdsson og Jakobsen i forsvaret samt Delaney på midten, mens de øvrige 7 var ”nye”.

Løverne blev taget lidt på sengen af de angrebsivrige kinesere i torsdags, men i dag tog man et godt greb om begivenhederne fra start, om end det hører med i billedet, at polakkerne ikke ligefrem havde krudt i støvlerne i indledningen.

Det var også tæt på, at Bolaños bragte sit hold foran allerede efter 8 minutter, da Danny Amankwaa spillede Igor Vetokele godt fri i venstre side af feltet, og belgieren slog et perfekt indlæg til fjerneste stolpe, hvor Bola desværre ramte bolden skævt med venstrefoden, så den strøg over mål fra få meters afstand.

I den anden ende havde polakkerne ikke meget at byde på i den første halve time, som løverne dominerede rent spillemæssigt, og midt i halvlegen var det tæt på, at Vetokele kom på tavlen, da Delaney fandt ham ved nærmeste stolpe med et indlæg fra venstre side, men afslutningen strøg lige forbi.

Først efter 31 minutter kom Lodz frem til noget, men det var til gengæld også en pænt stor chance, som Kaczmarek lagde op til med et godt gennembrud i venstre side, men Sebastian Dudek behandlede ikke hans indlæg efter fortjeneste, da han i duel med Michael Jakobsen og Delaney headede over mål fra kanten af det lille felt.

Det blev til gengæld signalet til, at polakkerne kom bedre med i kampen, og 10 minutter før pausen måtte Wiland ud i fuld længde for at redde et lumsk, studsende skud fra Broz helt ude ved den ene stolpe. På det efterfølgende hjørne headede den store franske stopper Phibel forbi mål fra kort afstand, og efter den danske dominans i den første halve time var kampen nu helt lige.

Det var indledningen på 2. halvleg også, hvor løverne i parentes bemærket ikke havde skiftet ud, mens Lodz ændrede på et par pladser. De første 10 minutter blev ret chancefattige, men pludselig skete der ting og sager. Først tillod Bolaños sig at brænde endnu en kæmpe chance, da Vetokele kom godt til baglinjen og fandt ham i fri position midt i feltet, men costaricaneren afsluttede lige på Dragojevic i Lodz-målet. Kort efter revancherede Bola sig dog med et udmærket hug fra spids vinkel, men igen afværgede Dragojevic, om end med noget større besvær denne gang.

Polakkerne ville også være med og efter 57 minutter var det den unge frontløber Stepinskis tur til at brænde en kæmpe chance, da han midt for mål fik et perfekt indlæg fra højre, men headede forbi mål. Minuttet efter fik han en ny kæmpe chance, da han blev spillet helt alene igennem, og selv om Wiland gik godt ud og parerede i første omgang, kunne polakken prikke returbolden i tomt mål.

Herefter fulgte et par FCK-udskiftninger, så Daniel Jensen kom ind på midten i stedet for TK, der overlod anførerbindet til Johan Wiland. Lidt efter kom de to U19-talenter Mads Aaquist og Tobias Christensen også i aktion i stedet for Remmer og Amankwaa.

Kampen bølgede stadig frem og tilbage, og det var ikke ufortjent, at Byens Hold med syv minutter igen fik bragt balance i regnskabet. Bolaños sparkede hjørne fra højre, og Delaney timede sit tilløb perfekt ved forreste stolpe og dirigerede med hovedet bolden ned i mål forbi en passiv Dragojevic, der muligvis ikke havde regnet med, at Delaney ville risikere at ødelægge sit lækre hår med et hovedstød…

Københavnerne forsøgte at fremtvinge en afgørelse i den ordinære spilletid, men da uret nærmede sig de 90, valgte Ariël Jacobs for en sikkerheds skyld at sende den faste straffesparksskytte Santin på banen, eftersom Copa del Sol-kampene skal finde en vinder fra 11 meter-pletten i tilfælde af uafgjort.

Efter fire minutters overtid – hvor polakkerne forspildte en ganske god frisparks-mulighed lige uden FCK-feltet – kunne Santin gå til bolden og åbne straffesparks-konkurrencen med en sikker scoring. Efter lige så sikre scoringer af Tobias Christensen og Daniel Jensen, måtte Michael Jakobsen imidlertid se Dragojevic snuppe hans forsøg. Efter at Ragnar Sigurdsson også havde scoret, afværgede Wiland den første polske ”matchbold” ved at snuppe forsøget fra Batrovic. Herefter ramte Vetokele og Søren Frederiksen plet, inden Grindheim sendte sit forsøg over mål, og så udnyttede keeper Dragojevic den anden matchbold med en scoring, der bragte det samlede regnskab op på 9-8.

Det sendte nærmest Jeres referent i choktilstand i et skræmmende flashback til sommeren 1976, da tipskuponen dukkede op til sidst i TV Avisen og afslørede, at KB havde tabt 1-9 til Widzew Lodz i TOTO Cup’en… Ganske vist var polakkerne rigtig stærke dengang med bl.a. Boniek på holdet (og vandt hele turneringen), men den sved alligevel for en ung mand, der endnu ikke var helt så hærdet som han siden er blevet af de skuffelser som en eller anden lalleglad jubeloptimist har døbt "charmen ved fodbold".

8-9 efter straffe er trods alt til at leve med… og det var vist også mere spændende end håndboldfinalen!