Diogo Gonçalves og Orri Óskarsson

Kampreferat: Tredje udesejr på en uge

Neestrup skiftede to fra Breidablik-kampen, og det gav to nye i venstre side: Christian Sørensen fik sæsondebut, og Elias Achouri fik sin første startplads efter debuten på Island. Diks rykkede fra venstre back ind i centerforsvaret, og Diogo Goncalves fra kanten ind som offensiv midt, så holdet var: Grabara – Jelert, Vavro, Diks, Sørensen – Diogo, Clem, Falk – Roony, Larsson, Achouri.

Vejle ændrede en enkelt fra 0-1-sæsonpremieren i Aarhus, idet Hamza Barry startede for karantæneramte Tobias Lauritsen.

Chancerig københavnsk indledning
Der var tæt proppet på Vejle Stadion, hvor 9.753 er det hidtil højeste, vi har spillet for derovre. Og vejret artede sig fint ved kickoff, for efter regn og torden over Østjylland, blev hele kampen spillet i tørvejr.

Og for det meste også med en sol, som Grabara havde i øjnene i 1. halvleg, hvor han vogtede målet i den ende ned mod det gamle Vejle Stadion, hvor vores udeafsnit er flyttet hen.

Vi kom stærkt ud til kampen og var allerede i det fjerde minut tæt på at komme foran. Efter 1-2-spil med Jordan sendte Achouri fra baglinjen bolden skråt tilbage i modsatte side til en helt fri Elias Jelert, men på selve målstregen afværgede Oliver Provstgaard hans afslutning.

Elias Jelert

Efter ti minutter var det igen meget tæt på, da Roony med en fremragende stikning spillede Diogo fri, da portugiseren viste hvor han gerne ville have bolden, men hans listige afslutning tog roden af den fjerneste stolpe og gik i spil igen.

Midt i vores sprudlende offensiv slog Vejle dog kontra i 13. minut, men Grabara kom godt ud i German Onughka, da han afsluttede fra spids vinkel.

Lækkerier af Achouri
Men vi fortsatte ufortrødent, og da Vavro slog en af sine lange diagonalbolde ud til Achuori, lignede det umiddelbart, at den var lidt for høj. Men tuneseren diskede op med en førstegangsberøring, som vi sjældent har set før – hvis nogensinde? Med skulderen stødte han simpelthen den vanskelige bold forbi Gilli Rólantsson med skulderen og strøg forbi den forbløffede færing.

Lidt efter var Achouri involveret i endnu et flot angreb, der endte med en clearing ud til Clem, som et par meter uden for feltet sparkede bolden max. en halv meter forbi mål.

Elias Achouri

Larssons lob bestod VAR-tjek
Det var således fuldt fortjent, at vi tog teten i 19. minut, da Achouri spillede Jordan fri i feltet med en præcis stikning, og svenskeren lobbede den køligt over den fremstormende Nathan Trott.

Mens jublen brød ud, flagede linjedommeren dog for offside, men et VAR-tjek viste, at Jordan lige præcis var onside, da afleveringen faldt, og så kunne vi juble videre.

Jordan Larsson

Vi kunne mageligt have været ført med 2-3 mål nu, men Vejle svarede godt igen med det våben, som vi på forhånd også havde forventet ville give os størst problemer: på en dødbold fra Hamza Barry i venstre side headede Onughka tæt forbi Grabaras ene målstolpe.

Aggressivt Vejle-pres gav bonus på dødbold
Herefter fulgte en periode med et højt og aggressivt Vejle-pres, som vi ikke kunne spille os ud af, og det endte med et Vejle-hjørne fra venstre. Det tog Barry sig også af, og fra kanten af målfeltet kom Raúl Albentosa først på bolden foran Clem og pandede den ind til 1-1.

Kort før den halve time havde Onughka også et nærgående hovedstød efter en kontra, som Musa Juwara førte op i højre side, men Grabara viftede hans forsøg til hjørne. Tre minutter senere kom Kristian Kirkegård på skudhold i udkanten af vores felt, men Vavro kom på tværs og blokerede.

Kamil Grabara

Smukt opspil til Roonys 2-1-mål
Vejle havde nu domineret i en periode på 6-7 minutter, men det satte vi effektivt en stopper for, da vi igen fik fart i fødderne og satte et godt angreb op.

Først byggede vi stille og roligt op nede fra Diks, Vavro og Clem, inden Jelert forsøgte at skabe noget i højre med Roony, men der var ikke rigtig plads, så Jelert spillede tilbage til Clem, Vavro og Diks, og så forsøgte vi i stedet i venstre side ude hos Sørensen. Falk bød sig til, fik bolden og snurrede rundt om sig selv, mens Sørensen strøg ned i feltet, fik en præcis pasning fra Falk og slog bolden fladt på tværs, hvor Roony tog den helt rigtige position – i modsætning til Vejle-forsvarerne, som helt glemte at dække ham op – og så førte vi 2-1.

Roony Bardghji

Et meget, meget flot opspil, om bekræftede vurderingen af, at Vejle var stærke i luftrummet, men havde sværere ved at følge med i defensiven, når det gik hurtigt langs jorden.

I slutningen af de fire minutters tillægstid fik vi et frispark lidt uden for feltet i venstre side, da Albentosa nedlagde Falk, men Vavro bankede bolden et stykke over mål, da Diogo trillede dødbolden til ham.

Vejle-chance 15 sekunder efter pausen
Efter pausen kom Valdemar Lund ind for Sørensen, der fik gult kort efter en halv times tid og også havde et hårdt sammenstød med Juwara kort før pausen, som dog ikke udløste frispark til gambianeren, men som nok havde indflydelse på, at Neestrup valgte at tage Sørensen ud, sende Diks ud på backen og sætte Lund ind centralt.

Mens Vejle ikke havde haft chancer de sidste 15 minutter før pausen, så gik der kun 15 sekunder af 2. halvleg, før Kirkegård løb fra Vavro på en dyb stikning, men Grabara gik stærkt ud og reddede fra en halvspids vinkel.

Stor Falk-chance til 3-1
To minutter senere skabte vi dog en endnu større chance i den anden ende, som endte med, at Falk skovlede bolden over tomt mål fra få meters afstand.

Den kommer han nok til at høre lidt for, men man må ikke glemme det fremragende opspil. Achouri strøg afsted i fuld fart i venstre side, men stoppede op og slog et vidunderligt skift over til Roony i modsatte side. Jelert overlappede, fik bolden og slog den pasning, som burde have været målgivende…

Rasmus Falk

2-2 på selvmål efter kontra
I stedet udlignede Vejle fire minutter senere. Vi mistede bolden højt på deres halvdel, og Provstgaard sendte Juwara afsted i venstre side, hvor han alt for uhindret fik lov til at løbe helt ned og slå et fladt indlæg. Det ville Vavro blokere ved forreste stolpe, men i stedet snittede han bolden i eget mål forbi en chanceløs Grabara.

Vi reagerede dog godt på udligningen ved straks at sætte os på spillet igen og fortsætte med at lægge tryk på hjemmeholdet. Orri Óskarsson afløste Roony, mens Jordan trak ud i højre side, og islændingen gav en ny dimension i vores offensiv. Han var som opspilsstation også involveret, da Falk spillede Diogo godt fri til skud i 67. minut, men Trott parerede.

Håndsrækning fra hjemmeholdet
Minuttet efter viste Diks, at han også kunne spille 1-2 med Falk i offensiven, og hollænderen slog fra baglinjen et indlæg, som Orri kom først på i duel med Provstgaard, men bolden studsede op og ramte vejlenseren på hånden. Det var tilfældighedernes spil og ikke en bevidst handling, men som reglerne er, pegede Morten Krogh omgående på 11-meter pletten.

Diogo Goncalves var igen sikkerheden selv, da Trott kastede sig til venstre, og Diogo skød fladt i den modsatte side, og så var vi foran for tredje gang i kampen.

Diogo Gonçalves

Vejle-pres mod slutningen
Lerager afløste nu Achouri, så Diogo gik ud på kanten, og Lerager indtog sin vante 8’er-position, mens Vejle også satte friske folk ind igen i forsøget på en tredje udligning.

Det var dog tættere på 4-2 i det 80. minut, da Jordan og Orri spillede 1-2, og svenskeren var alene med Trott, men denne gang chippede bolden tæt forbi, mens flaget dog gik for en offside, som det kunne have været interessant at få VAR-tjekket, for den var vist hårfin.

I stedet fik vi minuttet efter et længere spilstop, da Vavro vrikkede om på foden, da han blokerede et langskud, men efter nogle minutters behandling kunne han heldigvis fortsætte.

Men her i de sidste 10 minutter plus det løse mistede vi lidt af den kontrol, som vi – trods Vejles chancer – havde haft over store dele af kampen. De satsede selvfølgelig også mere og mere offensivt, mens vi satte Isak Johannesson ind for Jordan i slutminutterne og kæmpede for at holde dem væk.

Vejle-pres uden de helt store chancer
Hele syv minutter blev der lagt til, og Vejle forsøgte ihærdigt og kom til en del indlæg, men Grabara tog hvad der kom, og deciderede chancer blev det ikke til, som vi ellers så for en uge siden i Lyngby.

Dermed fik vi den anden udesejr i træk i Superliga-starten, og det er som bekendt det vigtigste – men en dag går det galt, hvis vi ikke formår at lukke kampene noget tidligere, når vi har spil og chancer til det.

Men lad det ikke ødelægge glæden over en glimrende sæsonstart - og i dag med masser af flot og underholdende offensiv fodbold.