Kampreferat: Søn vs. FCK

F.C. KØBENHAVN VAR BAGUD MED TO OG FIK UAFGJORT

F.C. København var bagud 2-0 i Haderslev og så længe ud til at skulle gå fra banen med et nederlag. Men på to sene mål af henholdsvis Christian Bolaños og Sölvi Ottesen fik Løverne med det yderste af kløerne hevet ét point med hjem. Det tunge pres i slutfasen kunne have udmøntet sig i alle tre point, men det blev ved 2-2.

Kampen blev fløjtet i gang på et solbeskinnet Haderslev Fodboldstadion klokken 16.00. Gratis busser havde fragtet en del F.C. København-fans til Sønderjylland, og de kunne i det 4. minut se César Santin stå for kampens første afslutning. F.C. Københavns venstreback Bryan Oviedo tacklede bolden fri til César Santin, som fra en spids vinkel skød på mål uden dog for alvor at sætte SønderjyskEs målmand på prøve.

Der skulle gå knap et kvarter, før F.C. København igen testede den tidligere FCK-reservekeeper Nathan Coe. Men så fik han til gengæld også sit at se til med hele fem store chancer til udeholdet på bare 10 minutter.

I det 17. minut afleverede Claudemir bolden mod højre til Christian Bolaños. Et træk ind i banen og så sendte costaricaneren bolden mod bagerste stolpe, hvor Bryan Oviedo hårdt presset med lidt held kunne have bragt Løverne foran. Målet udeblev, og Oviedo appellerede i stedet for straffe.

Fire minutter senere var det César Santin, der skulle få muligheden. Dame N’Doye fik bolden i venstre side og efter et par driblinger fandt han angrebsmakker Santin, som med en god vending satte sin oppasser af. Midt foran mål og på kanten af feltet fik brasilianeren dog for meget luft under afslutningen, som gik et godt stykke over mål.

I det 23. minut tegnede Claudemir sig for et langskudsforsøg. Fint overblik af Christian Grindheim, som spillede bolden på tværs, hvor Claudemir kom løbende og sparkede et godt stykke udefra mod SønderjyskEs mål. Nathan Coe fik pareret skuddet i spil igen, men Dame N’Doye sparkede riposten over.

Chancerne blev ved med at opstå til F.C. København i denne periode. I det 25. minut afleverede Lars Jacobsen til Christian Bolaños, som med en fin stikning ind i feltet fandt César Santin, der fremtvang en god fodparade af Coe.To minutter efter var det så Dame N’Doyes tur til at vise prøver på sin farlighed.

Superligaens topscorer sled sig fri af sin oppasser i feltet og fik sendt en kvalificeret afslutning mod mål. Tæt på stregen kunne en fremglidende César Santin have scoret, men SønderjyskEs Jarl Andre Storbæk kom først og fik ekspederet bolden væk.

10 minutter med fem store muligheder for en FCK-scoring gav ikke Løverne udbytte i form af et mål, og så skete der dét, som ikke måtte ske. SønderjyskE udnyttede deres eneste mulighed i hele 1. halvleg, da vævre Quincy Antipas sendte en god aflevering i dybden til anfører Henrik Hansen. Han kunne have afsluttet selv, men valgte uselvisk at lægge bolden på tværs til islændingen Eyjolfur Hedinsson, der let kunne score sit syvende sæsonmål for SønderjyskE.

1-0 var stillingen ved halvlegen.

CV og trænerteamet valgte i pausen at foretage to udskiftninger. Kris Stadsgaard gav plads til Sölvi Ottesen i midterforsvaret, og Thomas Kristensen erstattede norske Christian Grindheim på den centrale midtbane.

Bagud 1-0 ved halvlegen var F.C. København tvunget til at skulle score i 2. halvleg. Men i stedet for en udligning gik der blot fire minutter før SønderjyskEs føring var fordoblet. Kort efter at N’Doye havde sendt en afslutning mod hjemmeholdets mål, lagde SønderjyskE-anfører Henrik Hansen en god aflevering til den fremstormende Lasse Vibe, som løb hurtigere end Ragnar Sigurdsson og udplacerede Johan Wiland i målet. På ingen måde den begyndelse på 2. halvleg, som F.C. København havde ønsket sig. 2-0.

Efter knap en times spil fik SønderjyskE endnu mulighed, da venstre back Daniel Christensen opsnappede en kontraaflevering til César Santin. Christensens forsøg mod F.C. Københavns mål fik Wiland til at give en retur.

Allerede i det 61. minut benyttede CV og trænerteamet sig af sin tredje udskiftning. Ud gik Bryan Oviedo og ind kom Martin Vingaard, der senere skulle vise sig yderst værdifuld.

F.C. Københavns højre midtbane Christian Bolaños forsøgte sig i det 68. minut mod SønderjyskEs mål, da han med et godt langskud med venstrebenet tvang den australske målmand ud i fuld længde. Det var på dette tidspunkt Løvernes bedste afslutning i 2. halvleg.

En endnu bedre afslutning stod selv samme Christian Bolaños for i det 76. minut. Martin Vingaard havde bolden i besiddelse i venstre side, og med en fremragende flad aflevering mod højre fandt han costaricaneren, der tog et par træk og med et ligeledes fladt spark reducerede for F.C. København uden chance for keeper Coe i målet. 2-1.

F.C. København tiltvang sig et solidt overtag i kampens slutfase, og selvom SønderjyskE lurede på en kontra, så var det Løverne, som fik udlignet i det 84. minut ved den indskiftede og tilbagevendte Sölvi Ottesen. Assisten stod Bolaños for, da han snød sin oppasser Daniel Christensen og sendt bolden højt mod bagerste stolpe, hvor Sölvi headede bolden ind i mål. Her var den akkurat over stregen, men der var ingen tvivl, for selvom Coe fik pareret bolden ud af sit mål, så ramte den også Ottesen i anden omgang, for derefter endegyldigt at ligge i netmaskerne. 2-2.

F.C. København havde flere farlige forsøg hen imod slutningen af kampen; blandt andet fik Martin Vingaard trykket godt af, da han efter et par træk ind i banen sendte bolden udenom SønderjyskEs fjerneste stolpe. Det tunge pres mod SønderjyskEs mål gav ikke yderligere pote, og derved endte kampen 2-2.