Pieros Sotiriou

Kampreferat: Vanvittig afslutning!

Vi halede ind på topholdene
"Det er kun sejre, der tæller!" Derfor skal vi først og fremmest glæde os over den fjerde sejr i træk, og at vi har matchvinder-typerne - men uha for en 2. halvleg! Den var præstationsmæssigt et skridt tilbage efter de tre vellykkede kampe mod OB, Hobro og AGF.

Men vi halede ind på topholdene og først og fremmest på FC Nordsjælland, der nu "kun" er 9 point efter - og med to indbyrdes kampe i slutspillet, er 3. pladsen stadig inden for rækkevidde. Men det var tæt på, vi kun fik det ene point - og som 2. halvleg udviklede sig var et nederlag heller ikke utænkeligt,  Men lad os tage det fra en ende af!

For første gang siden april 2005 var vores to foretrukne keepere skadet på samme tid, og derfor fik nyindkøbte László Köteles chancen fra start. Nye siden sidste kamp var også Gregus for Kvist og Pieros for Skov.

László Köteles


Selvmål åbnede ballet
Efter en stilfærdig indledning på kampen kom vi efterhånden bedre og bedre i gang, og især kom der meget offensivt via højrekanten, hvor Ankersen og Falk var aktive og kreative. Fischer kom til et par afslutninger, som blev blokeret, og efter et lille kvarter endte bolden i netmaskerne, da Pascal Gregor kastede sig og uheldigt headede et Zeca-indlæg fra højre i eget net.

Pascal Gregor er uheldig og header bolden i eget net


Det gav mere ro og selvtillid, og vi styrede fortsat spillet udmærket, selv om vi havde svært ved at komme helt frem til chancerne mod Helsingørs lave 4-2-3-1-formation. I stedet kom de på 1-1 ud af nærmest ingenting, da Adnan Mohammed sendte en mellemting mellem et fladt indlæg og et forkølet skud ind i det llile målfelt - og Köteles, som indtil da ikke havde haft meget at lave, tabte simpelthen bolden for fødderne af Nicolaj Mortensen.

På vinderkurs inden pausen
Men vi lod os ikke slå ud af og fik hurtigt fat i kampen igen. Ti minutter før pausen brændte Pieros en stor dobbeltchance, da FCH-keeperen Mikkel Bruhn reddede i to omgange. Men Pieros gemte krudtet til en væsentligt sværere afslutning to minutter senere! Da flugtede han på smukkeste vis - og halvt liggende - et Ankersen-indlæg ind ved nærmeste stolpe!

Pieros fejrer sin scoring til 2-1


Inden pausen gjorde Viktor Fischer det til 3-1, og igen kom opspillet og indlægget fra højre side, denne gang signeret Santander. Midt i feltet trak Viktor sig fri og afsluttede med venstre, og via en Helsingør-fod endte den i nettet.

Det lignede en afgørelse, men...
Alt i alt en fortrinlig 1. halvleg på en svær bane, som blev tungere og tungere jo mere regn, der faldt over Østerbro denne kolde mandagsaften, hvor ca. 8.000 var mødt frem. Mange troede nok, at kampen nu var afgjort - og det troede mange af spillerne måske også, men nej… så let skulle det ikke gå.

Det første kvarters tid skete der ikke alverden, men man noterede sig, at vi overlod meget af spillet til helsingoranerne i stedet for selv at "hvile med bolden" på deres banehalvdel. En strategi, Ståle tidligere har fremhævet som en vigtig egenskab, når man fører med et par mål ved pausen. Og denne gang gik det galt… 

Köteles havde vist usikkerhed i afspillet, når han fik tilbagelægninger i fødderne, men efter en lille time viste han høj klasse, da han med en flyvende TV-redning viftede et giftigt hovedstød fra Nicolas Mortensen til hjørne. Men kun for at blive solgt af sit forsvar i det næste angreb, da Mohammed alt for uhindret fik plads til at trække ind fra højre og hamre bolden over i det lange hjørne.

To Helsingør-mål på kort tid åbnede kampen helt op
3-2 - og pludselig vaklede det københavnske korthus, mens Lønstrups tapre tropper lugtede løveblod. Og kun syv minutter efter blev de belønnet for at spille deres chance, da en fremlægning i feltet fra Mohammed lidt tilfældigt endte hos Nicolas Mortensen, der sparkede bolden fladt ind i det lange hjørne.

Michael Lüftner


Hvis ikke kampen var pivåben før, så var den det i hvert fald nu! Den udviklede sig til en hektisk og rodet affære, hvor vi virkede alt for febrilske i forsøget på at undgå den helt store fiasko - og Helsingør spillede stadig optimistisk deres chance.

En dobbeltudskiftning sendte Pierre ind på venstrekanten, så Fischer kunne lægge sig bag angriberne, mens Gregus gik ud - ligesom Falk blev "direkte" erstattet af Skov på højrekanten. Det gav lidt mere energi fra især venstrekanten, og seks minutter før tid fik Fischer muligheden i feltet, men måtte igen se Mikkel Bruhn hive en god redning frem.

Santander var igen på pletten til sidst
Jonas Wind kom også ind i stedet for Lüftner til en sidste offensiv satsning - og minsandten om ikke det lykkedes! To minutter inde i overtiden prikkede Jonas en bold mod baglinjen, hvor Fischer havde to mand over for sig - men han snød dem og sendte en flad pasning på tværs, og tæt under mål skulle Santander bare sætte foden på for at ekspedere den over stregen!

Santander, Wind og Fischer jubler efter Santanders 4-3-mål


Dramatisk forløsning - men… en fodboldkamp varer 90 minutter PLUS det løse, men man troede næsten ikke sine egne øjne, da Helsingør 10 meter uden for eget felt slog en lang bold frem, som hverken vores midtbane eller forsvar fik fat i, så den store Douglas pludselig var HELT fri med Köteles - men den ungarske debutant var gået godt ud i skytten og blokerede skuddet, hvorefter Simon Henriksen sendte returbolden forbi mål!

Denne aften var marginalerne med os - men det burde aldrig være kommet så vidt!