Kampreferat: Vib vs. FCK

På en flot og professionel indsats besejrede F.C. København på udebane Viborg FF søndag eftermiddag med cifrene 2-0. Begge kasser stod brasilianske Álvaro for og dermed fik Byens Hold nøjagtigt den oprejsning man kunne håbe på efter det samlede nederlag til RCD Mallorca. 4.980 trodsede regn og rusk og overværede F.C. Københavns sejr.

Hans Backe havde til opgøret valgt at sætte Thomas Røll på bænken til fordel for Martin Bergvold, mens Peter Møller ligeledes var med fra start på bekostning af skadede Zuma.

Efter nedturen mod Mallorca skulle Byens Hold forsøge at rejse sig i kampen mod upåregnelige Viborg og det med succeskriteriet - en sejr.

Jagten på denne startede dog så som så. Et par gode initiativer af Álvaro og Bergvold, der imidlertid ikke udmøntede sig i noget decideret farligt blev afløst af et par gruopvækkende chancer til hjemmeholdets Søren Frederiksen, men i begge tilfælde fik Kihlstedt afværget flot.

Viborg var tydeligt sat op til kampen og udover de fornuftige angreb måtte dommer Emil Laursen to gange indenfor det første kvarter gribe til brystlommen for at dæmpe jydernes lidt for overilede tilgang til opgøret.

At viborgenserne viste engagement var de ikke ene om. Især venstresiden med en opportunistisk Bergvold viste tænder og omkring midtvejs i halvlegen skabte den unge spiller en god mulighed, men først Álvaro og dernæst en glidende Bisgaard lukrerede ikke på opspillet. Kort efter denne mulighed tog Bergvold så sagen i egen hånd, men en ellers formidabel dribletur på afløst af en forkølet afslutning.

Den indtil da jævnbyrdige affære fortsatte med en del spil på midten, hvor henholdsvis Peter Nielsen og Jacob Glerup viste betydningen for deres respektive hold. Et par gode muligheder i begge ender understregede at kampen kunne vippe til hver side.

Mod slutningen af halvlegen overtog københavnerne mere og mere af spillet og et par gode angreb blev fremført i den silende regn. Desværre overtog ubeslutsomheden i afslutningsøjeblikkene, hvorfor Álvaro og Hjalte Nørregaard ikke slog kapital af overvægten.

Bedst som man sad og ventede på halvlegsfløjtet ændredes dette billede dog total. Peter Møller lagde således bolden til rette for Àlvaro lidt uden for feltet og som det naturligste i verdenen klappede brasilianeren til bolden, der strøg udenom keeper Onyszko, der to minutter forinden ironisk nok var blevet annonceret som månedens bedste målmand kåret af Tipsbladet. Dermed pauseføring på 1-0 til løverne - fortjent ikke mindst bedømt på halvlegens sidste kvarter og når ret skal vær ret kunne Viborg-keeperen ikke stille meget op i den situation.

Med den behagelige 1-0-føring i ryggen startede københavnerne anden omgang bedst. Efter at have kørt bolden fornuftig rundt i de første fem minutter eksploderede Peter Nielsen med en knivskarp aflevering ned i banen til Morten Bisgaard, der rykkede godt i et dybdeløb. Herligt spillede midtbanespilleren hurtigt bolden ind midt foran mål, hvor begge F.C. Københavns frontangribere stod parate til at konvertere det flotte angreb i scoring. Og valget, fristes man til at sige, faldt på Álvaro der nemt scorede sit og kampens andet mål. Et flot flot angreb afrundet perfekt.

Målet chokerede tydeligvis Viborg, der efterfølgende havde meget svært ved at samle sig om noget konstruktivt, hvorfor F.C Københavns spillere uden de store problemer kontrollerede kampen efter behag. Men i takt med hjemmeholdets manglende gejst, og i denne fase af kampen, evner, gik F.C. København ned i kadence. Det medførte en længere periode, hvori der ikke hændte noget nævneværdigt, men fornemmelsen af et Københavnerhold i total kontrol var intakt.

Med tyve minutter tilbage at spille i burde føringen i den grad være blevet øget til 3-0, men på fire kæmpechancer inden for 90 sekunder lykkedes det ikke Møller, Álvaro x 2 eller Bisgaard og slå det endelig søm i kisten. Ærgerligt for mulighederne for en regulær "sæk" var til stede i dagens kamp, men den sidste skarphed og en udmærket spillende Onyszko forhindrede scoringen.

Meget rammende for Viborgs indsats i anden halvleg var det også at selvsamme Onyszko stod for hjemmeholdets bedste mulighed indtil det 78. minut, da et langt sjuttende udspark fra hans side "tvang" Kihlstedt til at bruge hænder?

Med det forestående facit tydeligt klart for begge parter rummede kampens afslutning intet overraskende. Viborg forsøgte sig med tre indskiftninger, men hver gang bolden blev ført frem mod københavnernes felt stod bundsolide Albrechtsen og Svensson i vejen og forhindrede hjemmeholdet i at få snerten af noget. Omvendt fortsatte københavnerne kontraangrebene og med lidt mere koldblodighed kunne Martin Bergvold havde rundet en flot indsats af med et mål, men hans afslutning sekunder før tid klaret af Onyszko.

Herefter slutfløjt og tre stensikre point til Byens Hold og oprejsning efter UEFA Cup-exiten. Og det på baggrund af generelt flotte præstationer af hele holdet, hvor dog især Bergvold og dobbeltmålscoren Álvaro må fremhæves.

Næste opgave for F.C. København bliver efterårets sidste kamp, når AB på søndag kommer besøg i PARKEN. Kampen er samtidig Peter Nielsens sidste i F.C. København, så herfra skal lyde den allerstørste opfordring til at komme i PARKEN på søndag og støtte holdet og samtidig sige farvel til vores enestående kaptajn. Forza FC!