Kamil Grabara

Kampreferat: Uskarphed i begge ender kostede dyrt

Neestrup skiftede tre fra onsdagens Bayern-kamp: Christian Sørensen, Andreas Cornelius og Elias Achouri startede i stedet for Nicolai Boilesen, Viktor Claesson og karantæneramte Diogo Goncalves: Grabara – Jelert, Vavro, Diks, Sørensen – Lerager, Falk, Elyounoussi – Roony, Cornelius, Achouri. AGF skiftede en enkelt fra deres seneste kampe, idet Eric Kahl startede i stedet for Jacob Andersen.

Før kampen fik Rasmus Falk blomster for at have spillet kamp nr. 300 i onsdags, og i dag spillede Andreas Cornelius sin kamp nr. 200.

Karina Danielsson, Rasmus Falk og Peter Christiansen

8. minut: AGF-mål på hjørne
Der var kun spillet 35 sekunder, da Nicolai Poulsen fik kampens første gule kort for at benet oppe i hovedhøjde og ramme Andreas Cornelius på halsen i en duel midt på banen. Ellers var det en ganske rolig start på kampen, hvor vi var meget på bolden, men første gang AGF var i angreb, fik de hjørne og bragte sig foran 1-0.

I første omgang reddede Grabara hovedstødet fra Frederik Tingager, men to-tre AGF’ere stod nærmest i kø for at få fat på returbolden, og Nicolai Poulsen prikkede den i mål.

Det næste kvarter skete der ikke meget andet end, at vi havde bolden næsten hele tiden og kørte den meget rundt, men kom ikke fri til at skabe noget mod AGF’s lave 5-3-2-formation. De var dårligt nok selv over midten, og vi spillede for langsomt og uopfindsomt til at give dem problemer i eget felt.

Rasmus Falk

Vavro-skade
I 23. minut forsøgte Denis Vavro et langskud, efter vi havde fanget AGF lidt ude af positioner, men uheldigvis kom han til skade i situationen, da han ramte en Magnus Knudsen, som kom på tværs for at blokere. Vavro måtte bæres fra banen og erstattet af Boilesen, og heldigvis var de første meldinger, at der ikke er noget brud.

Kampbilledet var stadig det samme med os på bolden næsten konstant, mens AGF intet havde skabt siden målet, og efterhånden begyndte der at komme mere tempo i vores spil, men stadig uden at vi kom til chancer.

Denis Vavro

34. minut: AGF-mål på hjørne
Men bedst som det så bedre ud, så gentog AGF bedriften fra 8. minut, da de fremtvang et hjørne efter et boldtab af Christian Sørensen. Igen kom Tingager højest på Gift Links’ dødbold, og denne gang dirigerede han bolden over i det lange hjørne til 2-0.

Tæt på reducering - og udligning - før pausen
Men nede 0-2 var det som om, at vi fandt et ekstra energiniveau – bedre sent end aldrig – og efter godt forarbejde af Lerager og Roony, så skød Elias Achouri over mål fra få meters afstand på en af de chancer, der bare skal udnyttes.

I 45. minut var vi tæt på reducering, da Elyounoussi kom på skudhold i feltet, men han prikkede bolden tæt forbi den fjerneste stolpe, hvor Jesper Hansen også var ude efter den.

i tillægstiden fik Achouri endnu en stor chance, men Achouri flugtede Roonys fine tværbold på ydersiden af stolpen.

Elias Achouri

Man gik derfor til pause med blandede følelser, for dels burde vi aldrig være kommet bagud på den måde, og dels burde vi jo som minimum have reduceret inden pausen.

Fra 2. halvlegs start kom Orri Óskarsson ind for Roony og var med det samme involveret i den første af mange gode muligheder, som vi skabte efter pausen, men Elyounoussi fik ikke afsluttet på Orris aflevering i feltet.

Det udviklede sig snart til en belejring af AGF-feltet, hvor det ene udmærkede angreb efter det andet bølgede ned mod de blåblusede, men stadig manglede skarpheden i de afgørende øjeblikke.

Mohamed Elyounoussi

58. minut: Achouri-reducering
I det 58. minut lykkedes det dog i to omgange at reducere ved Elias Achouri, som selv startede det med en pasning til Cornelius, der fandt Orri i feltet. Jesper Hansen reddede islændingens afslutning, og Achouri fulgte op og sendte bolden i kassen.

Bare fire minutter løb Patrick Mortensen dog helt fri af forsvaret på en AGF-dødbold, men pandede bolden på overliggeren, hvorefter Boilesen nåede ned og blokere Tobias Bechs afslutning på returbolden.

Her kunne AGF have lukket kampen, men i stedet indledte vi en ny massiv offensiv og skabte chancer på samlebånd – men desværre endte samlebåndet bare ikke i netmaskerne.

Masser af misbrugte muligheder
I 62. minut reddede Jesper Hansen et hårdt, fladt skud fra Christian Sørensen og halvklarede også et Cornelius-hovedstød på det efterfølgende hjørne, inden Cornelius minuttet efter flugtede over mål i svær position, da Lerager headede bolden på tværs til ham.

Andreas Cornelius

I 68. minut reddede Hansen igen fornemt, da Elyounoussi afsluttede fra nært hold, hvorefter Orri hamrede returbolden lige over mål fra få meters afstand.

Kort efter var Elyounoussi tæt på at nå en Cornelius-tværpasning med frit mål foran sig, men kom en anelse for sent, og efter endnu et langt pres skød Peter Ankersen tæt forbi den ene stolpe fra kanten af feltet.

Peter Ankersen

Ankersen havde afløst Sørensen, og i 79. minut kom Claesson også ind for Elyounoussi, men i en fase af kampen, hvor vores pres begyndte at blive en anelse hektisk og forceret.

I hvert fald kom vi ikke til så meget før i 89. minut, hvor Lerager omsider fik bolden forbi Jesper Hansen, men han stod desværre offside, da han modtog bolden fra Cornelius, så det blev annulleret efter VAR-tjek.

Lukas Lerager

Ingen førsteplads i vinterpausen
Der blev lagt seks minutter til, som blev til syv, men selv om vi kastede alle mand inklusive Grabara frem til allersidst på et hjørne, så kom vi ikke til flere chancer for udligning.

Fra slutningen af 1. halvleg og i den første halve time af 2. halvleg skabte vi dog rigeligt til både et og tre point, men ligesom i Viborg for en uge siden, så manglede skarpheden til at omsætte det massive spil- og chanceovertag til scoringer – og i sidste ende blev vi straffet for AGF’s to mål på hjørne før pausen.

Et point i tre kampe er en ærgerlig måde at slutte Superliga-efteråret på, hvor vi nu må se Brøndby eller Midtjylland overvintre på førstepladsen. Men vi har stadig tre meget vigtige kampe tilbage i år: de to pokalkvartfinaler mod Silkeborg og ”gruppefinalen” i Champions League mod Galatasaray!