Kampreferat: SIF vs. FCK

Ikke godt nok

14 dages landskampspause havde åbenbart ikke positiv effekt på F.C. Københavns spil. Efter tre sejre på stribe måtte de danske The Double-vindere indkassere et meget kedeligt nederlag i Silkeborg på 4-1.

Hans Backe havde valgt at stille op med de samme elleve, der besejrede Herfølge for 14 dage siden. Allerede efter få minutters spil stod det klart, at Silkeborg var toptændte til søndagens kamp, ligesom de var i sæsonpremieren for nogle måneder siden. Søndergaard var første mand der afsluttede på Magnus Kihlstedt, men svenskeren greb sikkert ind i denne situation.

Mod Herfølge kom Byens Hold ud som lyn og torden. Det skete ikke mod SIF, hvor F.C. København skulle helt frem til den 16. minut for at få noteret den første rigtige chance. Bo Svensson fik hovedet på bolden efter et hjørnespark, men læderet susede et godt stykke forbi mål. Herefter begynde udeholdet dog at røre på sig.

Det næste kvarter tilhørte faktisk mere eller mindre F.C. København, der fik det velkendte pasningsspil i gang, og fik Silkeborg til at løbe meget efter bolden. Overtaget udmøntrede sig i kampens hidtil største chance, da Hjalte Nørregaard fik pandebrasken på et indlæg, men desværre headede den løbestærke midtbanespiller bolden i jorden, hvorefter den hoppede over Henrik Ipsens mål.

Norske Magne Hoseth skulle dog få en endnu større chance efter et godt gennembrud af Michael Silberbauer. Silber fik spillet Hoseth helt fri med Ipsen, men denne gang var det stolpen der forhindrede en københavns føring. Efterfølgende var det Zumas tur til at blive noteret for en afbrænder, da et godt gennemspillet angreb endte hos sydafrikaneren. Desværre stod afslutningen ikke mål med opspillet.

Og mens man sad med en følelse af, at det bare var et spørgsmål om tid før de sortblusede københavnere kom foran, så slog Silkeborg til på hvad der først lignede et noget ufarligt kontraangreb. To Silkeborggensere formåede at spille fire københavnere tynde. Sidste fod på bolden stod Iddi Alkhag for, da han udplacerede Kihlstedt i FCK-målet. Silkeborg havde lige pludselig taget føringen - ikke voldsomt udfortjent men alligevel lidt overraskende.

Det skulle dog blive værre før pausen. Efter et noget kluntet frispark begået af Peter Christiansen på Peter Degn, kunne SIF smække frisparket ind over til bagerste stolpe, hvor bolden blev headet på tværs til en helt blank Alkhag, der kunne udbygge føringen. Silkeborg havde virkelig fundet de effektive afslutninger frem til dagens kamp.

2-0 til hjemmeholdet efter de første 45 minutter gav én en underlig smag i munden. På den ene side var det noget misvisende hvis man så på chancefordelingen, men på den anden side var Silkeborg kommet til deres mål ved fight, vilje og koncentration - noget man kun kan tage hatten af for.

Hans Backe tog konsekvensen af at være to mål bagud. Ind kom Álvaro Santos og Dan Thomassen, men Michael Silberbauer og Christian Traoré blev skiftet ud.

Efter seks mål i to reserveholdskampe ville det især blive spændende at følge Álvaro. Og det virkede som om, at brasilianeren var meget tændt. Verdens Flinkeste Mand skulle i hvert fald ikke bruge mere end 30 sekunder på banen, før han havde anden halvlegs første chance, der dog endte med at munde ud i et eventuelt straffespark. Emil Laursens fløjte forblev tavs i situationen.

Tre minutter senere var Álvaro igen i fokus, da han blev spillet fri i straffesparksfeltet. Hans afslutning blev blokeret, men snød også samtidig Henrik Ipsen, der kunne se bolden stryge over sit hoved og på vej i mål. En kvik SIF'er fik dog sparket bolden væk - om den var inde eller ej skal vi lade være usagt. Álvaro var ikke i tvivl, mens TV-billederne ikke konkludererede noget.

Til trods for at Byens Hold var to mål nede, så sad man dog stadig med en vis optimisme i kroppen, baseret på de første fem minutter af anden halvleg. Et hurtigt FCK-mål kunne åbne kampen igen.

Men ligesom i første halvleg så skete der det absolut modsatte. F.C. København fik ikke clearet en bold nede ved holdets eget straffesparksfelt, hvilket resulterede i et frispark lige uden for feltet. Silkeborg Henrik Schnedler sparkede hårdt og fladt lige på Kihlstedt, men F.C. Københavns svenske målmand ramte den desværre forkert og bolden strøg alligevel i mål.

Hjemmeholdets tredje mål så ud til at slå luften ud af de danske mestre. Kønt var det i hvert fald ikke at se på i det næste kvarters tid. Silkeborg tog téten og spillede bolden pænt rundt uden at blive presset nævneværdigt af de danske mestre.

En reducering et kvarter før tid ved Magne Hoseth vækkede dog udeholdet. På Álvaros forarbejde og Peter Møllers vanlige ihærdighed endte bolden hos Hoseth, der helflugtede bolden i mål fra kort afstand.

Byens Hold pressede mere på, men de helt store chancer udeblev. Største mulighed var da Hoseth fik hovedet på bolden tæt inde under mål, men desværre var det overliggeren der denne gang stod i vejen for nordmanden.

I premierekampen udlignede Silkeborg kort før tid efter et kikset indgreb af Kihlstedt. Søndag aften gentog episoden sig næsten, da en ufarlig bold to minutter før slutfløjtet havde retning mod F.C. Københavns svenske keeper. Magnus kunne ikke holde bolden, der endte hos Peter Degn, som sikkert knaldede bolden op i netmaskerne til 4-1.

Og dermed blev det. Et 4-1-nederlag til den ene af de to oprykkere vidner ikke om klasse - det var det heller ikke. Ja, faktisk var det bare ikke godt nok.