Europæisk aften i København

Kampreferat: Stor præstation mod stærke tyrkere - men vi er kun halvvejs mod målet

Stemningen var fuldstændig fantastisk i Parken, hvor næsten 28.000 tilskuere skabte en vanvittig flot kulisse om en kamp, hvor løverne spillede op til et meget højt, internationalt niveau og slog de tyrkiske mestre 2-1.

Efter en flot trøjetifo på Sektion 12 var det lige før, man kneb en tåre, da Zeca igen gik forrest ind på banen med anførerbindet om armen, 317 dage efter at han tog det af, da han blev båret ud med en korsbåndsskade.

Daramy og Boilesen ikke blevet klar efter deres skader, men det var Khocholava og Ankersen samt Mathew Ryan, der fik chancen i målet og dermed blev vores første debutant i start-11’eren til en CL-playoff.

Trøjetifo på Sektion 12

Energimål efter otte minutter
Trabzonspor viste fra starten, at de var hurtige og boldsikre, men vi gik friskt til sagen, og allerede i kampens første minut var Falk både i aktion centralt på deres halvdel, helt ude på vores højre kant – og i en luftduel i feltet! Og et par minutter efter nede og heade et indlæg væk på kanten af eget felt…

Jo, Falken var virkelig flyvende i sin nye rolle som 8’er, men hele holdet var tændte og på tæerne fra første fløjt. Og de små blev nogle gange de store, som da vi rundede de otte minutter, og Haraldsson ubekymret gik op i en hård hovedstødsduel med den store Vitor Hugo midt på deres halvdel.

Han tabte den, men Lerager slog en lang bold frem, hvor Pep Biel tog kampen op med den anden store stopper, Denswil, men heller ikke fik fat i bolden.

Men Denswil kom ud af position, og det udnyttede vi kynisk. Claesson spillede Falk i venstre side, og han lagde fladt tilbage til Claesson i feltet, som fangede keeper Çakır på det forkerte ben – 1-0!

Viktor Claesson

En fremragende scoring og et resultat af højt og modigt pres, evnen til at kombinere hurtigt og præcist samt den effektivitet i afslutningen, som er så vigtig i disse kampe, hvor man sjældent vader i store tilbud.

Kort efter var Ryan i aktion for første gang og plukkede en tyrkisk dødbold, og fansene kvitterede med tordnende jubel og applaus.

Mathew Ryan

Efter et lille kvarters tid var der pludselig stor opstandelse på Sektion 12 nedre, da en fan fik brug for akut lægehjælp. Også herfra skal lyde en stor tak til vores SLO’er, capo og mange andre medfans, der hurtigt tog ansvar og gjorde opmærksom på situationen, så hjælpen kunne komme hurtigt fra såvel vores klublæge og behandlere som samaritterne på stadion. Han er nu indlagt på Rigshospitalet, og vi sender ham vores tanker.

Da spillet blev genoptaget efter en kort pause, hvor dommeren orienterede sig om situationen, var spilmønstret det samme som i indledningen. Trabzonspor var meget på bolden, men havde svært ved at spille sig frem til noget på den sidste tredjedel af banen.

Vi stod ofte meget tæt og kompakt i kæderne, præcis som gameplanen var lagt, men vekslede også fint mellem at gå i højt pres og stresse deres defensive organisation. Det var derfor en ganske lige forestilling, bortset fra at vi altså havde et rygstød i form af Claessons tidlige mål.

David Khocholava

Ti minutter med mange chancer
Først efter en halv time var det lidt småfarligt nede foran vores mål, da Denswil kom højest på en dødbold og headede bolden ind foran mål, men Vavro lossede væk – eller rettere op, og da bolden lidt efter dumpede ned igen, gik Ryan stærkt ud i feltet og boksede væk i duel med en tyrker.

Siden fulgte ti intense minutter med masser af chancer – og især til os. Først slog Victor Kristiansen et fantastisk halv-højt indlæg forbi forsvarerne og keeperen, og ved bageste stolpe havde Haraldsson helt tomt mål, men sendte desværre bolden i sidenettet.

Hákon Arnar Haraldsson

Lidt efter skabte den storspillende Falk en god skudchance ved at trække sig fri af Siopis uden for feltet, men hans afslutning med venstre sad lige på keeperen.

To minutter senere tacklede Diks bolden til sig og startede en kontra, som endte med, at Claesson var lige ved at spille Pep Biel helt fri i feltet med en hælaflevering!

Carlos Zeca

Trabzonspor ville også være med, og Kouassi kom til skud i udkanten af vores felt, men Khocholava blokerede effektivt. Det gjorde en Trabzon-forsvarer desværre også minuttet efter, da Haraldsson kom på skudhold i den anden ende.

Chancebonanza’en var ikke slut endnu, for Corner stjal bolden fra Zeca uden for vores felt og spillere Trezeguet fri i venstre side, men vores anfører var hurtigt tilbage og gøre skaden god ved at blokere skuddet.

Slut på en hektisk, intens og meget flot gennemført 1. halvleg for vores vedkommende, og selv om de havde haft bolden i ca. 60 % af tiden, havde Ryan endnu ikke behøvet at lave en eneste regulær redning.

Lerager til 2-0
Måske skulle vi bare have scoret et enkelt mål mere, men det kom i stedet kort efter pausen på et Pep Biel-hjørne. Vavro snittede indlægget videre, og ved fjerneste stolpe dirigerede Lerager bolden hen over hovedet på Jens Stryger og op i nettaget.

Lukas Lerager

Heyy, åååh, F.C. København er hvid og blååå”
Parken rystede nærmest i fundamentet under den øredøvende jubel, og det var jo ikke engang ufortjent, at vi nu førte med to!

Men fra da af føltes det til gengæld også som om, at vi ikke havde bolden mere. Det passer selvfølgelig ikke, men Trabzonspor var rigtig meget på bolden, og den i pausen indskiftede Djaniny bragte ny energi i offensiven.

Han testede blandt andet Ryan med et fladt langskud og slog kort efter et godt indlæg, som deres dygtige 10’er, Ömür, headede lige over mål i fri position. En af de få gange, vores to forsvarsfyrtårne, Vavro og Khocholava, ikke clearede luftrummet.

FCK-fans i Parken

Hårdt arbejde og mange meter
Trods deres dominans havde de dog stadig svært ved at komme til chancer, men vi måtte virkelig arbejde hårdt og løbe mange meter i den kvælende aftenvarme for at holde dem stand. Men vi gjorde det klogt, og midt i halvlegen viste vi, at vi stadig havde våbnene til at gøre ondt på dem.

Vi gik i højt pres og pressede igen deres bagkæde, og det endte med, at Haraldsson erobrede bolden i højre side, men desværre blev hans indlæg mod Pep Biel afværget af Bartra – deres nyindkøb, som kort før var kommet på banen. Vi fastholdt angrebet, og efter en lækker hælaflevering fra Haraldsson fik Falk en skudchance, men sendte bolden et stykke over mål.

Rasmus Falk

Det havde jo set i bakspejlet været dejligt med et tredje mål, for snart kom vi under pres igen, og det blev efterhånden større og større, men stadig uden at de for alvor blev farlige. Jo, de fik et frispark nogle meter uden for feltet, da Lerager lidt klodset nedlagde Corner, men Basaketas skruede den over mål.

13 minutter før tid begyndte det at brænde på, og igen med Djaniny i hovedrollen, da han headede et hjørne mod mål, men Ryan dykkede hurtigt ned og reddede fornemt ved stolpen.

Tyrkisk reducering på afrettet skud
To minutter senere var marginalerne mod os. Et ellers ufarligt langskud Bakasetas ramte Khocholava på knæet, så bolden fuldstændig snød Ryan og sejlede i nettet.

Mathew Ryan

Om det var fortjent eller ej skal være usagt, men ærgerligt var det, fordi det alligevel gør en stor forskel, om vi skal ned og dog forsvare en ét- eller to-måls-føring.

Vi holdt stand
Jóhannesson og Ankersen afløste Pep Biel og Diks og bidrog til, at vi holdt stand resten af kampen. Men hektisk var det, og til tider dramatisk, som da Bakasetas lavede et voldsomt frispark på Falk, og gemytterne kom i kog mellem Vavro og et par tyrkere.

Bakasetas fik en advarsel og havde travlt med at undskylde og hjælpe Falk på benene. Fair nok, men minuttet efter havde grækeren hånden helt oppe i hovedet på Falk i en duel og jog tilmed tommelfingeren ind i øjet på ham, så han måtte udgå til fordel for Stamenic.

Marko Stamenic og Victor Kristiansen

Stryger afrettede vores efterfølgende dødbold, men vi var ikke lige så heldige som Bakasetas, for han styrede den tæt forbi eget mål.

Til gengæld var vi stadig dygtige og koncentrerede, og vi holdt dem helt væk fra vores mål resten af tiden inklusive fire minutters ekstratid, indtil de fik et langt indkast i sidste sekund, som Stamenic clearede tæt under mål.

Slut på en lang aften - en stor, europæisk aften i København. Men vi har kun vundet "1. halvleg" - der venter stadig en vanskelig opgave i returkampen i Trabzon om otte dage!