Kampreferat: Vib vs. FCK

F.C. København fortsatte holdes fantastiske stime, da det i rundens sene kamp blev til sejr på 2-0 på udebane mod Viborg. En lige kamp ændrede karakter i anden halvleg, da hjemmeholdets Glerup blev vist ud for en nødbremse. Det udnyttede løverne på bedste vis med to scoringer ved Møller og indskiftede Álvaro. 6.571 tilskuere overværede F.C. Københavns syvende sejr af lige så mange mulige i foråret.

Hans Backe måtte til dagens opgør i Viborg på ny undvære Bo Svensson i det centrale forsvar, mens Álvaro Santos blev afløst af Peter Møller, grundet brasilianerens problemer med baglåret, der dog ikke var værre end at Álvaro var placeret på bænken. I forhold til kampen mod Malmö i torsdags havde Backe derudover udset sig en ny - men gammelkendt - venstreside, idet PC og Hoseth atter var blandt de elleve startende.

Hos Viborg bemærkes det at Mota var henvist til bænken, med den hensigt at gøre plads til en ekstra midtbanespiller i hjemmeholdets kompakte 4-5-1 opstilling. En formation dagens værter havde succes med sidst løverne gæstede Viborg, hvor hjemmeholdet sejrede med 3-2 tilbage i august.

Jagten på løvernes syvende SAS Liga sejr i streg indledtes spille-og chancemæssigt afdæmpet. Med hovedvægten af spillet koncentreret omkring den tætpakkede midtbane, leverede dagens to mandskaber en jævnbyrdig om end kraftfuld start, der dog ikke resulterede i afslutninger i kampens første kvarter.

En del af opskriften på løvernes succes i foråret har været et velfungerende presspil, og det var netop på baggrund af dette, at københavnerne kom til kampens første chance. Det skete da PC vedvarende pressede på højt oppe på banen, hvilket resulterede i en tværaflevering til Zuma, der dog sendte sin afslutning fra kanten af feltet lige udenom stolpen.

Afslutningen virkede som en katalysator for de to hold, der i det næste kvarters tid løsnede lidt op for den stramme organisation på midtbanen, med et par gode chancer til følge. De første tilfaldt hjemmeholdet ved Christian Keller indenfor ét minut, men begge gange blev den tidligere Vejle-spiller grebet ud af en påpasselig Rabo i målet. I sær Kellers første chance på hoved var stor, men københavnerne slap med skrækken.

Herefter var det løvernes tur til at markere sig på chancefronten, da et hjørnespark medførte en del klumpspil indeholdende to afslutninger fra Dan Thomassen og en enkelt af Hoseth, hvoraf sidstnævnte afsluttede den farlige sekvens ved at sende bolden et stykke over mål.

Stillingskrig er vel den bedste betegnelse for første halvlegs videre forløb. En masse nærkampe og fight for hver en meter bidrog til høj intensitet, og københavnerne havde deres hyr med den kompakte Viborg-midtbane, hvor i sær Jacob Glerup udfordrede Linderoth på titlen om kampens terrier - så længe Viborg-anføreren var med.

Et par godkendte afslutninger fra henholdsvis Morten Poulsen og Zuma rundede halvlegen af og som betragter kunne den uafgjorte stilling ikke anfægtes.

Fra anden halvlegs start satte en af hjemmeholdets bedste, Christian Keller, et par gange fart over feltet i højresiden, men indlæggene savnede koncentration og adresse.

Fløjspillet fungerede dog ikke rigtigt for nogen af mandskaberne og i stedet blev midtbanen atter den foretrukne kamparena for dagens aktører, der på meget lidt plads og med rigtig mange folk gav publikum en rigtig herrefight.

Med ti minutter afviklet af anden halvleg ændrede kampen fuldstændig karakter. Det skete da ellers velspillende Glerup trak i nødbremsen i forsøget på at stoppe Linderoth. Det kostede et direkte rødt kort til anføreren, men her sluttede Viborgs kvaler ikke. På det efterfølgende frispark lykkedes det således københavnerne at bringe sig foran, da Møller med vanlig målnæse stod klar på den retur Jesper Christiansen gav på Hoseth's brag af et frisparksforsøg.

Med målet og udvisning lagde løverne sig for alvor i førerselen og mærkes kunne det tydeligt på midtbanen, at Glerup manglede. Herved overtog Nørregaard og Linderoth styringen, men den forøgede plads blev desværre kun Linderoth forundt i små ti minutter, da den svenske landsholdsspiller måtte lade sig skifte ud med en skade, hvilket gav plads til Saarinen.

Det gav et lidt ophold i den københavnske maskine, men kun kortvarigt eftersom Saarinen rystede en lidt ukoncentreret start af sig med en god afslutning med omkring tyve minutter tilbage.

For Viborgs vedkommende blev et par indskiftninger foretaget i bestræbelserne på udligningen og med hovedstødsstærke Gravgaard smidt op i front, blev de lange bolde hjemmeholdets foretrukne våben. En af disse resulterede i et hjørnespark med et kvarter tilbage, og her brændte det for alvor på hos københavnerne, i det Thomas Andie fik lov at stige til vejrs, med et bragende hovedstød på stolpen til følge.

Det var det tætteste hjemmeholdet kom udligningen, for kampen ud spillede dagens gæster med stor disciplin og med samtidige direkte offensive aktioner var begivenhederne under kontrol. På denne konto burde det også være blevet til en scoring mere af Møller, men efter at have revet sig godt fri i feltet sendte 32 sin afslutning tæt inde ved mål på stolpen.

Det duftede således at et mål mere til løverne mod de mere og mere modløse viborgensere og snydes for dette blev de mange tilrejsende københavnske tilskuere nu heller ikke. Æren af målet, på et rigtig kontra-løb, tilfaldt indskiftede Álvaro, da brasilianeren med et effektfuldt og tempofyldt træk satte to tunge Viborgforsvarer af, hvorefter bolden køligt blev smidt ind bag en sagesløs Jesper Christiansen.

Målet tre minutter før tid lukkede og slukkede opgøret, der dermed bringer løvernes total op på 21 point i forårets syv afviklede SAS Liga-kampe. Et yderst imponerende maksimum af Backes tropper, der med sejren har fire point op til rækkens førende hold. Næste opgave for løverne bliver på søndag, når Silkeborg gæster PARKEN.