Robert Skov scorer på straffe

Kampreferat: Så er vi ligesom i gang...

Med skader til Fischer og N’Doye var der ikke de store overraskelser i startopstillingen, og på bænken sad både Daramy, Daghim og Haahr fra U19-truppen – alle med officiel debut i efteråret i Sydbank Pokalen, men kun Daramy havde også fået Superliga-minutter.

Inden kampen blev Bispebjerg Boldklub budt velkommen som FCK’s samarbejdsklub nr. 43. Desuden blev den nyligt afdøde topdommer Peter Mikkelsen æret med et minuts klapsalver, ligesom Sektionen havde taget et smukt initiativ til ære for FCK TV-fotograf André Rothschild med et minuts stilhed på tribunerne lige efter kampen var sat i gang.

Tålmodige og lidt tamme tyve minutter
Efter ti minutters spil havde vi 81-19 % i boldbesiddelse, men bortset fra et Skov-forsøg forbi mål, var vi ikke farlige i det fynske felt. OB fik en enkelt mulighed efter et kvarters tid, men Casper Nielsens skud blev tacklet i sidenettet, og ellers havde Jesse Joronen heller ikke meget at se til.

Det fik Sten Grytebust til gengæld, men først da vi tog hul på anden halvdel af 1. halvleg. Indtil da havde OB’s lave 5-4-1-organisation stået godt imod, men så lynede Falk med en hurtig vending og et ryk i feltet, og hans indlæg headede Leeuwin lige ud til Thomsen, der resolut bankede bolden i nettet.

Nicolaj Thomsen scorer til 1-0

Københavnsk effektivitet: 3-0 inden pausen
Efter en halv times spil blev det 2-0 på en smuk scoring af Ankersen, der fik en stikning fra Skov, snød sin modstander og hamrede bolden ind med venstre fra hjørnet af målfeltet. Høj københavnsk effektivitet på noget nær vores eneste afslutninger!

Ankersen og Vavro jubler

Og da Drachmann sparkede Falk ned uden for feltet i halvlegens sidste minut, sendte Skov (selvfølgelig, fristes man til at sige) dødbolden forbi muren og i nettet til 3-0.

Robert Skov

Zecas driblinger og boldjagt blev belønnet
Syv minutter efter pausen var det Zecas tur til at brillere med en dribletur forbi fire fynboer, men det sidste træk blev for langt, så Barrett kunne lægge bolden tilbage til Grytebust – men kaptajnen fortsatte sit aggressive løb og kastede sig ned og prikkede bolden ind til 4-0.

Zeca scorer

Kort efter slap Bashkim fri i feltet, men Joronen var klar da det gjaldt og parerede fornemt hans afslutning. OB kom dog på tavlen efter en times spil, da Thomsen slap markeringen på et hjørne, så Marco Lund kunne heade bolden ned til en helt fri Ryan Johnson Laursen, der reducerede fra nært hold.

Skov-dødbold - igen
Siden gik tempoet lidt ud af kampen, så OB fik mere spil, men vi gav ikke mere væk i defensiven, så det lignede lidt en kamp, som vi nu bare kørte hjem på rutinen. Men da Leeuwin et kvarter før tid fældede Falk uden for feltet, så rettede alle blikket med den hvide trøje med nr. 29. Forventningspres? Så lod han sig i hvert fald ikke mærke med det, for med den største selvfølgelig bankede han til kuglen og tordnede den over muren og i nettet uden for Grytebusts rækkevidde!

Daramy & Daghim viste sig frem
Kort efter kom de 17-årige Mohamed Daramy og Ahmed Daghim på banen, og det gav nyt liv til den københavnske offensiv. Især Daramy henrykkede de ca. 15.000 tilskuere med temposkift og finurlige driblinger, og skulle han egentlig ikke også have haft et straffe, da Leeuwin bremsede ham i feltet? Kristoffersen stod dog godt placeret, så vi stoler på, at han så rigtigt – men lækkert så det ud, da Daramy vendte rundt på kanten af feltet og snød 4-5 fynboer i et forrygende ryk.

Mohamed Daramy

Vanvittig afslutning: Skovs tredje hattrick denne sæson!
Kampens sidste minutter var nærmest ren powerplay mod et opgivende OB-hold, og i de døende sekunder pegede Kristoffersen på 11 meter-pletten, da Marco Lund rev Pieros omkuld i feltet. Cyprioten ville gerne have sparket selv, men Skov har førsteserven og udnyttede den ved at omsætte kampens sidste spark til tenniscifrene 6-1.

Så er vi ligesom i gang! Og Robert... hvad skal man efterhånden sige? 21 mål i 21 Superliga-kampe og sæsonens tredje hattrick. Det taler vist for sig selv, men også helt fortjent at det i dag var Zeca, der blev kåret til Carlsbergs Man of the Match.