Kampreferat: Søn vs. FCK

F.C. KØBENHAVN I POKALFINALE EFTER DRAMA I HADERSLEV

Efter et pokaldrama af dimensioner lykkedes det F.C. København at spille sig i finalen af DBU Pokalen trods et 4-3-nederlag til Sønderjyske. Længe så det ud til, at sønderjyderne ville stå i PARKEN Kr. Himmelfartsdag, men et straffespark sat ind af César Santin seks minutter før tid gjorde udslaget.

Med en 1-0-sejr i det første opgør i PARKEN for en uge siden havde F.C. København et godt udgangspunkt før returopgøret på Haderslev Fodboldstadion. Og det skulle blive endnu bedre i begyndelsen af en meget begivenhedsrig 1. halvleg.

For efter 13 minutter udfordrede Bryan Oviedo sin direkte modstander i venstre side og fik lagt et godt indlæg indover. SønderjyskEs Anders Østli fik kun akkurat snittet bolden videre og på bagerste stolpe kom Dame N’Doye højest og fik headet føringsmålet ind.

På dette tidspunkt skulle SønderjyskE bruge tre mål for at spille sig i pokalfinalen.Det første kom allerede tre minutter efter N’Doyes føringsmål. SønderjyskEs Quincy Antipas fik stukket en bold i dybden, som han ekspederede fladt videre til den fremstormende islænding Eyjólfur Hédinsson, der kunne sætte indersiden til og bringe balance i regnskabet.

Knap var bolden givet op, før F.C. København kunne have bragt sig foran på ny. Mustafa Abdellaoue erobrede bolden højt oppe på SønderjyskEs halvdel og lagde den af til venstre, hvor Pape Pate Diouf afsluttede fra kanten af feltet og skød en halv meter over målet.

I det hele taget var det nogle særdeles hektiske minutter. Bryan Oviedo og Henrik Hansen modtog begge gult efter en kontrovers på midten af banen, og i hver sin ende havde både SønderjyskE og F.C. København et par gode muligheder, der kunne have ført til scoring.I det 26. minut fik F.C. København tre afslutninger i rap. Claudemir kastede et af sine karakteristiske lange indkast ind i feltet, hvor Mustafa Abdellaoue, Dame N’Doye og Martin Vingaard alle havde afslutninger på mål indenfor få sekunder.

Det var dog ikke Løvernes tur til at få bolden i nettet, men derimod SønderjyskE der kunne bringe sig foran 2-1 på mål af Bjørn Paulsen. Islændingen Eyjólfur Hédinsson fik bolden på kanten af offside i venstre side og lagde den skråt bagud til Henrik Hansen, hvis kiksede afslutning blev rettet af Paulsen og gik i mål bag Kim Christensen.

Det skulle gå hen og blive endnu værre kort før pausen. SønderjyskE spillede en lang aflevering fra egen halvdel op på kanten af F.C. Københavns felt, og den lille vævre angriber Quincy Antipas kom imellem Kris Stadsgaard og Kim Christensen og kunne let sparke bolden i det tomme mål. 3-1 til Sønderjyske som med det resultat ville gå videre.

Inden pausen kunne Dame N’Doye have blevet dobbelt målscorer, da han efter et godt indlæg fra Bryan Oviedo headede bolden tæt forbi mål.

Kort ind i 2. halvleg kom et varsel fra SønderjyskE om, at de mente det alvorligt. Zanka begik frispark i siden, og på det efterfølgende frispark fik Anders Østli hovedet på bolden og ramte stolpen, inden Christian Gamboa fik den ekspederet til hjørne.

Gamboa havde også en afgørende og god fod på bolden i den anden ende. I det 53. minut fandt han Dame N’Doye med en fin aflevering, og senegaleseren reducerede efter bandespil med Abdellaoue og et velplaceret spark udenom Nathan Coe til 3-2.

To mål af N’Doye var dog ikke nok til at afgøre semifinalen, for nok var F.C. København med dette resultat videre til pokalfinalen, men i Quincy Antipas havde SønderjyskE en konstant trussel oppe foran. Tre minutter efter reduceringen udbyggede han SønderjyskEs føring til 4-2, da han kom foran Gamboa på endnu en lang aflevering og via stolpen og af to omgange scorede bag Kim Christensen.

F.C. København skulle nu score endnu engang for at undgå, at SønderjyskE ligesom i 2009 skulle blive endestationen i pokalturneringen. CV og trænerteamet valgte at erstatte Martin Vingaard med Christian Bolaños (62. minut) og kort efter Pape Pate Diouf med Pierre Bengtsson (68). Sidstnævnte skubbede Oviedo frem på venstre midtbane.

Dame N’Doye havde et kvalificeret forsøg, der med lidt held kunne have givet F.C. København det livgivende mål, men frisparksforsøget strøg tæt forbi sammenføjningen på Nathan Coes mål. Men det skulle blive kollegaen César Santin, der efter at have erstattet Mustafa Abdellaoue (75. minut) scorede det nødvendige tredje mål.

I det 83. minut fik brasilianeren fikst prikket bolden forbi Anders Østli, der hægtede Santin bagfra. Rødt kort og straffespark til F.C. København. Usvigeligt sikkert udplacerede Santin Nathan Coe i målet og gjorde det dermed til slutresultatet 4-3.Kort før tid kunne SønderjyskE dog have scoret igen, da Eyjólfur Hédinsson ramte overliggeren.

Målet udeblev, og så kunne F.C. København trods det første betydende nederlag i 2012 glæde sig over, at holdet skal spille pokalfinale Kr. Himmelfartsdag i PARKEN.