Kampreferat: Solid indsats i sneen

Til den syvende kamp på 24 dage havde vi ændret på tre pladser siden OB-kampen i søndags: Ankersen (tilbage fra karantæne), Gregus og Falk startede i stedet for Roerslev, Kvist og Santander. Hobro havde Kirkevold og Mistrati tilbage fra karantæne, men måtte undvære skadede Quincy Antipas.

Vind og vejr
Der var talt meget om vejret op til aftenens kamp, og det var også med god grund! Lokale frivillige havde i løbet af dagen gjort et stort stykke arbejde for at få banen klar, så forholdene var bestemt vanskelige, men ikke umulige at spille på. Op til kampstart var det mest kulden, der drillede (temperaturen lå på omkring minus 7), men efterhånden begyndte det at sne mere og mere, og 2. halvleg måtte udsættes fem minutter, mens linjerne blev fejet rene.

Men uanset vejret, er en udekamp i Hobro ikke den nemmeste opgave for vores mandskab, der har haft notorisk svært ved at vinde på udebane denne sæson: 4 sejre, 2 uafgjorte og 10 nederlag i ind- og udland. Den seneste sejr var pokalkampen i Skive for lidt over 5 måneder siden, men den stime blev effektivt stoppet i dag!

Efter en udmærket start på kampen, fik Hobro dog mere og mere overtag hen mod midten af halvlegen, men uden at de blev farlige. Et langskud forbi mål fra Danny Olsen, som Robin var nede efter, var noget nær det eneste, men til gengæld havde vi selv svært ved at få offensiven i gang, og for mange bolde blev tabt i opspillet.

Fischer & Falk: Kynisk og effektivt
Men heldigvis havde vi i dag kynismen til at slå til, så snart modstanderen begik den mindste fejl. Zeca slog en flad fremlægning mod Falk, som ikke fik fat i bolden, men i stedet smuttede Fischer fra Hobos centerforsvar og smækkede bolden i kassen. Iskoldt, det siger sig selv på en aften som denne!

Viktor Fischer

Og bare tre minutter efter blev det 2-0, da Falk snoede sig fri af et par mand uden for feltet og tog chancen, og bolden strøg ind via den ene opstander.

Det gav ro og selvtillid til at holde bedre i bolden, og selv om hjemmeholdet fik et par hjørnespark, var der ikke tilløb til scoring.

Trist uheld for Robin
Ti minutter før pausen fik Babayan dog sendt et udmærket skud afsted, som Robin kastede sig og holdt - men desværre landede han lige på skulderen og slog sig så slemt, at han måtte bæres fra banen og tage på Skejby Sygehus for at blive røntgenfotograferet.

En skulderskadet Robin Olsen bæres fra banen

Også Hobros Mads Justesen kom desværre galt afsted, da han faldt og slog sin skulder af led, men selv om den faldt på plads igen med det samme, måtte han udgå med store smerter.

Men efter en del tillægstid på grund af skaderne kunne spillerne gå ind og varme sig lidt i pausen efter en disciplineret københavnsk arbejdsindsats, som tilmed havde kastet to scoringer af sig på to chancer.

2. halvleg præget af snevejret
2. halvleg blev mere og mere præget af kulden og den glatte og snedækkede bane, men vi holdt godt fast i spillet og kæmpede koncentreret om hver en meter. I lange perioder lykkedes det også at holde bolden oppe på deres halvdel, så vi kunne hvile "med" bolden i stedet for at skulle bruge en masse kræfter på at jage den og forsvare os.

Michael Lüftner

Helt holde dem væk kunne vi dog ikke, men det var nærmest kun på dødbolde, at der engang imellem var optræk til noget, men først med et kvarter igen kom de til noget nær deres eneste lille chance. Kirkevold stod fri ved fjerneste stolpe efter et hjørne, men han fik ikke ram på bolden.

Gode muligheder til at lukke og slukke
Det fik Falk til gengæld lidt efter, da han efter en fremragende kontra sendte bolden på stolpen, og nogle minutter efter var der igen Falk & fare på færde, da Fischer fandt ham i feltet, men en forsvarer nåede lige at prikke bolden til hjørne.

Men med en gennemført professionel indsats kørte vi sejren hjem foran blot 1.013 tilskuere - hvoraf halvanden hundrede stykker trofast og højlydt heppede på løverne nede bag det ene mål.